EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Сумна звістка, яка надійшла у жовтні 2019 року до університету, сповістила, що наш студент В’ячеслав Кубрак, який воював на сході України, зазнавши тяжкого поранення, помер у лікарні. Ця новина сколихнула наші серця. Викладачі і студенти знали В’ячеслава життєрадісного, веселого, люблячого життя хлопця, який цінував усе, що дарувала йому доля. Він вболівав за долю України, був справжнім патріотом. У його військовій біографії було багато героїчних подвигів. Недарма у 2015 році він був одним із перших бійців української армії удостоєний звання «Народний Герой України. Про нього розповідали ЗМІ і писали у журналах.

Пізніше, Указом Президента України від 22 серпня 2020 року № 338/2020 прапорщику Кубраку В’ячеславу Анатолійовичу присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка», на жаль, посмертно.
Все сталося 8 жовтня 2019 року, коли група розмінування, яку очолював В’ячеслав, поблизу селища Водяне потрапила на мінно-вибухове загородження. Він, задля збереження життя та здоров’я підлеглих, відвів особовий склад в безпечне місце і самостійно приступив до розмінування. Під час знешкодження вибухового пристрою зазнав тяжкого поранення, був евакуйований до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова, але врятувати його життя лікарям не вдалося. Його поховали з почестями 13 жовтня 2019 року у рідному селі Миролюбівка Херсонської області.

І ось нещодавно, 15 листопада, напередодні Дня пам'яті загиблих морських піхотинців, нам повідомили, що черговому патрульному катеру типу «Айленд», який незабаром відправлять зі Сполучених Штатів Америки в Україну, присвоєно ім’я загиблого командира інженерно-саперного взводу 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського прапорщика В’ячеслава Кубрака.

Довідка. В’ячеслав Кубрак проходив військову службу з 2005 року. Брав участь у миротворчій операції в Косові з 10.10.2008 по 04.04.2009. У березні 2014 року здійснював охорону та оборону військової частини від військ російського окупанта, при цьому виявив мужність і героїзм.

З 15.09.2014 виконував бойові завдання в районах проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей (далі — АТО) у складі ротної тактичної групи ВМС (на той час сектор «М»). З 25.09.2015 виконував бойові завдання в АТО на посаді командира інженерно-саперного взводу 36-ї окремої бригади морської піхоти та командира групи розмінування. У 2019 році під час бою виніс із залишених позицій противника, де проводили розмінування, тяжко пораненого побратима, при цьому сам зазнав поранення. За мужність і героїзм нагороджений знаком начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України «За розмінування» (2017 рік), а також державними нагородами — медаллю «За бездоганну службу» (2018 рік) і орденом «За мужність» (2019 рік).

Указом Президента України від 22 серпня 2020 року № 338/2020 прапорщику Кубраку В’ячеславу Анатолійовичу присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

В’ячеслава Кубрака – студента Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького ми пам’ятатимемо завжди. Герої не вмирають – вони живуть у наших серцях.

Пресслужба

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru