EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Ми ще не раз згадаємо цю весну,
І ці події, і цей кривавий шлях,
І закарбуємо у серці "Небесну Сотню",
Яка тепер на небесах!

Сьогодні у фоє колонного корпусу відбулося вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні У події взяли участь професори, викладачі, співробітники, студенти, капелан університету, отець Роман Довгань і ректор університету Володимир Стибель.

Вшанування розпочалося панахидою. Молитву очолив капелан університету, отець Роман Довгань у супроводі народної хорової капели студентів університету “Ватра” (диригент - керівничка ВСКРУ Тетяна Купчак). З екрана один за одним зринають і дивляться на нас усміхнені Герої Небесної Сотні. Вони віддали свої життя за незалежність України, свободу і достойне життя співвітчизників. Символічні барикади — автомобільні шини, підсвічені лампадками, нагадують нам криваві події шестирічної давнини, а пісня “Пливе кача”, яка стала неофіційним гімном, ще раз змусила сильніше забитися наші серця, відчути біль і жаль за загиблими на майдані...
“Шість років минуло з того часу. Поряд з українцями за нашу незалежність боролися і загинули євреї, вірмени, білоруси.... Їхні душі Героями України злетіли в небо. Вони віддали своє життя за нас. Я вірю, що це відбулося недаремно. Ми, українці, достойні жити у вільній, незалежній і процвітаючій державі, і це станеться”, - сказав ректор університету, професор Володимир Стибель.
Університетський капелан, отець Роман Довгань запросив усіх о 18 год до церкви Пресвятої Трійці, де відбудеться Божественна літургія за померлих. Він також сказав:.“Вшановуючи пам'ять Героїв Небесної Сотні, ми маємо усвідомлювати, що віддаючи шану загиблим на майдані, кожен з нас Революцію Гідності має робити на своєму робочому місці, там, де ми навчаємось, працюємо. Боротьба не завершилась. Вона завершиться тоді, коли ми зрозуміємо, що, як сказав наш Господь, “не можна служити двом панам”, що не буває дві правди, і будемо жити справедливо”.


Марія Голик

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru