EN   UA

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Колектив Львівського національного університету
ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького
з сумом сповіщає, що на 86 році пішов з життя доктор біологічних наук, професор, завідувач кафедри біології,

Професор Берко Йосип Миколайович

Picture2

Берко Йосип Миколайович (10 жовтня 1938 р., с. Дрогоїв, Перемишльський повіт, Польща) – доктор біологічних наук, професор, академік Академії наук вищої освіти України, дійсний член Наукового товариства імені Шевченка, почесний член Українського ботанічного товариства.
Після закінчення Львівського державного університету імені Івана Франка обіймав посади молодшого наукового співробітника Львівського науково-природознавчого музею АН УРСР (1961–1963) та Інституту ботаніки АН УРСР (1963–1968). З вересня 1968 року працював у Львівському зооветеринарному інституті (тепер – Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького) асистентом, доцентом (1972–1996), завідувачем кафедри біології (1983–2010) і водночас проректором із виховної роботи (1994–2003), а з вересня 2010 року – професором кафедри екології та біології.
Професор Йосип Берко у 1967 році захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю «Ботаніка». За результатами багаторічних досліджень захищено докторську дисертацію «Життєві форми губоцвітих України (структура, морфогенез, класифікація)» на здобуття наукового ступеня доктора біологічних наук (1994). Автор і співавтор 38 праць з методики викладання ботаніки та заповідної справи, керівник наукової тематики кафедри біології, автор понад 165 наукових праць, серед яких наукові статті з проблем ботаніки, педагогіки вищої школи, питань виховного процесу у вищій школі, наукового аналізу поетичних творів української літератури, а також статей, опублікованих у газеті «Світ Університету».
На посаді проректора з виховної роботи займався організацією виховного процесу в Університеті, втіленням у життя концепції національного виховання і духовного відродження, координував виховну діяльність структурних підрозділів Університету та осередків громадських організацій («Просвіта», «Молода Просвіта», Союз українок та ін.). У навчальний план Університету за його прозицією введено спецкурс «Основи української державності, культури та духовності». Співавтор навчальної програми та навчального посібника з цього курсу. Разом із колективом авторів написав методичний посібник «Організаційно-методичні та психолого-педагогічні основи виховної роботи наставника». З часу заснування видавничого органу Університету – газети «Світ Академії» був головою редколегії, заснував студентський осередок «Молодої просвіти».
Автор автобіографічної книги «Роки життя, віддані Університетові. (Вибране з книги «“Мій життєпис”») та «Світ рослин у мистецтві та поезії Тараса Шевченка».

Колектив Університету висловлює щире співчуття рідним та друзям покійного.

Вічна Пам’ять!

Прощання з Йосипом Миколайовичем Берком
відбудеться 15 серпня о 12.00 годині
у каплиці по вул. Пилипа Орлика

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru