EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

vh

Приємно, що через проєкт VetHeritage так багато людей довідуються про наш Університет, нашу історію, спадщину, яку ми пробуємо зберегти та популяризувати.

8–11 травня 2024 року у м. Луцьк відбулася міжнародна конференція “Капіталізація ефектів проектів, реалізованих на польсько-українському прикордонні у фінансовій перспективі Європейського союзу 2014–2020”. Своїми історіями успіху ділилися бенефіціари та партнери українсько-польського прикордоння. Конференція відбувалася на базі Луцького науково-технічного університету. Команду від нашого Університету представляли: Збігнєв Врублєвський – експерт проєкту, Валентина Пахолюк – працівник бібліотеки, Алла Винярська – координатор проєкту.

У своїй доповіді Лєшек Булер, директор Центру європейських проєктів відзначив актуальність спадщини: “Якщо припустити, що будуть відпрацьовані тематичні цілі безпеки та транспортної доступності: облаштовані кордони, зроблені дороги, коналізації і цей напрям буде закритим у Програмі транскордонного співробітництва, то тематична ціль – спадщина ніколи не втратить своєї актуальності”.
Як наголосила проректор з науково-педагогічної роботи Надія Ковальчук: “Є два типи конференцій – наукові, які працюють на майбутнє і конференції за результатами проєктної діяльності, які дають готові продукти. Знаю, буде цікаво, оскільки конференція про результати реалізованих проєктів”.
Спадщина буває різною – науковою, освітньою і природною. Власне про таку спадщину розповідала Оксана Іванців. Відкриттям для багатьох учасників конференції стала презентація Черемського природного заповідника, який нічим не гірший від Амазонки, де є понад 80 видів рідкісних рослин. Завдяки Шейзерії болотній, що внесена до міжнародних списків зникаючих рослин, Черемське болото не зазнало меліорації.
І, звичайно, як без проєкту VetHeritage: приємно ділитися тим, що справді зроблено з любов’ю – і під час доповіді бачиш, як реагують люди, як виловлюють цікавинки для себе, як озвучують свої ідеї на основі почутої доповіді.
Пам’ятаймо, що “історія – це лише те, що було. І не можна з нього взяти лише те, що хочеться”, а от історична амнезія – не краща характеристика суспільства!

Допис підготувала Алла ВИНЯРСЬКА, координатор проєкту VetHeritage

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru