Студентський науковий гурток «Пізнай науку»
Керівник студентського наукового гуртка – доцент кафедри технології молока і молочних продуктів Мусій Любов Ярославівна
Науковий гурток – це об’єднання молодих цілеспрямованих людей, яке створює творче наукове середовище через реалізацію успішних проектів, орієнтованих на підтримку нових наукових ідей, інновацій та обмін знаннями у галузі харчових технологій.
Діяльність наукового гуртка спрямована на розвиток творчих здібностей здобувачів з метою набуття ними фахових (професійних), особистісних, конгвітивних компетенцій, а також досвіду одержання знань та умінь через дослідження.
Науково-педагогічне спрямування активовано в форматі співпраці зі здобувачами та студентськими організаціями в рамках проведення майстер-класів, зустрічей з експертами, екскурсій на харчові підприємства, попереднього захисту кваліфікаційних робіт, а також у наданні різних консультацій. В рамках культурного спрямування здійснюється організація різних поїздок і виставок, культурних програм і співпраця з культурними та освітніми центрами.
Науковий гурток кафедри технології молока і молочних продуктів забезпечує захист прав та інтересів осіб, які навчаються або працюють у закладі вищої освіти, зокрема щодо питань наукової діяльності, підтримки наукоємних ідей, інновацій та обміну знаннями.
Метою роботи студентського наукового гуртка є:
• поглиблення дослідження за проблематикою наукової діяльності кафедри за участю здобувачів;
• залучення здобувачів до науково-дослідної діяльності;
• придбання навичок наукової роботи.
Науковий гурток діє при кафедрі технології молока і молочних продуктів. Керують гуртком за напрямами викладачі кафедри:
1. Цісарик О. Й., завідувач кафедри, д.с-г.н., професор
2. Наговська В. О., к.т.н., доцент кафедри
3. Сливка Н. Б., к.т.н., доцент кафедри
4. Михайлицька О. Р., к.т.н., доцент кафедри
5. Білик О. Я., к.т.н., доцент кафедри
6. Мусій Л. Я., к.т.н., доцент кафедри
7. Сливка І. М., к.с-г.н., доцент кафедри
8. Скульська І. В., к.т.н., ст. викладач кафедри
9. Лучка І.В., к.с-г.н., ст. викладач кафедри
10. Мороз Л.Я., асистент кафедри
Засідання студентського наукового гуртка проводяться кожного місяця з обговоренням підсумків наукових робіт, реферативних повідомлень та ін.
Ознайомитись із списком студентів-членів наукового гуртка << завантажити >>
Здобувачі вищої освіти, котрі відвідують засідання наукового гуртка мають можливість:
1. Ознайомитися з принципами, методами, інструментарієм наукової та дослідницької роботи.
2. Приймати участь в науковому житті університету.
3. Розвивати свої творчі здібності, виступаючи на наукових семінарах та конференціях, присвячених дослідження найактуальніших питань розвитку харчових технологій.
4. Брати участь у проведенні круглих столів, дебатів, де обговорюються актуальні проблеми сучасної харчової науки.
5. Застосовувати набутий досвід дослідницької роботи в процесі навчання.
Результати роботи гуртка щорічно публікуються в студентському науковому збірнику факультету харчових технологій та біотехнології. Це свідчить про високий рівень підготовки майбутніх фахівців у галузі харчових технологій.
Науково-дослідна робота здобувачів вищої освіти підсилює активні, творчі начала в навчальному процесі, слугує потужним засобом селективного відбору кадрів для підготовки молодих вчених, збереження й відновлення наукових шкіл.
• План роботи студентського наукового гуртка на 2022-2023 н.р. << завантажити >>
• Звіт про роботу студентського наукового гуртка за 2022-2023 н.р. << завантажити >>
• План роботи студентського наукового гуртка на 2023-2024 н.р. << завантажити >>
• Звіт про роботу студентського наукового гуртка за 2023-2024 н.р. << завантажити >>
• План роботи студентського наукового гуртка на 2024-2025 н.р. << завантажити >>
• Звіт про роботу студентського наукового гуртка за 2024-2025 н.р.<< завантажити >>
- Деталі
-
Опубліковано: 09 травня 2023
-
Перегляди: 1256
2024
Scopus, web of science
- Kukhtyn, M., Arutiunian, D., Pokotylo, O., Kravcheniuk, K., Salata, V., Horiuk, Y., Karpyk, H., & Dalievska, D. (2024). Microbiological characteristics of hard cheese with flax seeds. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 18, 281–296. DOI: https://doi.org/10.5219/1956. (Scopus).
