Креативні заняття зі здобувачами спеціальності «Туризм і рекреація»
- Деталі
-
Опубліковано: 10 березня 2025
-
Перегляди: 71
Для забезпечення ефективної практичної складової у підготовці фахівців 7 березня 2025 року доцент кафедри туристичного бізнесу та гостинності Уляна Мартинюк зі студентами першого року навчання за спеціальністю «Туризм і рекреація» відвідали культурно-історичні памʼятки Львова, а саме підземелля нашого міста.
Львів – місто, що зачаровує своєю багатою історичною та архітектурною спадщиною, і щоб краще ознайомитися з усіма об’єктами, варто побувати у його підземеллях.
Одне з них – підземелля Домініканського собору. Його вважають одним із найстаріших на території міста Львова. Існують версії, що стіни підземних ходів – це ніщо інше, як залишки стін палацу князя Лева, сина Данила Галицького, який заснував місто, і створення яких сягає близько ХІІІ століття. Приблизно у цей період монахи ордену домініканців прибувають до Львова і зводять свій монастир. Згодом, а саме у середині XVIII століття, постає новий величний бароковий храм. Велика заслуга у будівництві храму належить відомому військовому інженеру та архітектору Яну де Вітте.
Студенти з цікавістю прослухали історію підземелля-монастиря домініканців, де молилася княгиня Констанція та її чоловік Лев Данилович, відбувала покарання перша красуня Польщі Гальшка Острозька…
Далі ми продовжили своє дослідження вже у сфері гостинності, відвідавши «П’яте підземелля» – ресторацію у самому серці Львова, на площі Ринок, яка відразу занурює своїх гостей у добу середньовіччя. Заклад розташований у підземеллі будинку, де у XVI столітті жили перші у Львові монахи-єзуїти. Від інтер’єру просто перехоплює дух. У ресторації є тематичні зали – «Меч обраного», «Вільний престол» та «Дракон жадібності».
А щоб довідатися, хто вперше привіз кавові зерна до Львова та як зародились кавові традиції, ми завітали у Кавову шахту Львова, де, за легендою, добувають справжню львівську каву. Бо що може бути кращим, аніж завершити ранкові заняття львівською запашною кавою?!
Допис підготувала Уляна МАРТИНЮК, доцент кафедри туристичного бізнесу та гостинності