EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

20 лютого, в Україні уже вдев`яте відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні.
9 років тому під час Революції гідності почалися масові вбивства в середмісті Києва. 18 лютого - штурм Майдану, підпал Будинку профспілок. В ніч проти 19лютого ненажерливе створіння янукович наказує оголосити спецоперацію з метою зачищення Майдану. Водночас в помпових рушницях, які передбачені для пострілів гумовими кулями, - тодішні правоохоронці використовували вбивчі мисливські набої. Два дні спецпризначенці намагалися прорвати оборону Майдану, а вже зранку 20 лютого несподівано почали відступати по вулиці Інститутській.

Активісти пішли за ними. І спецрота "Беркуту" - відкрила вогонь на знищення. Цей день став найкривавішим в історії Майдану. Саме цього дня 2014 року під час Єврореволюції на Інститутській вулиці у Києві силовики розстрілювали протестувальників. Тіла вбитих майданівців викладали просто неба. Із 18 до 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого від поранень померло ще понад 20 протестувальників. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську незалежність – до Небесної Сотні. 105 Героям Небесної Сотні посмертно надано звання Герой України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані – посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні.
Указом Президента України від 11 лютого 2015 року №69/2015 з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, установлено День Героїв Небесної Сотні, який відзначається щорічно 20 лютого.
«Фронт військових дій, який почався 2014 року, від 24 лютого 2022-го розтягнувся на понад 3 тисячі кілометрів.» - сказав наш головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в День вшанування пам'яті героїв Небесної сотні. Залужний нагадав, що 2014 року тисячі українців одразу з Майдану пішли добровольцями на фронт. Ми схиляємо голови і щоденно молимось коліноприклонні молитви за всіх Героїв Борців за волю України. На превеликий жаль і смуток серед тих хто поклав своє життя за Україну є випускники нашого університету. Уся громада університету 20 лютого зібралась для вшанування молитвою Героїв. Протягом дня студенти, викладачі та працівники університету молилися, читали поезію, співали пісень та приносили символічних Ангелів пам’яті до університетського меморіалу пам’яті Героїв Борців за волю України.

Дякуємо Хлопці за Вашу найбільшу жертву, яку ви віддали за нас – Ваше життя! Вічна і світла пам’ять Героям!

Тетяна Купчак керівничка ВСКРУ

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru