EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Фото 1 3

22 жовтня 2024 року і Львівському національному університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького відбулася лекція для студентства та працівників про основи кібербезпеки. Начальник першого сектору Управління протидії кіберзлочинам Львівської області, капітан поліції Дмитро Калька ознайомив численну аудиторію із проєктом кіберполіції BRAMA, який спрямований на протидію ворожій пропаганді у кіберінформаційній війні.

фото 2 6

фото 3 4

Завдяки цьому проєкту можна дізнатися, як безпечно користуватися мережею, запобігати та протидіяти злочинним діям в Інтернеті та не стати жертвою ворожої пропаганди. Портал BRAMA містить навчальні матеріали, ознайомившись з якими, кожен зможе безпечно використовувати сучасні цифрові технології, соціальні мережі, онлайн-платформи та застосунки.

Дмитро Калька розповів, як реагувати та як діяти у разі отримання підозрілих повідомлень, натрапляння на ворожі телеграм- чи ютуб-канали, сайти з ворожою пропагандою. Також наголосив, кожен користувач може допомогти кіберполіції виявити зловмисників, повідомивши чат-бот BRAMA.

фото 4 4

У формі діалогу Дмитро Калька нагадав аудиторії ознаки фейкової інформації, дипфейку, фішингових посилань, продемонстрував їх на прикладах, пояснив, як відрізняти справжні опитування чи голосування від оманливих, які створені, щоб зібрати дані про акаунти користувачів чи заволодіти ними.

Доволі багато уваги лектор приділив роз’ясненню дестабілізуючих рухів, зокрема: ЧВК Редан, StopGrave, синій кит та інших, які готують і застосовують, аби зібрати інформацію про людей (зазвичай компрометуючу), щоб потім маніпулювати цими людьми, змушуючи до певних протиправних діянь.

Дмитро Калька наголосив аудиторії завжди бути пильними й уважними користувачами мережі Інтернет, застеріг від вчинення протиправних дій, як наприклад, проникнення в акаунти інших людей, наслідком яких може настати кримінальна відповідальність.

фото 5 2

Окрім того, Дмитро Калька запросив охочих долучитися до конкурсу Cyber Security Camp, який відбувається за сприяння кіберполіції України, компанії Binance, Харківського національного університету внутрішніх справ та ГО «Брама». Це чотириетапний конкурс, переможці якого отримають можливість взяти участь в офлайн-курсі, де дізнаються про основи кібербезпеки, криптозахисту та медіагігієни.

фото 6 2

На завершення зустрічі в. о. проректора з науково-педагогічної роботи Ігор Двилюк та начальник першого сектору Управління протидії кіберзлочинам Львівської області, капітан поліції Дмитро Калька закликали бути відповідальними і свідомими не лише у реальному житті, а й віртуальному світі.

зображення viber 2024 10 23 10 08 52 130

Пресслужба

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru