День пам’яті жертв Голодоморів
Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує і поминає жертв Голодоморів 1921–1923, 1932–1933 та 1946–1947 років. Особливо трагічним для українського народу був Голодомор 1932–1933 років, який за різними підрахунками забрав від 4,5 до 10 мільйонів життів. Цей Голодомор, організований радянською владою та тривалий час замовчуваний, у 31 країні світу визнано геноцидом українського народу.
Сьогодні ми вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни росії проти України, у якій наступниця радянського тоталітаризму вчергове застосовує геноцидні практики проти українців. Страшні події та непоправні злочини, які відбуваються в Україні на очах усього світу, нагадують важливість пам’яті про них. Адже пам’ять про загиблих волає про засудження злочинів проти людяності незалежно від того, коли їх вчинено.
Моральним обов’язком держави, суспільства та взагалі світової спільноти перед полеглими від голоду є вшанування їхньої пам’яті. На знак поминання жертв Голодоморів запалімо свічку пам’яті та згадаймо у поминальних молитвах їхні душі.
В. о. ректора Іван ПАРУБЧАК
- Деталі
-
Опубліковано: 25 листопада 2023
-
Перегляди: 109
Студент Університету здобув бронзу на юніорському Кубку Світу з фехтування на шпагах!
19 листопада 2023 року у м. Тбілісі (Грузія) відбувся юніорський Кубок Світу з фехтування на шпагах. Студент Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького Лев Майстренко здобув бронзову медаль у командній першості!
У Тбілісі, збірна України показала високий результат, спочатку випередивши Велику Британію, потім США, але у напруженій боротьбі з Іспанією програла з рахунком 44:45. Втім, у боротьбі за третє місце українці перемогли Польщу з рахунком 45:41.
- Деталі
-
Опубліковано: 24 листопада 2023
-
Перегляди: 142
XXХІ конгрес Польського товариства лікарів ветеринарної медицини дрібних тварин (PSAVA)
17–19 листопада у м. Лодзь (Польща) відбувся XXХІ конгрес Польського товариства лікарів ветеринарної медицини дрібних тварин (PSAVA). На запрошення організації (PSAVA) прибуло майже п’ятдесят лікарів ветеринарної медицини з усієї України. Від Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького участь у конгресі взяли професори Василь Стефаник, Любов Слівінська, доцент Ігор Максимович, асистентка Тетяна Голумбійовська.
- Деталі
-
Опубліковано: 24 листопада 2023
-
Перегляди: 181
Час Працювати 2023!
От і завершилися три дні Всеукраїнського міжуніверситетського кар’єрного проєкту “Час працювати 2023”, насичені подіями, конструктивом і позитивом!
Можна підвести підсумки.
Наш результат:
Понад 50 компаній-учасниць. 60 заходів: воркшопи, HR-сесії та зустрічі з експертами,120 вакансій для молоді, близько 1 500 студентів(ок) та випускників(иць), які долучилися до заходу.
Дякуємо компаніям за внесок у розвиток кар’єри студентства!
Дякуємо учасникам та учасницям, які активно та з користю для себе провели три насичені дні!
- Деталі
-
Опубліковано: 24 листопада 2023
-
Перегляди: 121
Університет відвідала Генеральний Консул Республіки Польща
23 листопада 2023 року відбулася зустріч в. о. ректора ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького, професора Івана Парубчака з Генеральним Консулом Республіки Польща у Львові пані Елізою Дзвонкєвіч. Під час розмови з польською дипломаткою обговорювали результати реалізації проєкту VetHeritage та проєкту “Інноваційний підхід до історичної спадщини: наукова спадщина ветеринарної медицини українсько-польського пограниччя”, що виконувався у межах Програми транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна 2014–2020. Також були окреслені напрями подальшої співпраці науковців Університету з польськими колегами-ветеринарами.
- Деталі
-
Опубліковано: 24 листопада 2023
-
Перегляди: 192
Круглий стіл групи забезпечення та гаранта ОПП “Технології зберігання, консервування та переробки м’яса” другого (магістерського ) рівня вищої освіти спеціальності 181 “Харчові технології”
Круглий стіл групи забезпечення та гаранта ОПП “Технології зберігання, консервування та переробки м’яса” другого (магістерського ) рівня вищої освіти спеціальності 181 “Харчові технології”
Стратегія реформування вищої освіти передбачає створення системи моніторингу та постійного поліпшення якості вищої освіти, що відповідає рекомендаціям і стандартам Європейського простору вищої освіти. Тому гарант освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня “Технології зберігання, консервування та переробки м’яса” спеціальності 181 “Харчові технології” Уляна Драчук 22 листопада 2023 року організувала зустріч науково-педагогічних працівників, які залучені до освітньої програми. Запрошені від адміністрації: проректор з науково-педагогічної роботи Ігор Двилюк і декан факультету харчових технологій та біотехнології Галина Коваль.
- Деталі
-
Опубліковано: 24 листопада 2023
-
Перегляди: 168
Екскурсія на виробництво ТзОВ “КОРМОТЕХ”
15 листопада 2023 року доценти кафедри годівлі тварин і технології кормів Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького Олег Слобода, Ірина Семчук і Тарас Нагірняк провели пізнавальну екскурсію зі здобувачами вищої освіти біолого-технологічного факультету спеціальностей 204 “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва” та “Зоофізіотерапія” на ТзОВ “КОРМОТЕХ” (с. Прилбичі Яворівського району Львівської області).
- Деталі
-
Опубліковано: 23 листопада 2023
-
Перегляди: 267
Засідання Вченої ради факультету економіки та менеджменту
22 листопада 2023 року на факультеті економіки та менеджменту відбулося засідання Вченої ради. Декан факультету Олег Гримак прозвітував про виконану роботу, підбив підсумки вступної кампанії та факультеті та коротко окреслив перспективи. Також виступив виконуючий обов’язки ректора Університету Іван Парубчак, який виклав науково-педагогічним працівникам основні аспекти подальшої роботи Університету та факультету зокрема.
- Деталі
-
Опубліковано: 23 листопада 2023
-
Перегляди: 457
Маленькі українці за студентськими лавами
У середу 22 листопада 2023 року факультет економіки та менеджменту відвідали учні 5а класу ліцею “Інтелект” м. Львова у межах тижня майбутніх професій. Допитливі, цікаві, непосидючі школярі на мить відчули себе дорослими студентами за університетськими лавами. Викладачі факультету ознайомили маленьких гостей із професіями економіста, маркетолога, менеджера та туризмознавця. Декан Олег Гримак пригостив школярів смаколиками та “поділився” на деякий час своїм кріслом. Також учнів запросили на одне із занять на факультеті, де вони поспілкувалися зі студентами та випробували себе у ролі доповідачів за трибуною. Маленькі українці усі як один пообіцяли добре вчитися у школі, щоб у майбутньому стати міцною опорою в розбудові нашої держави.
- Деталі
-
Опубліковано: 23 листопада 2023
-
Перегляди: 219
Обговорення освітньо-професійної програми “Технології зберігання, консервування і переробки молока”
21 листопада 2023 року відбулася зустріч гаранта спеціальності, професора Орисі Цісарик, з академічною спільнотою щодо обговорення освітньо-професійної програми “Технології зберігання, консервування і переробки молока” другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 181 “Харчові технології”.
- Деталі
-
Опубліковано: 23 листопада 2023
-
Перегляди: 163