- Kukhtyn, M., Sverhun, Z., Horiuk, Y., Salata, V., Laiter-Moskaliuk, S., Mocherniuk, M., Kladnytska, L., & Horiuk, V. (2024). The influence of different methods of decontamination of microbial biofilms formed on eggshells. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 18, 666–682. https://doi.org/10.5219/1981. (Scopus).
Категорія Б
- Kozhyn, V., Salata, V., Kukhtyn, M., Vasylkiv, O., & Laiter-Moskaliuk, S. (2024). Evaluation of the disinfectant “Enzidez” according to indicators of acute toxicity and irritant effect. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 26(113), 62-67. https://doi.org/10.32718/nvlvet11310
- Masnyak, I., Salata, V., Gudym, O., Kokokvskyi, O., & Boyko, N. (2024). Development of technology and research of properties of fermented milk product with celery. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies, 26(101), 114-120. https://doi.org/10.32718/nvlvet-f10117
- Kladnytska, L., Tomchuk, V., Velychko, , Salata, V., & Šengaut, J. (2024). Influence of allogeneic mesenchymal stem cells of red bone marrow culture on the development of Lewis lung epidermoid carcinoma in vivo. Ukrainian Journal of Veterinary Sciences, 15(2), 102-120. doi: 10.31548/veterinary2.2024.102.
- Кожин В.А., Салата В.З., Кухтин М.Д., Лайтер-Москалюк С.В. Вплив дезінфекційного засобу «ензидез» на морфологічні і біохімічні показники крові лабораторних тварин. Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка. Випуск 2 (43) 2024. 217-223. DOI: https://doi.org/10.37406/2706-9052-2024-2.31.
- Кухтин М., Цісарик О., Салата В., Коваль Г., & Климик В. (2024). Біоконсервування твердого сичужного сиру з використанням бактеріофагів. Здоров’я людини і нації, 3, 47-58. https://doi.org/10.31548/humanhealth.3.2024.74
- Стронський І.Ю., Сімонов М.Р., Стронський Ю.С. Термін зберігання свинини залежно від її якості та дії мікробних і немікробних деструкторів м’яса. Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького. Серія: Ветеринарні науки, 2024, т 26, No 114. С. 3‒9. https://doi.org/10.32718/nvlvet11401
2023
Scopus, web of science
- Kochetova, H. S., Kukhtyn, M. D., Salata, V. Z., Horiuk, Y. V., Kladnytska, L. V., & Matviishyn, T. S. (2023). Dynamics of 17β-estradiol under influence of technological operations during production of dairy products. Regulatory Mechanisms in Biosystems, 14(1), 48-54. DOI: https://doi.org/10.15421/022308. (Scopus).
Категорія Б
- Kochetova, Н., Salata, V., Кukhtyn, M., Zghozinska, O., & Melnyk, V. (2023). Токсико-біологічна характеристика молока-сировини з різним вмістом 17β-естрадіолу. НВ ЛНУ ветеринарної медицини та біотехнологій. Серія: Ветеринарні науки, 25(109), 19-25. https://doi.org/10.32718/nvlvet10904
- Кukhtyn, M., Salata, V., & Kushniruk, N. (2023). Effect of heat treatment on the content of icroorganisms in drinking milk. Scientific Messenger of Lviv National University of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies, 25(99), 8–13. doi: 10.32718/nvlvetf9902
- Kochetova, Н., Salata, V., Кukhtyn, M., Horiuk, Yu., & Rogalskyy I. (2023). Evaluation of raw milk according to the content of 17β –estradiol. Podilian Bulletin: agriculture, engineering, economics. Issue 1 (38) Veterynary sciences 216-222. doi: https://doi.org/10.37406/2706-9052-2023-1.32
- Kozhyn, V., Salata, V., Kukhtyn, M., Horiuk, Y., & Matviishyn, T. (2023). Production studies of the disinfectant “Enzidez”. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 25(111), 78-83. https://doi../10.32718/nvlvet11112
- Kladnytska, L., Velychko, V., Tomchuk, V., Salata, V., Velychko, S., Dyshlyuk, N., Mazurkevich, T., Midyk, S., Bokotko, R., & Savchuk, T. (2023). Content of fatty acids in lipids of adipose derived mesenchymal stem cells. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 25(111), 124-130. https://doi.org/10.32718/nvlvet11120
- Кушнір В. І., Кушнір І. М., Гутий Б. В., Куцан О. Т., Ничик С. А., Сімонов М. Р., Гута З. А. Порівняльна оцінка різних методів вивчення нашкірної токсичності присипки для ран. Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького. Серія: Ветеринарні науки. 2023, т 25, № 109. С. 13-15. doi: 10.32718/nvlvet10903
- Leskiv K. Y., Gutyj V., Khalak V. I., Bordun O. M., Todoriuk V. B., Khymynets P. S., Vus U. M., Binkevych V. Y., Solomon A. M. The effect of methionin, phenaron, and metiphen in different doses on the activity of the enzymatic link of the antioxidant protection of the piglets’ bodies. Agrology. 2023, 6 (3), 67-70. doi:10.32819/021111.
2022
Scopus, web of science
- Simonov, M., Stronskyi, I., Salata, V., Stronskyi, Y., Kladnytska, L., Kukhtyn, M., Tomchuk, V., Kozytska, T., & Tokarchuk, T. (2022). The effect of transportation and pre-slaughter detention on quality of pig meat. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 16, 80–91. DOI: https://doi.org/10.5219/1699. (Scopus)
- Kukhtyn M, Malimon Z, Salata V, Rogalskyy I, Gutyj B, Kladnytska L, Kravcheniuk Kh, and Horiuk Y (2022). The Effects of Antimicrobial Residues on Microbiological Content and the Antibiotic Resistance in Frozen Fish. World Vet. J., 12 (4): 374-381. https://dx.doi.org/10.54203/scil.2022.wvj47. (Scopus).
- Kukhtyn, M., Salata, V., Kochetova, H., Malimon, Z., Miahka, K., Horiuk, Y., & Pokotylo, O. (2022). Content of 17β-estradiol in raw milk in Ukraine. Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi, 28(6), 673-679. DOI: 10.9775/kvfd.2022.27513. (Scopus).
Категорія Б
- Salata, V., & Kochetova, H. (2022). The Study of the 17β-estradiol content in raw milk during the lactation period. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 24(105), 44-49. https://doi.org/10.32718/nvlvet10507
- Кухтин, М., Салата, В., Кочетова, Г., Болтик, Н., Перкій, Ю., та Малімон, З. (2022). Оцінка молока і молочних продуктів за вмістом 17β-естрадіолу. Вісник аграрної науки, 100(6), 30-37. https://doi.org/10.31073/agrovisnyk202206-04
- Kukhtyn, M., Malimon, Z., Salata, V., Lisovska, T., & Selskyi, V. (2022). Development of microbiological criteria for evaluating frozen fish based on the amount of psychrotrophic microflora. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies, 24(98), 3-8. https://doi.org/10.32718/nvlvet-f9801
- Malimon, Z., Vinokurova, T., Salata, V., Kochetova, H., Prokopenko, T., & Gusak, L. (2022). Control quality measurements of alpha and beta counter with low back-ground ALBA 2000 v.2.5.6. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 24(106), 18-21. https://doi.org/10.32718/nvlvet10603
- Vlizlo, V., Ostapiv, D., Simonov, M., Baumgartner,W., & Tomchuk, V. (2022). Hormonal regulation of the concentration of glucose and its derivatives in the blood of dairy cows during the transit period. Ukrainian Journal of Veterinary Sciences, 13(4), 16-24.
2021
Scopus, web of science
- Simonov M., Vlizlo V., Stybel V., Peleno R., Salata V., Matviishyn T., Кhimych M., Gorobei O. Levels of insulin-like growth factor in bovine, goat, and sheep milk in different lactation periods: The etiological factor of cancer in humans. Int. J. One Health. 2021. Vol. 7, No 2. P. 246–250. doi: www.doi.org/10.14202/IJOH.2021.246-250. (Scopus).
- Mykola Kukhtyn, Volodymyr Salata, Yulia Horiuk, Vyacheslav Kovalenko, Larisa Ulko, Sergiy Prosyanуi, Viktor Shuplyk, Leonid Kornienko. The influence of the denitrifying strain of Staphylococcus carnosus No. 5304 on the content of nitrates in the technology of yogurt production. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. 2021. vol. 15, 2021, p. 66-73. DOI: https://doi.org/10.5219/1492, (Scopus)
- Dalevska, D., Pokotylo, O., Kukhtyn, M., Kopchak, N., Salata, V., Horiuk, Y., & Uglyar, T. Changes in organoleptic, microbiological and biochemical properties of kefir with iodine addition during the storage. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 2021. 15, 732–740. DOI: https://doi.org/10.5219/1679, (Scopus)
Категорія Б
- Kukhtyn, M., Horiuk, Y., Salata, V., Klymyk, V., Vorozhbit, N., & Rushchinskaya, T. (2021). Staphylococcus aureus of raw cow’s milk. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 23(102), 53-59. https://doi.org/10.32718/nvlvet10208
- M. Kuhtyn, V. Salata, N. Boltyk, T. Ruschyns'ka, Ja. Kryzhanivs'kyj, V. Klymyk, V. Kovalenko, Z. Malimon (2021). Characteristics of frozen beef according to biochemical and microbiological parameters. Bulletin of Agricultural Science. Vol. 99 No. 4, 36-43. https://doi.org/10.31073/agrovisnyk202104-05
- Khimych, M., Rodionova, K., Salata, V., Matviishyn, T., Gorobei, O., & Koreneva, Z. (2021). Monitoring of compliance of quality and safety of cooked smoked sausages “Servelat” with the requirements of the national standard. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 23(101), 44-49. https://doi.org/10.32718/nvlvet10108
- Стронський І.Ю., Сімонов М.Р., Стронський Ю.С. Якість свинини, залежно від умов передзабійного утримання свиней. Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія «Ветеринарна медицина», випуск 4 (55), 2021. 31–37. DOI https://doi.org/10.32845/bsnau.vet.2021.4.5
- Stronskyi IY, Simonov MR, Stronskyi YS, Akymyshyn MM. The impact of stress on the quality of pork. Bìol. Tvarin. 2021; 23 (1): 30–33. DOI: 10.15407/animbiol23.01.030
2020
Scopus, web of science
- Kukhtyn, M., Salata, V., Pelenyo, R., Selskyi, V., Horiuk, Y., Boltyk, N., Ulko, L., & Dobrovolsky, V.. Investigation of zeranol in beef of Ukrainian production and its reduction with various technological processing. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 2020. vol. 14, p. 95-100. https://doi.org/10.5219/1224. (Scopus).
