Наукові дослідження
- Деталі
-
Опубліковано: 23 жовтня 2018
-
Перегляди: 2528
Наукові дослідження
- Сучасні вимоги до безпечності та якості продуктів харчування, лабораторна справа, біохімія, метаболізм у молочних корів.
- Теоретико-експериментальне обґрунтування показників безпечності та якості продуктів забою тварин за збагачення раціону цитратами нано- та мікроелементів і пробіотичних препаратів.
- Теоретичне та експериментальне обгрунтування ветеринарно - санітарних критеріїв контролю і нагляду м`яса охолодженого і м`ясопродуктів.
Важливою проблемою сьогодення є вивчення рівня інсуліноподібного фактору росту у сирому незбираному молоці, отриманому від корів різних: продуктивності, порід та етапах фізіологічного циклу. Окрім цього необхідно встановити кореляцію концентрації ІФР у сирому коров’ячому незбираному молоці та продуктах його технологічної переробки (вершки,сир, масло тощо). Виходячи з цього нами проводяться дослідження рівня ІФР у молоці корів на різних етапах фізіологічного циклу, встановити кореляційну залежність концентрації інсуліноподібного фактору росту, від породних, вікових та продуктивних особливостей молочних корів. Отримані результати досліджень дозволять сформулювати концепцію «безпечного молока». Це має не лише теоретичне, а й практичне значення, оскільки дозволить розробити нові інформативні діагностичні тести безпечності молока та молочних продуктів. Після цього планується встановити кореляційну залежність між концентрацією інсуліноподібного фактору росту у сирому коров’ячому незбираному молоці та продуктах його технологічної переробки. В подальшому слід встановити вплив споживання молока та/або молочних продуктів з різним рівнем гормонів на метаболізм у лабораторних тварин.