Практичне заняття із дисципліни “Технологія виробництва продукції птахівництва”. Теорія і практика у поєднанні
10–11 квітня 2024 року зі студентами 3 курсу біолого-технологічного факультету ОП “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва” та “Зоофізіотерапія” було проведено практичне заняття в Екоцентрі ЛОЦЕНТУМ.
- Деталі
-
Опубліковано: 15 квітня 2024
-
Перегляди: 394
Зустріч дослідницького колективу кафедри економіки з практиками сфери рибництва
“Календар риболова на 2024 рік” – як правило це найчастіший запит споживача на інтернет платформах. “Золотистий короп, карась та інші види сьогодні відходять, причиною цьому є – інбридинг. Щоб втримати певні види риб ми доливаємо кров, залежно від виду риби, що відходить”. З таких слів почалася зустріч з практиками, зокрема консультантом з виробничих питань ПрАТ “Львівський облрибкомбінат” Йосипом Яніновичем.
- Деталі
-
Опубліковано: 15 квітня 2024
-
Перегляди: 435
Всеукраїнський форум “Національна ідентичність: фронт і тил”
11 квітня 2024 року завдяки співпраці Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького та Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти відбувся Всеукраїнський форум “Національна ідентичність: фронт і тил”. Учасниками форуму були 171 представник ЗФПО та ЗВО з різних куточків України – Донеччини, Харківщини, Сумщини, Луганщини, Чернігівщини, Полтавщини, Дніпропетровщини, Запорожжя, Одещини, Вінниччини, Хмельниччини, Житомирщини, Рівненщини, Волині, Івано-Франківщини, Тернопільщини, Львівщини, Київщини.
- Деталі
-
Опубліковано: 15 квітня 2024
-
Перегляди: 671
Гості ВетЦентру!
Ціллю Ветеринарного центру є збереження здоров’я та життя ваших чотирилапих. Лікарі клініки докладають усіх зусиль та знань, які потрібні для цієї справи. Нашими пацієнтами за останні тижні стали різноманітні тварини, починаючи від малесеньких, закінчуючи справжніми велетнями серед домашніх улюбленців – хом’як Хома; пацючки Самбука та Янь; кролик Сніжок; котики Кіся, Павутинка, Сеня, Еля, Мія, Ніка і Реста; собаки Туз, Лакі, Інді, Кінг Чарльз, Бусінка, Лея. Кожне з названих імен для наших лікарів пов’язане з теплими та приємними спогадами від взаємодії з цими пацієнтами. Тільки любляче ставлення та чисте серце зможуть прокласти шлях до зв’язку з твариною, яка звернулася по допомогу.
- Деталі
-
Опубліковано: 12 квітня 2024
-
Перегляди: 418
Дослідження волоса тварин – практичне застосування наукових методів у навчанні лікарів ветеринарної медицини
У навчальному процесі здобувачі вищої освіти п’ятого курсу факультету ветеринарної медицини активно вивчають не лише класичні методи діагностики та лікування тварин, але й використовують сучасні підходи для вирішення складних завдань у судовій ветеринарії.
Лабораторні заняття з дисципліни “Судово-ветеринарна експертиза” відіграють важливу роль у формуванні професійної компетентності майбутніх фахівців, даючи їм можливість освоїти сучасні методи та методики дослідження біологічних об’єктів, зокрема, мікроскопічного дослідження волоса.
- Деталі
-
Опубліковано: 12 квітня 2024
-
Перегляди: 1488
ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ “ЗАГАЛЬНА ЗООПСИХОЛОГІЯ”
Зоопсихологія – одна з основних, базових галузей загальної психології. Об’єкт зоопсихології – поведінка тварин, яку, до речі, вивчають й інші науки – етологія, нейрофізіологія, фізіологія ВНД тощо. Але зоопсихолог вивчає поведінку тварин як першопричину психічного відбиття, тобто він ніколи не обмежиться вивченням лише однієї поведінки без аналізу її психічної і фізіологічної складової. У цьому й полягає специфіка зоопсихологічних досліджень.
- Деталі
-
Опубліковано: 12 квітня 2024
-
Перегляди: 604
Проведення настановчих зборів щодо відрядження для студентів факультету харчових технологій та біотехнології першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 “Харчові технології” на переддипломну виробничу практику
Виробнича переддипломна практика здобувачів вищої освіти є одним із важливих видів навчальної роботи і відбувається з метою набуття виробничих навиків приймати самостійно рішення в реальних виробничих умовах.
10 березня 2024 року на факультеті харчових технологій та біотехнології для здобувачів 4-го та 2-го (скорочена програма) курсів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 “Харчові технології” проведено настановчі збори щодо проходження переддипломної виробничої практики.
- Деталі
-
Опубліковано: 12 квітня 2024
-
Перегляди: 436
УЧАСТЬ ЗДОБУВАЧКИ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЗА ОСВІТНЬОЮ ПРОГРАМОЮ «МАРКЕТИНГ» У МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ
Здобувачка першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньою програмою «Маркетинг» Марія Залата, 11 квітня 2024 року представила результати своїх наукових досліджень на ХХХ Міжнародній студентській науковій конференції «Студентська наукова діяльність 2024» в університеті Матея Бела (м. Банська Бистриця, Словаччина).
- Деталі
-
Опубліковано: 12 квітня 2024
-
Перегляди: 233