- Mykola Kukhtyn, Volodymyr Salata, Oleksandra Berhilevych, Zoya Malimon, Anatoliy Tsvihun, Bogdan Gutyj, Yulia Horiuk (2020). Evaluation of storage methods of beef by microbiological and chemical indicators. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. 2020. vol. 14, p. 602-611. https://doi.org/10.5219/1381. (Scopus).
- O.T. Piven, M.S. Khimych, V.Z. Salata, B.V. Gutyj, O.V. Naidich, H.A. Skrypka, Z.B. Коreneva, I.V. Dvylyuk, O.M. Gorobey, V.O. Rud. Contmination of heavy metals and radionuclides in the honey with different production origin. Ukrainian Journal of Ecology, 2020. 10(2), 405-409, doi: 10.15421/2020_117. (Web of science).
- VV Zazharskyi, PО Davydenko, OА Bigdan, AS Hotsulia, OМ Kulishenko, BV Gutyj, VZ Salata, MS Khimych, HA Skrypka, OV Naidich, MV Anforova, IM Popova, LO Franchuk-Kryva. Determination of minimum inhibitory concentration (MIC) of some 1,2,4-triazole derivatives with potential tuberculostatic and tuberculocidal ability in vitro. Ukrainian Journal of Ecology, 2020. 10(6), 145-159, doi: 10.15421/2020_274 (Web of science).
Категорія Б
- М.Д. Кухтин, Н.П. Болтик, Т.М. Рущинська, Я.Й. Крижанівський, В.З. Салата, В.Л. Коваленко (2020). Ефективність сучасних дезінфікувальних і мийно-дезінфікувальних засобів для санітарної обробки молочного обладнання. «Вісник аграрної науки» - український науково-теоретичний журнал. 98. № 5. 77-82.
- Horiuk, Y., Kukhtyn, M., Salata, V., & Horiuk, V. (2020). Species composition and methicillin resistance of staphylococci taken on dairy farms. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 22(97), 13-19. https://doi.org/10.32718/nvlvet9703
- Malimon, Z., Salata, V., Kochetova, G., Prokopenko, T., & Gusak, L. (2020). Analysis of radiouclide contamination of forestry products on the territory of Ukraine 2013–2019. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 22(97), 47-51. https://doi.org/10.32718/nvlvet9709
- Khimich, М. S., Salata, V. Z., Piven, О. Т., Salata, R. V., Koreneva, Zn. B., & Naidich, О. V. (2020). Veterinary-sanitary evaluation of high-class boiled sausage “Likarska”. Scientific Messenger of Lviv National University of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary sciences, 22(98), 36–41. doi: 10.32718/nvlvet9806.
- Кухтин М. Д., Болтик Н. П., Крижанівський Я. Й., Климик В. Т, Рущинська Т. М., Салата В. З. (2020). Оцінка ефективної дії дезінфікуючих засобів для санітарної обробки молочного обладнання. Мир Продуктов (МОЛОЧНАЯ ИНДУСТРИЯ). №4. 28-30.
