EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

IMG 4156

Переживаємо спільно важкі і тривожні часи непримиренної війни, яка розпочалась ще у минулі століття, та боротьба продовжується. Ця війна тривала і триває не тільки зі зброєю на полі бою, а й у змаганнях за збереження української культурної ідентичності, мистецтва, за свідомість кожного українця.

Усвідомлюючи всі загрози сьогодення, учасники Народного оркестру українських інструментів “Намисто” Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького взяли до рук “свою зброю” – музичні інструменти і мистецьке натхнення, щоб вселити у серця стривожених українців оптимізм, світло радості і впевненість у прийдешню перемогу України. За короткий час оркестр провів понад 10 концертних виступів для львів’ян і симпатиків мистецтва – у церквах з різдвяною програмою, з виступами у час Шевченківських днів, з мистецькими презентаціями з нагоди свят Стрітення і Великодня, пошанування культурних традицій та благодійних акцій.

 

На активному творчому шляху оркестру під керівництвом Юрія Вариводи і батутою Олега Кузика відбулася ще одна мистецька подія, організована для збору коштів на потреби ЗСУ. На сцені Палацу ім. Є. Петрушевича Народний оркестр українських інструментів “Намисто” об’єднав свою творчу майстерність із колективами українського танцю, артистами балету, учнями музичної школи та ін.

IMG 4157

Оркестр “Намисто” нашого Університету розпочав цей мистецький проєкт окремими оркестровими (сольними) номерами, а також акомпонуючи Ансамблю українського народного танцю “Прем’єра” кафедри режисури та хореографії Львівського національного університету імені Івана Франка. Творчі емоції наповнили концертну залу радістю та захопленням майстерністю виконавців, а також гордістю за пісенну, музичну і танцювальну культуру українців. Краса мелізмів української душі, сюжети народної хореографії і спільне майстерне виконання композицій стали джерелом натхнення для глядачів і додали впевненості в українській силі звитяги. Зібрані кошти будуть передані на потреби наших героїв-захисників.

IMG 20230929 123838

Такі благодійні мистецькі акції за роки війни стали для учасників оркестру вже постійними і свого роду нашим вкладом у прийдешню перемогу та продовження мистецької традиції для збереження української ідентичності.

Єдність українських сердець та спільна допомога ЗСУ є проявом непереможної сили віків і натхненням для творення майбутнього України.

Допис підготував Юрій ВАРИВОДА, керівник Народного оркестру українських інструментів “Намисто”

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru