EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

IMG 0358

21 вересня 2024 року у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького проведено круглий стіл «Необхідність розробки та особливості впровадження санітарно-гігієнічних норм та умов при проведенні занять з каністерапії в Україні», на який з’їхалися фахівці у цьому напрямі терапії з різних куточків нашої держави, а також представники від Університету – виконувач обов’язків проректора з науково-педагогічної роботи Ігор Двилюк, доцент кафедри генетики та розведення тварин Петро Боднар, доцент кафедри годівлі тварин і технології кормів Ірина Семчук, старший викладач кафедри реабілітації та здоров’я людини Іванна Блайда, завідувач кафедри гігієни, санітарії та загальної ветеринарної профілактики імені М. В. Демчука,  професор Богдан Гутий, доценти цієї ж кафедри Надія Маргело та Галина Клим і старший викладач цієї кафедри Уляна Вус.

 

Фото 2 8

Фото 3 6

На відкритті круглого столу до присутніх з вітальним словом звернувся очільник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького, професор Іван Парубчак та наголосив, що «заходи, присвячені каністерапії чи іншим видам анімалотерапії мають бути належно обґрунтовані професійно, в навчально-методичному контексті і науково. Проведення круглого столу у стінах нашого Університету засвідчує комплексний підхід у взаємодії людини і тварини, адже поєднання галузі ветеринарних знань, сфери, яка забезпечує благополуччя тварин, та реабілітації людей за допомогою тварин сприяють поліпшенню суспільного благополуччя в контексті громадського здоров’я. Реалії нашого сьогодення диктують потреби у наданні широкого спектру реабілітаційних послуг як для безпосередніх учасників бойових дій, так і для громадян, котрі з огляду на сучасні обставини мають запит на емоційну та морально-психологічну підтримку чи реабілітацію.

Необхідними складовими впровадження у нашій державі анімалотерапії, зокрема каністерапії, є розроблення відповідних нормативно-правових актів, які регламентуватимуть діяльність фахівців цієї сфери, окреслять санітарно-гігієнічних норми та умови при проведенні занять з каністерапії, застосування інноваційних підходів. Тож, вдячний за ініціативу такого важливого заходу зі залученням науковців та практиків».

Фото 4 5

Також разом із університетською кицею Ксенькою виконувач обов’язків ректора Університету Іван Парубчак побажав учасникам круглого столу успішної та результативної роботи з емоційним піднесенням і позитивом.

Ініціатор проведення круглого столу керівник ГО «Школа каністерапії» Антоніна Гошовська коротко презентувала діяльність своєї організації та озвучила актуальні проблеми, пов’язані зі запровадженням та застосуванням на державному рівні каністерапії як ефективної терапії у разі ПТСР, психологічних та емоційних розладів у різних категорій людей (онкохворих, людей літнього віку, дітей з особливими освітніми потребами та ін.). Відбулося активне обговорення потреби розроблення нормативно-правової бази діяльності каністерапевтів, внесено пропозиції щодо розроблення і впровадження санітарно-гігієнічних норм та умов при проведенні занять з каністерапії в Україні, розглянуто практичну і наукову складову цього виду реабілітації.

Фото 5 2

Пресслужба

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru