Студентський науковий гурток
- Деталі
-
Опубліковано: 01 травня 2023
-
Перегляди: 615
На кафедрі ветеринарно-санітарного інспектування працює студентський науковий гурток. Темою наукових досліджень є: «Безпечність та якість харчових продуктів у концепції «Єдине здоров’я». Старостою гуртка є студентка ФГРЗ Кароліна Семків.
В рамках днів науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького щорічно проводяться студентські конференції.
ТЕМАТИКА СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ
2023 рік
План роботи << переглянути >>
I.Здобувачі вищої освіти беруть участь в конкурсах наукових робіт, де здобувають нагороди різного рівня:
1.Конкурсна наукова робота на тему: «Контроль вмісту Гідраргіуму в м’ясі риб». Виконала: Студентка 4 курсу ФГРЗ спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» Задорожна Ірина. Нагороджена Грамотою за участь у I турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань « Ветеринарна медицина». (Львів, 25.05.2023 року).
Науковий керівник: д.вет.н., професор Сімонов М.Р.
2. Конкурсна наукова робота на тему: «Якість та безпечність борошна при ураженні патогенними мікроорганізмами». Виконала: Студентка 4 курсу ФГРЗ спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» Семків Кароліна. Нагороджена Грамотою за участь у I турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань « Ветеринарна медицина». (Львів, 25.05.2023 року).
Науковий керівник: к.вет.н. асистентка Акимишин М.М.
3. Конкурсна наукова робота на тему: «Ветеринарно-санітарна оцінка м’яса курчат-бройлерів за органолептичними та хімічними показниками в процесі дозрівання». Виконав: Студент 6 курсу ФГРЗ спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» Жиганов Іван. Нагороджений Грамотою за участь у I турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань « Ветеринарна медицина». (Львів, 25.05.2023 року).
Науковий керівник: д.вет. н. професор Салата В.З.
II. Здобувачі вищої освіти брали участь в науково-практичній онлайн конференції:
1.Гринюк С., Дашковський О. Визначення кислотності питної води та її значення для організму. Матеріали онлайн - конференції « Безпечність та якість харчових продуктів у концепції « Єдине здоров’я». у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 1-2 червня 2023 року.
2.Кочетова Г.,Салата В., Кухтин М. Зміна 17- β -естрадіолу за впливу різних технологічних операцій виробництва молочних продуктів. Матеріали онлайн - конференції « Безпечність та якість харчових продуктів у концепції « Єдине здоров’я». у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 1-2 червня 2023 року.
3.Кушнір В.,Кушнір Г., Гутий Б., Сімонов М. Забезпечення безпечності продовольчої сировини та кормів. Матеріали онлайн - конференції « Безпечність та якість харчових продуктів у концепції « Єдине здоров’я». у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 1-2 червня 2023 року.
4.Стронський І., Двилюк О., Сімонов М. Активність перекисного окислення ліпідів у свинині на різних термінах її зберігання. Матеріали онлайн - конференції « Безпечність та якість харчових продуктів у концепції « Єдине здоров’я». у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 1-2 червня 2023 року.
5. Сусол Н., Приставська Н. Оцінка рівня вразливості меду натурального до фальсифікацій. Матеріали онлайн - конференції « Безпечність та якість харчових продуктів у концепції « Єдине здоров’я». у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 1-2 червня 2023 року.
6.Кожин В.,Салата В.,Кухтин М.Протимікробна дія в асоціації з ензимами на бактерії у біоплівках. Матеріали онлайн - конференції « Безпечність та якість харчових продуктів у концепції «Єдине здоров’я». у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 1-2 червня 2023 року.
7. Семків К.,Акимишин М. Роль ветеринарно-санітарного контролю у безпеці харчових продуктів тваринного походження. Матеріали онлайн - конференції « Безпечність та якість харчових продуктів у концепції «Єдине здоров’я». у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 1-2 червня 2023 року.
Звіт << переглянути >>
2022 рік
План роботи << переглянути >>
1. Задорожна І., Сімонов М. Вміст Гідраргіруму в м’ясі морських і прісноводних риб. Матеріали онлайн-конференції «Дні студентської науки» у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 19-20.05.2022 р. С.32.
2. Гринюк С., Жиганов І. Салата В. З. Ветеринарно-санітарна оцінка м`яса курчат бройлерів за органолептичними та хімічними показниками в процесі дозрівання. Матеріали онлайн-конференції «Дні студентської науки» у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького. Львів, 19-20.05.2022 р. С. 35.
3. Семків К., Акимишин М. Дослідження якості та безпечності борошна при ураженні патогенними мікроорганізмами. Матеріали онлайн -конференції «Дні студентської науки». Львів. 2022. С. 53–54.
4. Астахова В., Сусол Н. Дослідження відповідності споживчого пакування для кави вимогам ЄС. Матеріали онлайн-конференції «Дні студентської науки». Львів. 2022. С 19 – 22.
Звіт << переглянути >>
2021 рік
План роботи << переглянути >>
I.Конкурсна наукова робота на тему: «Ветеринарно-санітарне інспектування фруктових видів масла з пектиновими речовинами». Виконала: Студентка 3 курсу ФВГЕП спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» Чернявська Аліна Юріївна. Нагороджена Грамотою за участь у II турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань «Ветеринарна медицина»( Одеса, 21-22 квітня 2021 року).
Науковий керівник : к.вет.н., доцент Бінкевич Володимир Ярославович
II.Участь та тематичні доповіді в он-лайн конференції «Студентська наукова конференція «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького, присвячена 140-річчю відкриття навчального закладу « Цісарсько-королівська ветеринарна школа та школа з підковування коней разом із клінікою стаціонаром для тварин у Львові» м. Львів, 13-14 травня 2021 р.
1. Мосевич С., Богдан А., Салата В.З. Ветеринарно-санітарне інспектування в цеху первинної переробки птиці в умовах ФГ «Улар»
Науковий керівник: д.вет.н., професор Салата Володимир Зеновійович
2. Івахів В., Бінкевич В.Я. Використання харчових консервантів та їх вплив на організм людини.
Науковий керівник : к.вет.н., доцент Бінкевич Володимир Ярославович
3.Матвійчук М., Бінкевич В.Я. Підсолоджувачі та цукрозамінники у продуктах харчування та їх вплив на організм людини.
Науковий керівник : к.вет.н., доцент Бінкевич Володимир Ярославович
4.Бражник Л., Бінкевич В.Я. Харчова алергія, механізм розвитку та основні напрямки профілактики.
Науковий керівник : к.вет.н., доцент Бінкевич Володимир Ярославович
5.Проданчук О.В., Коваль Н.І., Бінкевич В.Я. Забруднення харчових продуктів бактеріями Clostridium botulinum їх вплив на організм людини.
Науковий керівник : к.вет.н., доцент Бінкевич Володимир Ярославович
Звіт << переглянути >>
2020 рік
1. Pan’kiv, A., & Simonov, M. (2020). The concentration of triiodothyronine and thyroxine in colostrum, milk and plasma of cows. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 22(98), 69-73. https://doi.org/10.32718/nvlvet9812
2. Khimich, М. S., Salata, V. Z., Piven, О. Т., Salata, R. V., Koreneva, Zn. B., & Naidich, О. V. (2020). Veterinary-sanitary evaluation of high-class boiled sausage “Likarska”. Scientific Messenger of Lviv National University of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary sciences, 22(98), 36–41. doi: 10.32718/nvlvet9806.
2019 рік
1.Hrudetska, D., Simonov, M., & Dashkovskyy, O. (2019). The concentration of insuline-like growth factor in colostrum, milk and plasma of cows. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Veterinary Sciences, 21(93), 121-124. https://doi.org/10.32718/nvlvet9321
2.Казеєва І.О., Гриниха Б.В., Бінкевич В.Я. Сальмонельоз – забруднення харчових продуктів бактеріями роду Salmonella та їх наслідки. / Зб. наук. праць за матеріал. міжн. наук. студ. конф. – Львів, 2019. – С. 22-23.
3.Казеєва І.О., Хохлова М.В., Бінкевич В.Я. Ботулізм – харчова інтоксикація, зумовлена соживанням продуктів, які містять ботулотоксини. / Зб. наук. праць за матеріал. міжн. наук. студ. конф. – Львів, 2019. – С. 38-39.
4.Шеремета Н.С., Гриниха Б.В., Бінкевич В.Я. Анізакідоз і його небезпека для людини. / Зб. наук. праць за матеріал. міжн. наук. студ. конф. – Львів, 2019. – С. 39-40.