- Vinokurova, T., Malimon, Z., Salata, V., Prokopenko, T., Kochetova, G., & Gusak, L. (2020). Factors affecting the minimum detected activity of the GAMMAVISION software report protocol. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 22(98), 138-143. https://doi.org/10.32718/nvlvet9824
- Pan’kiv, A., & Simonov, M. (2020). The concentration of triiodothyronine and thyroxine in colostrum, milk and plasma of cows. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 22(98), 69-73. https://doi.org/10.32718/nvlvet9812
- Stronskyi, I. Yu., Simonov, M. R., & Stronskyi, Yu. S. (2020). Content of lipid peroxidation products in pig meat at industrial and domestic slaughter. Scientific Messenger of Lviv National University of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary sciences, 22(99), 69–74. doi: 10.32718/nvlvet9911
2019
Scopus, web of science
- Vishchur, V.Y., Gutyj, B.V., Nischemenko, N.P., Kushnir, I.M., Salata, V.Z., Tarasenko, L.O., Khimych, M.S., Kushnir, V.I., Kalyn, B.M., Magrelo, N.V., Boiko, P.K., Kolotnytskyy, V.A., Velesyk, T., Pundyak, T.O., & Gubash, O.P. Effect of industry on the content of fatty acids in the tissues of the honey-bee head. Ukrainian Journal of Ecology, 2019. 9(3), 174-179. https://www.ujecology.com/articles/effect-of-industry-on-the-content-of-fatty-acids-in-the-tissues-of-the-honeybee-head.pdf. (Web of science).
Категорія Б
- Prais, M., Peleno, R., & Simonov, M. (2019). The content of triacylglycerol and cholesterol in milk of different species. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 21(94), 142-145. https://doi.org/10.32718/nvlvet9426
- Hrudetska, D., Simonov, M., & Dashkovskyy, O. (2019). The concentration of insuline-like growth factor in colostrum, milk and plasma of cows. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 21(93), 121-124. https://doi.org/10.32718/nvlvet9321
- Петрух І.М. Протеїновий обмін та ензимна активність у високопродуктивних молочних корів за метаболічних порушень / І.М. Петрух, М.Р. Сімонов, В.В. Влізло, В.І. Буцяк, М.Р. Козак // Науково-технічний бюлетень ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок і Інститут біології тварин. Вип.20, № 1. – Львів. – 2019. – С.14-21.
- Simonov M. Status of carbohydrate metabolism in dairy cows with ketosis / M. Simonov, V. Stybel, I. Petruh, V. Vlizlo // The animal biology scientific journal, 2019, Vol. 21, issue 3, pp. 74–78. https://doi.org/10.15407/animbiol21.03.074
- Деталі
-
Опубліковано: 01 травня 2023
-
Перегляди: 1139
На кафедрі ветеринарно-санітарного інспектування працює студентський науковий гурток. Темою наукових досліджень є: «Безпечність та якість харчових продуктів у концепції «Єдине здоров’я». Старостою гуртка є студентка ФГРЗ Кароліна Семків.
В рамках днів науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького щорічно проводяться студентські конференції.
ТЕМАТИКА СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ
2023 рік
План роботи << переглянути >>
I.Здобувачі вищої освіти беруть участь в конкурсах наукових робіт, де здобувають нагороди різного рівня:
1.Конкурсна наукова робота на тему: «Контроль вмісту Гідраргіуму в м’ясі риб». Виконала: Студентка 4 курсу ФГРЗ спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» Задорожна Ірина. Нагороджена Грамотою за участь у I турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань « Ветеринарна медицина». (Львів, 25.05.2023 року).
Науковий керівник: д.вет.н., професор Сімонов М.Р.
2. Конкурсна наукова робота на тему: «Якість та безпечність борошна при ураженні патогенними мікроорганізмами». Виконала: Студентка 4 курсу ФГРЗ спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» Семків Кароліна. Нагороджена Грамотою за участь у I турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань « Ветеринарна медицина». (Львів, 25.05.2023 року).
Науковий керівник: к.вет.н. асистентка Акимишин М.М.
3. Конкурсна наукова робота на тему: «Ветеринарно-санітарна оцінка м’яса курчат-бройлерів за органолептичними та хімічними показниками в процесі дозрівання». Виконав: Студент 6 курсу ФГРЗ спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» Жиганов Іван. Нагороджений Грамотою за участь у I турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань « Ветеринарна медицина». (Львів, 25.05.2023 року).
Науковий керівник: д.вет. н. професор Салата В.З.
II. Здобувачі вищої освіти брали участь в науково-практичній онлайн конференції:
1.Гринюк С., Дашковський О. Визначення кислотності питної води та її значення для організму. Матеріали онлайн - конференції « Безпечність та якість харчових продуктів у концепції « Єдине здоров’я». у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 1-2 червня 2023 року.
2.Кочетова Г.,Салата В., Кухтин М. Зміна 17- β -естрадіолу за впливу різних технологічних операцій виробництва молочних продуктів. Матеріали онлайн - конференції « Безпечність та якість харчових продуктів у концепції « Єдине здоров’я». у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 1-2 червня 2023 року.
