EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Фото 1 1

28 травня 2024 року на запрошення факультету громадського розвитку та здоров’я і біолого-технологічного факультету ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького та менеджера по роботі з ветеринарним каналом компанії Purina® Pro Plan® Анни Матвійко гостьову лекцію на тему “Базові принципи організації та проведення занять з каністерапії” для зацікавлених студентів і фахівців прочитала психолог та каністерапевт Антоніна Гошовська.

 

Фото 2 1

Охочих вивчати сучасні напрями терапії привітали виконувач обов’язків ректора ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького, професор Іван Парубчак і декан факультету громадського розвитку та здоров’я, професор Руслан Пеленьо. Очільник Університету відзначив важливість цього заходу в умовах сьогодення: “Надання реабілітаційних послуг різним категоріям громадян, які тією чи іншою мірою постраждали від впливу воєнних дій, є актуальним і затребуваним. Адже йдеться як про фізичну реабілітацію громадян, так і про морально-психологічну реабілітацію”.

Фото 3 1

Лектор Антоніна Гошовська – каністерапевт, психолог, кінолог, автор та проєктний менеджер українських і міжнародних проектів з каністерапії, керівник команди з проведення тестування собак на придатність до каністерапії за PADA-тестом, регіональний координатор та керівник команди людино-тваринної взаємодії у Чернівцях від міжнародного благодійного фонду “Four Paws”, організатор щорічних міжнародних науково-практичних онлайн-конференцій з поширення кращих практик у сфері анімалотерапії, що реєструються Міністерством освіти і науки України та формують науково-доказову базу, ініціатор та керівник спільноти, що об’єднує фахівців та ентузіастів у сфері каністерапії “Школа каністерапії”, під час лекції торкнулася різних аспектів каністерапії. Зокрема виклала міжнародні стандарти і принципи взаємодії між людиною і твариною – собакою, розглянула сфери та особливості залучення собак в активності, освітньому процесі, терапевтичній діяльності (візити в громадські заклади, читання та навчання з собаками, робота з дітьми ВПО та ветеранами, залучення в роботі психолога, реабілітаційних та кризових центрах).

Фото 4 1

Достатньо уваги у лекції Антоніна Гошовська приділила і вимогам та особливостям підготовки собак і супроводжуючого собаки у процесі проведення занять з каністерапії, особливостям налагодження взаємодії та співпраці з громадськими закладами, при проведенні занять з каністерапії, а також юридичним та практичним аспектам відповідно до українських реалій.

Фото 5 1

Лектор розглянула базові вимоги до підготовки та проведення занять з каністерапії (алгоритм, інвентар, мета, документування), відзначила важливість базових знань для відвідувачів занять зі собаками і наголосила на наявності навиків управління ризиками в каністерапії.

Фото 6

Учасники лекції мали змогу задати запитання Антоніні Гошовській, обговорити моменти, які зацікавили у процесі викладу матеріалу. Окрім того, завдяки присутності на заході чотирилапих друзів як доповнення до теоретичної частини всі охочі скористалися нагодою повзаємодіяти зі собаками та відчути їх вплив на свій стан. 

В анімалотерапії, й зокрема у каністерапії, надважливою складовою є ставлення до тварини як до партнера, про якого дбають, не нехтують його потребами та інтересами. З огляду на це доречним продовженням гостьової лекції від каністерапевта і психолога Антоніни Гошовської стала лекція від лікаря ветеринарної медицини (випускниці факультету ветеринарної медицини ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького), сертифікованого спеціаліста з терапевтичного харчування дрібних домашніх тварин NAVC (північноамериканська асоціація ветеринарів), менеджера по роботі з ветеринарним каналом компанії Purina® Pro Plan® Анни Матвійко.

Фото 7

У своїй доповіді “Дієтотерапія собак при захворюваннях опорно-рухового апарату” Анна Матвійко розкрила тему харчування собак зі захворюваннями суглобів, окреслила, які саме речовини впливають на роботу суглобів, наголосила на важливості ранньої дієтотерапії для собак з патологіями опорно-рухового апарату.

Після лекції було проведено інтерактивну гру стосовно теоретичного матеріалу, викладеного в лекції. Студенти відповідали на запитання вікторини і найкращі троє отримали призи від компанії.

Фото 8

Фото 9

На завершення події Анна Матвійко презентувала корм Joint mobility від компанії Purina® Pro Plan®.

Пресслужба

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru