З нагоди відзначення 210 річниці від дня народження Тараса Шевченка
Цього дня 210 років тому в одній українські родині народився той, кому судилося прославити свою сім’ю та свою Батьківщину на увесь світ. Непроста доля судилася цій дитині, та попри всі життєві випробування він, за словами Івана Франка: “став володарем у царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, світлі і вільні шляхи професорам і книжним ученим… Доля переслідувала його в житті скільки могла, та вона не зуміла перетворити золота його душі в іржу, ані його любові до людей в ненависть і погорду… Доля не шкодувала йому страждань, але й не пожаліла втіх, що били із здорового джерела життя. Найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті – невмирущу славу і всерозквітаючу радість, яку в мільйоні людських сердець все наново збуджуватимуть його твори. Отакий був і є для нас, українців, Тарас Шевченко”.
- Деталі
-
Опубліковано: 09 березня 2024
-
Перегляди: 427
Як продовжити комфортне життя домашнього улюбленця з особливими потребами
У стінах Університету за підтримки факультету ветеринарної медицини, Ветеринарної клініки “ВетЦентр”, а також нашого постійного спонсора – компанії ROYAL CANIN 7 березня 2024 року проведено семінар та майстер-клас з “Реабілітації дрібних домашніх тварин”.
Лектором була наша випускниця, а сьогодні лікар ветеринарної медицини, лікар-реабілітолог Оксана Голощапова.
- Деталі
-
Опубліковано: 08 березня 2024
-
Перегляди: 897
Гостьова лекція на кафедрі технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів
7 березня 2024 року на кафедрі технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького відбулася гостьова лекція для здобувачів першого і другого рівнів вищої освіти спеціальності 181 “Харчові технології”. Декан факультету харчових технологій та біотехнології Галина Коваль виступила з вітальним словом до присутніх. Завідувач кафедри Уляна Драчук наголосила здобувачам вищої освіти про актуальність та потрібність діяльності Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області.
- Деталі
-
Опубліковано: 08 березня 2024
-
Перегляди: 657
Антибіотики та Європейські Стандарти. Погляд з Ольштина від професора Єжи Ярошевського
6 березня 2024 року студенти 3 курсу факультету ветеринарної медицини та гості мали честь прийняти завідувача кафедри фармакології та токсикології, проректора з наукової роботи Вармінсько-Мазурського університету (Ольштин), професора Єжи Ярошевського. Лектор, багаторічний друг кафедри, прочитав захоплюючу лекцію на тему “Застосування антибіотиків у світлі обов’язкових нормативно-правових актів Європейського Союзу”.
- Деталі
-
Опубліковано: 08 березня 2024
-
Перегляди: 552
Презентація вибіркових дисциплін для здобувачів бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти
Важливим етапом будови індивідуальної освітньої траєкторії є прийняття рішення здобувачами освіти про те, які дисципліни вільного вибору вони бажають вивчати. Передує цьому кропітка робота викладачів і адміністрації факультету харчових технологій та біотехнології, які формують каталоги вибіркових дисциплін та презентують короткий опис вибіркових освітніх компонентів у вигляді анотацій до них. Обсяг вибіркових навчальних дисциплін становить не менше 25 % від загальної кількості кредитів ЄКТС, передбачених для кожного рівня вищої освіти.
- Деталі
-
Опубліковано: 07 березня 2024
-
Перегляди: 364
Шевченківські читання
Шевченківські читання – це справжня подорож до світу українського поета, яка відбувається через обмін думками, емоціями та враженнями. Це можливість зануритися у глибину поетичної душі, де кожен вірш – це струмінь емоцій, де кожен рядок – це крик душі, що прагне вільності та справедливості.
Це час, коли ми об’єднуємося навколо ідеї великого Кобзаря.
Одним із найбільших патріотів усіх часів і народів вважається Тарас Шевченко. Який з вогнем душі захищав свободу і незалежність Батьківщини, честь і гідність народу.
- Деталі
-
Опубліковано: 07 березня 2024
-
Перегляди: 362
Майстер-клас з інновацій ‒ навчання на прикладі ТМ “Галицької свіжини”
У сучасному світі, де технології стрімко розвиваються, інновації в галузі промислового будівництва та санітарної техніки стають ключовим чинником успіху харчових підприємств. Здобувачі вищої освіти мають унікальну можливість вивчати та застосовувати ці технології, щоб стати лідерами у сфері харчових технологій та біотехнологій.
5 березня 2024 року для здобувачів вищої освіти 3 курсу факультету харчових технологій та біотехнологій у межах вивчення дисципліни “Промислове будівництво і санітарна техніка в мʼясній галузі” доцент кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів Богдан Галух розпочав курс лекцій в умовах виробництва компанії “Галицька Свіжина”.
- Деталі
-
Опубліковано: 07 березня 2024
-
Перегляди: 688
Запрошуємо Вас на 3-денний тренінг від Організації Об'єднаних Націй з Промислового Розвитку (UNIDO) "Зелене відновлення в освіті та підприємництві", спільно з Національним Центром розвитку інновацій і навчання підприємництву (NCDIEL).
Навчання для викладачів, методистів та керівників підрозділів, університетів.
Формат: онлайн
День 1. Четвер, 07 березня, 09:45-15:00.
Реєстрація: https://zoom.us/meeting/register/tJwpc-igpjsvGt18q5FHen5CvT_Rd2F6_MPP
День 2. Вівторок, 12 березня, 10:00-15:00. Реєстрація:
https://zoom.us/meeting/register/tJ0lcO-hqz0rGNx7KuOuL5h10OXNQa8dBaId
День 3. Четвер, 14 березня, 10:00-15:00. Реєстрація:
https://zoom.us/meeting/register/tJ0ld-ysqDovG9d3OCMk3dtn0S0UvfjYDJGh
Мова проведення: англійська та українська (переклад).
Програма та реєстрація - в додатку.
- Деталі
-
Опубліковано: 06 березня 2024
-
Перегляди: 302