3.Кушнір В.,Кушнір Г., Гутий Б., Сімонов М. Забезпечення безпечності продовольчої сировини та кормів. Матеріали онлайн - конференції « Безпечність та якість харчових продуктів у концепції « Єдине здоров’я». у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 1-2 червня 2023 року.
4.Стронський І., Двилюк О., Сімонов М. Активність перекисного окислення ліпідів у свинині на різних термінах її зберігання. Матеріали онлайн - конференції « Безпечність та якість харчових продуктів у концепції « Єдине здоров’я». у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 1-2 червня 2023 року.
5. Сусол Н., Приставська Н. Оцінка рівня вразливості меду натурального до фальсифікацій. Матеріали онлайн - конференції « Безпечність та якість харчових продуктів у концепції « Єдине здоров’я». у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 1-2 червня 2023 року.
6.Кожин В.,Салата В.,Кухтин М.Протимікробна дія в асоціації з ензимами на бактерії у біоплівках. Матеріали онлайн - конференції « Безпечність та якість харчових продуктів у концепції «Єдине здоров’я». у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 1-2 червня 2023 року.
7. Семків К.,Акимишин М. Роль ветеринарно-санітарного контролю у безпеці харчових продуктів тваринного походження. Матеріали онлайн - конференції « Безпечність та якість харчових продуктів у концепції «Єдине здоров’я». у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 1-2 червня 2023 року.
Звіт << переглянути >>
2022 рік
План роботи << переглянути >>
1. Задорожна І., Сімонов М. Вміст Гідраргіруму в м’ясі морських і прісноводних риб. Матеріали онлайн-конференції «Дні студентської науки» у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 19-20.05.2022 р. С.32.
2. Гринюк С., Жиганов І. Салата В. З. Ветеринарно-санітарна оцінка м`яса курчат бройлерів за органолептичними та хімічними показниками в процесі дозрівання. Матеріали онлайн-конференції «Дні студентської науки» у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 19-20.05.2022 р. С. 35.
3. Семків К., Акимишин М. Дослідження якості та безпечності борошна при ураженні патогенними мікроорганізмами. Матеріали онлайн -конференції «Дні студентської науки». Львів. 2022. С. 53–54.
4. Астахова В., Сусол Н. Дослідження відповідності споживчого пакування для кави вимогам ЄС. Матеріали онлайн-конференції «Дні студентської науки». Львів. 2022. С 19 – 22.
Звіт << переглянути >>
2021 рік
План роботи << переглянути >>
I.Конкурсна наукова робота на тему: «Ветеринарно-санітарне інспектування фруктових видів масла з пектиновими речовинами». Виконала: Студентка 3 курсу ФВГЕП спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» Чернявська Аліна Юріївна. Нагороджена Грамотою за участь у II турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань «Ветеринарна медицина»( Одеса, 21-22 квітня 2021 року).
Науковий керівник : к.вет.н., доцент Бінкевич Володимир Ярославович
II.Участь та тематичні доповіді в он-лайн конференції «Студентська наукова конференція «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького, присвячена 140-річчю відкриття навчального закладу « Цісарсько-королівська ветеринарна школа та школа з підковування коней разом із клінікою стаціонаром для тварин у Львові» м. Львів, 13-14 травня 2021 р.
1. Мосевич С., Богдан А., Салата В.З. Ветеринарно-санітарне інспектування в цеху первинної переробки птиці в умовах ФГ «Улар»
Науковий керівник: д.вет.н., професор Салата Володимир Зеновійович
2. Івахів В., Бінкевич В.Я. Використання харчових консервантів та їх вплив на організм людини.
Науковий керівник : к.вет.н., доцент Бінкевич Володимир Ярославович
3.Матвійчук М., Бінкевич В.Я. Підсолоджувачі та цукрозамінники у продуктах харчування та їх вплив на організм людини.
Науковий керівник : к.вет.н., доцент Бінкевич Володимир Ярославович
4.Бражник Л., Бінкевич В.Я. Харчова алергія, механізм розвитку та основні напрямки профілактики.
Науковий керівник : к.вет.н., доцент Бінкевич Володимир Ярославович
5.Проданчук О.В., Коваль Н.І., Бінкевич В.Я. Забруднення харчових продуктів бактеріями Clostridium botulinum їх вплив на організм людини.
Науковий керівник : к.вет.н., доцент Бінкевич Володимир Ярославович
Звіт << переглянути >>
2020 рік
1. Pan’kiv, A., & Simonov, M. (2020). The concentration of triiodothyronine and thyroxine in colostrum, milk and plasma of cows. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 22(98), 69-73. https://doi.org/10.32718/nvlvet9812
2. Khimich, М. S., Salata, V. Z., Piven, О. Т., Salata, R. V., Koreneva, Zn. B., & Naidich, О. V. (2020). Veterinary-sanitary evaluation of high-class boiled sausage “Likarska”. Scientific Messenger of Lviv National University of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary sciences, 22(98), 36–41. doi: 10.32718/nvlvet9806.
