EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1

30 серпня 2024 року у межах фестивалю «Майстерня міста 2024» до Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького на різні акції завітало чимало гостей. Як відомо, студентське містечко Університету є улюбленим місцем прогулянок не лише для всіх, хто навчається чи працює у нашому закладі освіти, а й для мешканців Львова. Окрім того, популярністю серед містян, котрі мають домашніх тварин, користується Навчально-виробничий центр клінічної ветеринарної медицини Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, де висококваліфіковані ветеринарні лікарі надають необхідну допомогу чотирилапим та консультують і підтримують їхніх господарів.

Сьогодні завдяки спільним ініціативам Інституту міста Львівської міської ради й керівництва та працівників Університету упродовж дня відбулося багато різних акцій для відвідувачів різного віку та інтересів. До організації та проведення акцій у межах фестивалю «Майстерня міста 2024» вагомо долучився керівник Навчально-виробничого центру клінічної ветеринарної медицини Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, доктор ветеринарних наук, професор Ігор Максимович.

1

Очільник Університету, професор Іван Парубчак висловив вдячність представникам Інституту міста за таку потрібну в наш непростий час ініціативу. «Проведення заходів, які сприяють покращенню комфорту та створення затишку у просторі міста, уможливлюють комунікування між людьми, пізнання чогось нового, вкрай потрібне і своєчасне. Окрім організаторів, особлива вдячність Збройним Силам України за те, що маємо змогу дарувати позитивні емоції дорослим і маленьким львів’янам та гостям нашого міста», зазначив Іван Парубчак.

1

Під час фестивалю здобувачі факультету ветеринарної медицини для зацікавленої аудиторії слухачів провели пізнавальні лекції: «Міфи про бійцівські породи собак» та «Догляд, харчування та утримання собак і кішок», співорганізаторами яких є «Кормотех», Optimeal, Сервіс вет-турботи Optimeal Expert 9100. Після лекцій усі охочі могли поспілкуватися з дружелюбними песиками та сфотографуватися з ними.
Діти та школярі упродовж дня мали змогу проявити свої таланти з різними дитячими клубами Львова, зокрема юні відвідувачі малювали на природі, ліпили з глини, розмальовували гіпсові фігурки та печиво, співали, брали участь у вікторинах і квестах.
Своєрідним відкриттям для багатьох відвідувачів фестивалю стали екскурсії музеями Університету.

1

Музей підків вразив гостей кількістю та унікальністю експонатів й неймовірно цікавою екскурсією, яку провів професор кафедри хірургії Андрій Мисак. Серед понад 300 підків у музеї є підкови, знайдені під час археологічних розкопок, які належать до XVII століття, великі підкови для ваговозів, легкі для верхових коней і навіть підкови для волів, ослів та мулів. Особливо привабливими є спеціальні підкови, що давали можливість використовувати для роботи тварин з хронічними захворюваннями чи вродженими вадами копит, сухожилків, суглобів. Представлені також спеціальні підкови для роботи в гірських умовах, на сипучих і кам’янистих ґрунтах, взимку і влітку. Зацікавлення викликають безшумні підкови, які використовували для роботи коней у містах у нічний і ранковий час та сучасні «спеціальні черевики» для корів і коней, виготовлені з міцної пластмаси.

1

У музеї анатомії тварин у супроводі розповідей та коментарів професора кафедри нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії Андрія Тибінки відвідувачі оглянули скелети різних видів тварин, птиці, натуральні анатомічні препарати, на яких детально показано будову кровоносної та лімфатичної систем, будову серця, численні кісткові препарати, окремі кістки скелетів, черепів різних видів сільськогосподарських, диких, дрібних домашніх та екзотичних тварин.

1

Екскурсію для гостей у патологоанатомічному музеї провів завідувач кафедри нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії, професор Микола Жила. В експозиції музею відвідувачі ознайомилися з численними препаратами та органами тварин, на яких представлено різноманітні загальнопатологічні процеси в тканинах та органах, препаратами, на яких наявні зміни, що виникають в органах при різних інфекційних захворюваннях тварин, а також при захворюваннях, спільних для тварин і людини, чи хвороб тварин, які на цей час не реєструються. Окрім макроскопічних препаратів, під час екскурсії гостям продемонстрували колекцію мікроскопічних (гістологічних) препаратів.
Охочі мали змогу побувати у Ветеринарній клініці, де надається ветеринарна допомога домашнім улюбленцям, ознайомитися з її функціонуванням.

1

Завдяки зусиллям волонтерів та організаторів фестивалю «Майстерня міста 2024» на території Університету функціонуватиме зона комфорту, змайстрована упродовж сьогоднішнього дня. Здобувачі освіти, працівники чи львів’яни, які люблять прогулянки нашим студентським містечком, матимуть змогу насолоджуватися відпочинком у затишному просторі на свіжому повітрі.

Пресслужба

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru