Біотехнологічне виробництво альтернативного пального на Львівщині
В межах міжкафедральної співпраці співробітники кафедри біотехнології та радіології і кафедри економіки підприємства, інновацій та дорадництва в АПК імені І.В. Поповича провели робочу виїзну зустріч на базі фермерського господарства «Агро Центр», що знаходиться у селищі Луки Самбірського району Львівської області.
- Деталі
-
Опубліковано: 20 квітня 2023
-
Перегляди: 417
Здобувачі вищої освіти взяли участь у Всеукраїнській конференції з питань трансформації менеджменту в умовах глобальної макроекономічної нестабільності
Здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 073 «Менеджмент» Бордун Марія та Сохань Михайло під керівництвом доцента кафедри менеджменту Миніва Р.М. взяли участь в роботі I Всеукраїнської науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти та молодих учених «Трансформація менеджменту в умовах глобальної макроекономічної нестабільності», яку проводив факультет менеджменту Миколаївського національного аграрного університету та представили цікаві й актуальні теми для обговорення. Так, Марія Бордун запропонувала доповідь «Особливості інвестиційної діяльності аграрних підприємств», Михайло Сохань представив на розгляд аудиторії тему «Інвестиційна діяльність інтегрованих аграрних формувань»
- Деталі
-
Опубліковано: 20 квітня 2023
-
Перегляди: 652
Шановні професори, викладачі, співробітники та студенти, щиро вітаю Вас із Світлим Христовим Воскресінням!
Шановні професори, викладачі, співробітники та студенти, щиро вітаю Вас із Світлим Христовим Воскресінням!
Зараз вся країна переживає скрутний час. І кожен українець робить все можливе, щоб наблизити нашу довгоочікувану перемогу. Саме це величне свято Воскресіння Христового символізує перемогу добра над злом.
Сердечно вітаю Вас з Великоднем!
Хай переможний дух нашої нації і надалі супроводжує Вас і Вашу родину, дає силу, енергію, наснагу для добрих і корисних справ на процвітання України. Нехай Господь оберігає і захищає нашу рідну країну, наші міста, життя кожного українця.
Зичу Вам здоров’я, злагоди, добра, надії та незламної віри в Перемогу!
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
Ректор -
Володимир СТИБЕЛЬ
- Деталі
-
Опубліковано: 14 квітня 2023
-
Перегляди: 256
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
Сердечно вітаємо з Великодніми Святами! Від усієї душі бажаємо, щоб радість Воскресіння Христового наповнювала серце, а світло Божественної любові зігрівало рідних і близьких! Нехай Господня Сила завжди перебуває разом з нашими захисниками, додає мужності та наснаги у боротьбі! Чистої нам душі, щирої надії та міцної віри у перемогу України!
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
Слава Україні! Героям Слава!
- Деталі
-
Опубліковано: 14 квітня 2023
-
Перегляди: 614
Шкільна екскурсія
Сьогодні в нашому університеті побували незвичайні гості. Учні 4-В класу середньої загальноосвітньої школи 36 м. Львова, де навчається син Галини Дутки, завідувача лабораторією технічних засобів навчання, зі своїм класним керівником Іриною Даниляк відвідали наш навчальний заклад, зокрема кафедру реабілітації та здоров’я людини, кафедру фізичного виховання, спорту і здоров’я, кафедру нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії, також ознайомилися з корпусами, їх унікальною архітектурою, навчальними авдиторіями та комп’ютерним класом.
Діти були на прийомі в ректора, Володимира Володимировича, найбільше їм запам’ятались частування цукерками, за розмовою вони дізнались про кафедри університету. Була зустріч з головою приймальної комісії Оленою Кіндрат.
Екскурсію розпочали з технічного забезпечення університету: учні побували в комп’ютерному класі та познайомитись з інженерами університету, переглянули техніку і порівняли різні покоління комп’ютерів. Спільно з дітьми, з їх участю, розмістили фотографії екскурсії на сайті.
- Деталі
-
Опубліковано: 14 квітня 2023
-
Перегляди: 575
Смаколики до Воликодня для наших захисників
До Великодня за ініціативи Олега Єлейка сформували пакунки для наших воїнів у Військовий госпіталь.
- Деталі
-
Опубліковано: 13 квітня 2023
-
Перегляди: 454
Вітаємо переможців з чемпіонату України з армрестлінгу
З 6-10 квітня славетному м. Львів відбувся чемпіонат України серед молоді, дорослих та ветеранів з армрестлінгу!
- Деталі
-
Опубліковано: 12 квітня 2023
-
Перегляди: 492
«Уроки успіху: вивчаємо досвід передових компаній м’ясної галузі»
М'ясна галузь є однією з найбільш важливих галузей у харчовій промисловості, тому її розвиток є дуже важливим для забезпечення потреб населення в м'ясних продуктах, особливо в умовах міграції населення та змін логістичних шляхів спричинених війною. У цьому процесі важливу роль відіграє висока кваліфікація фахівців у галузі м'ясного виробництва.
Здобувачі вищої освіти факультету харчових технологій та біотехнології мають можливість закріплювати теоретичні знання під час практичних занять в умовах виробництва на провідних підприємствах м'ясної галузі, таких як "Старицький м'ясокомбінат".
Під керівництвом завідувача кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових Уляни Драчук, та за участі доцентів Богдана Галуха та Ірини Сімонової 10 квітня для здобувачів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» було організоване практичне заняття з дисциплін "Технологія м’яса і м’ясних продуктів" та "Технологічне обладнання галузі" в умовах виробництва.
Здобувачі мали можливість ознайомитися з технологією переробки забійних тварин, а також виробництва ковбасних виробів. Приємні враження отримали студенти ознайомившись з умовами зберігання м'яса та контролем якості продукції. Підприємство використовує найсучасніше технологічне обладнання. Це дало можливість студентам побачити весь процес від забою до готового продукту, що відповідає європейським стандартам.
Вивчаючи досвід успішних компаній в м'ясній галузі, студенти мали можливість вивчити кращі практики для застосування їх у майбутній професійній діяльності. Співпраця університету з провідними підприємствами дозволяє студентам отримати доступ до новітніх технологій.
Підсумовуючи вищевказане, вивчення досвіду успішних компаній м'ясної галузі є важливим елементом професійної підготовки здобувачів вищої освіти спеціальності «Харчові технології». Співпраця з провідними підприємствами та можливості для студентів здійснювати практичні заняття в умовах виробництва є додатковими плюсами професійної підготовки фахівців, що дозволяє їм вивчити кращі практики та застосувати їх у майбутній роботі. В цілому, вивчення досвіду ПП «Старицький м’ясокомбінат» є позитивною складовою при підготовці кваліфікованих якісних кадрів для харчової промисловості.
Висловлюємо подяку керівникам підприємства за надану можливість для інтеграції навчального процесу в умови виробництва.
Крім того, така зустріч може сприяти залученню нових ідей та ресурсів для розвитку подальших спільних проєктів. Разом переможемо!
- Деталі
-
Опубліковано: 12 квітня 2023
-
Перегляди: 730
Співпраця з роботодавцями продовжується
Напередодні було підписано догорів про співпрацю між освітньою програмою "Фармація, промислова фармація" та мережею аптек "Бажаємо здоров'я".
- Деталі
-
Опубліковано: 12 квітня 2023
-
Перегляди: 561