2019 рік
1.Hrudetska, D., Simonov, M., & Dashkovskyy, O. (2019). The concentration of insuline-like growth factor in colostrum, milk and plasma of cows. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 21(93), 121-124. https://doi.org/10.32718/nvlvet9321
2.Казеєва І.О., Гриниха Б.В., Бінкевич В.Я. Сальмонельоз – забруднення харчових продуктів бактеріями роду Salmonella та їх наслідки. / Зб. наук. праць за матеріал. міжн. наук. студ. конф. – Львів, 2019. – С. 22-23.
3.Казеєва І.О., Хохлова М.В., Бінкевич В.Я. Ботулізм – харчова інтоксикація, зумовлена соживанням продуктів, які містять ботулотоксини. / Зб. наук. праць за матеріал. міжн. наук. студ. конф. – Львів, 2019. – С. 38-39.
4.Шеремета Н.С., Гриниха Б.В., Бінкевич В.Я. Анізакідоз і його небезпека для людини. / Зб. наук. праць за матеріал. міжн. наук. студ. конф. – Львів, 2019. – С. 39-40.
- Деталі
-
Опубліковано: 01 травня 2023
-
Перегляди: 1057
Підручники, навчальні посібники та методичні матеріали кафедри
1.Методичні рекомендації для проведення виробничої практики студентами факультету ветеринарної гігієни, екології та права // Р.А. Пеленьо, І.В. Двилюк, М.Р. Сімонов, Б.В. Гутий, В.З. Салата, В.Я. Бінкевич, О.О. Дашковський – Львів, ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького, 2022. - 21 с.
2. Основи барної справи та робота сомельє: навч. посіб. / С.В. Майкова, О.Б. Маслійчук, Н.Я. Сусол. Київ : Видавець ФОП Піча Ю.В., 2022. 124 с.
3. Барна справа та мистецтво бариста: навч. посіб./ С.В. Майкова, О.Б. Маслійчук, Н.Я. Сусол - Київ: Вид-во «Каравела», 2022. – 164 с.
4.Електронний підручник: Частина 1. «Гігієна молока і молочних продуктів. Укладачі: І.В. Яценко, Л.В.Бусол., Н.М. Богатко, І.А. Бібен, В.Я. Бінкевич, О.І. Касяненко, Ю.Р. Гачак. 2021.
5. Електронний підручник: Частина 2. «Гігієна молока і молочних продуктів. Укладачі: І.В. Яценко, Н.М. Богатко, І.А. Бібен, В.Я. Бінкевич, Ю.Р. Гачак, C.А.Ткачук. 2021.
6. Klopcic M., Alekseyeva G., Archvadze N.... Simonov M. et al. Laboratory practice : Manual. Ljubljana : Program Erasmus +, project KA2 «AG-Lab», 2020. 279p.
URL: https://aglab.org/sites/default/files/manuals/Structure%20of%20the%20manual%20and%20WG.pdf
7.Методичні рекомендації: Метаболічні процеси в організмі корів у транзитний період і за розвитку кетозу / Влізло В.В., Сімонов М.Р., Петрух І.М., Остапів Д.Д., Козак М.Р., Стасів О.Ф., Седіло Г.М., Слівінська Л.Г., Личук М.Г., Леньо М.І., Лукащук Б.О. - Львів, 2020. - 41с.
8.Яценко І.В, Богатко Н.М., Букалова Н.В.,ФотінаТ.І.,Бібен І.А., Бінкевич В.Я.. Гігієна і експертиза продуктів первинної переробки забійних тварин. Підручник /.- Дніпро: ПП «Нова ідеологія», 2019.- 1200с.
9.Яценко І.В., Бусол Л.В., Бібен І.А., Богатко Н.М., РадіоноваК.О., Забарна І.В., Бінкевич В.Я. Гігієна вироб-ництва, безпечність і якість охолодженої, підмороженої та замороженої риби. Навчальний посібник/.- Харків: «Стиль-Іздат», 2019.- 110с.
10. Яценко І.В., Бусол Л.В., Бібен І.А., Богатко Н.М., Радіонова К.О., БінкевичВ.Я. Гігієна виробництва, безпечність і якість копченої риби. Навчальний посібник /.- Харків: «Стиль-Іздат»,2019.- 66с.
11. Технологія переробки риби та гідробіонтів: підручник / Т. В. Полтавченко, В. З. Салата, І. О. Парфенюк. – Рівне. НУВГП, 2019. – 210 с. (Рекомендовано Вченою Радою НУВГП, протокол №5 від 14.06. 2019 р.).
12.Ветеринарна дезінфекція, дезодорація, дезінсекція, дезінвазія, дератизація / В. Л. Коваленко, Т. О. Гаркавенко, М. П. Сонько, М. Д. Кухтин, В. З. Салата, А. П. Палій. – К., 2019. – 33 с.
13. Управління безпечністю продуктів харчування: практичний посібник / В.В. Стибель, М.Р. Сімонов. – Львів, ТзОВ Галицька видавнича спілка, 2018. – 230.
14. Яценко І.В. Богатко Н.М., Букалова Н.В., Фотіна Т.І., Бібен І.А., Бінкевич В.Я., Труш А.М., Петров Р.В. Гігієна і експертиза харчових тваринних гідробіонтів та продуктів їх переробки. Частина 1. Гігієна і експертиза рибопромислової продукції: Підручник /.- Харків: « Диса плюс»,2017.- 680с.
15. Яценко І.В. Богатко Н.М., Букалова Н.В., Фотіна Т.І., Бібен І.А., Бінкевич В.Я., Труш А.М., Петров Р.В. Гігієна і експертиза харчових тваринних гідробіонтів та продуктів їх переробки. Частина 2. Гігієна і експертиза водних ссавців, безхребетних гідро біонтів, продукції з риби: Підручник /.- Харків: « Диса плюс»,2017.- 648с.
16. Яценко І.В., Богатко Н.М., Букалова Н.В., Фотіна Т.І., Бібен І.А., Бергілевич О.М., Бінкевич В.Я., Гачак Ю.Я., Ткачук С.А., Камянський В.В., Бондаревський М.М.,. Зажарська Н.М., Цивірко І.Л., Касяненко О.І..- Гігієна молока і молочних продуктів. Частина 1. Гігієна молока: Підручник /.- Харків: « Діса плюс»,2016.- 416с.
17. Яценко І.В., Богатко Н.М., Букалова Н.В., Фотіна Т.І., Бібен І.А., Бергілевич О.М., Бінкевич В.Я., Гачак Ю.Я., Ткачук С.А., Камянський В.В., Бондаревський М.М.,. Зажарська Н.М., Цивірко І.Л., Касяненко О.І..- Гігієна молока і молочних продуктів. Частина 2. Гігієна молочних продуктів: Підручник / Харків: « Діса плюс»,2016.- 424с.
18. Яценко І.В., Богатко Н.М., Бібен І.А., Бондаревський М.М., Кам’янський В.В., Бінкевич В.Я., Ткачук С.А., Фотіна Т.І., Букалова Н.В., Зажарська Н.М. Гігієна рослинних харчових продуктів: Підручник / Харків: « Діса плюс », 2015. – 427 с.
19. Яценко І.В., Кам’янський В.В., Бондаревський М.М., Бібен І.А., Богатко Н.М., Фотіна Г.А., Бінкевич В.Я., Зажарський В.В. Ветеринарне правознавство України: Підручник. - Харків : « Діса плюс », 2015. – 392 с.
20. Яценко І.В. Богатко Н.М., Бібен І.А., Бусол Л.В., Бінкевич В.Я., Зажарська Н.М., Головко Н.П., Кириченко В.М.. Атлас ветеринарно-санітарно інспектування продуктів забою тварин. Підручник.– Харків: «РВВ ХДЗВА», 2015. – 384 c.
21. Лабораторні методи досліджень у біології тваринництві та ветеринарній медицині [Текст] : довідник / В. В. Влізло, Р. С. Федорук, І. Б. Ратич, М.Р. Сімонов та ін.;За ред. В.В. Влізла. – Львів: СПОЛОМ, 2012. – 764 с.
- Деталі
-
Опубліковано: 01 травня 2023
-
Перегляди: 1073
Методичні рекомендації для проходження виробничої практики студентами освітньо-професійної програми «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» галузі знань 21 «Ветеринарна медицина» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти <<переглянути>>
Програма і щоденник навчальної практики сенсорний аналіз, ідентифікація і склад харчових продуктів <<переглянути>>
Методичні рекомендації для проходження виробничої практики студентами освітньо-професійної програми «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» галузі знань 21 «Ветеринарна медицина» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти <<переглянути>>
Програма і щоденник навчальної практики з ветеринарно-санітарного інспектування первинної переробки тварин і продуктів забою (за спеціальністю 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза») <<переглянути>>
- Деталі
-
Опубліковано: 01 травня 2023
-
Перегляди: 1203
- Деталі
-
Опубліковано: 01 травня 2023
-
Перегляди: 1240