EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

фото 1 8

26 вересня 2024 року з нагоди відзначення Дня захисників і захисниць України у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького відбулася зустріч студентської молоді та викладачів Університету з українським політиком, ученим, громадським діячем, доктором філософських наук, професором, завідувачем кафедри філософії та економіки Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Ігорем Держком.

 

Фото 2 12

Символічно, що першим гостем «Зустрічей з видатними особистостями» напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня козацтва, Дня Української повстанської армії та Дня захисників і захисниць України став Ігор Держко, адже ця людина свого часу брала безпосередню участь у процесах державотворення, працювала на благо та розвиток нашої держави. Маючи чималий політичний та управлінський досвід, будучи високоосвіченою людиною у межах зустрічі Ігор Держко поділився з присутніми своїми міркуваннями щодо становлення української національної ідеї та розвитку агресивного «русского міра», який зараз воює на нашій території. Аналізуючи політичну ситуацію в Європі у ХІХ–ХХ століттях, зосередився на ролі та становищі українців, відзначив дискримінаційні впливи російської політики стосовно України, зокрема у суспільній, культурній, освітній сферах.

Фото 3 9

Роблячи екскурс в історію України на тлі історії Європи та росії, Ігор Держко продемонстрував розвиток української національної ідеї, її силу та міць, яка проявлялася у творчості Тараса Шевченка, у діяльності підпільних культурних та політичних угруповань, громадських організацій, студентських рухів. Увесь час, коли українці прагнули розвивати свою культуру, освіту, плекати національну еліту та формувати власну державу, постійно зазнавали російської експансії та втручань.

фото 4 8

«Російська імперія як тоді, так і тепер прагне в будь-який спосіб нас подолати, але ще більше вона прагне утвердити на міжнародній арені відсутність самодостатньої нації – українців. І те, що наша мова не розвивалася так, як хотілося, упродовж 90-х, початку 2000-х, переконало путіна та його поплічників, що українці готові покоритися російській імперії. Та те, як вже протягом двох років українці відстоюють свою землю на полі бою супроти московської навали, показало світові, що Україна вистояла і склала іспит на власну самобутність», – відзначив Ігор Держко.

фото 5 3

На завершення зустрічі очільник Університету висловив вдячність гостеві за змістовну та глибоку лекцію й заохотив присутніх відвідувати наступні «Зустрічі з видатними особистостями».

фото 6 2

Пресслужба

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru