EN   UA

logo

 

 

КАФЕДРА ГОДІВЛІ ТВАРИН І ТЕХНОЛОГІЇ КОРМІВ 

Півторак Ярослав Іванович – завідувач кафедри, професор,
доктор сільськогосподарських наук

Телефон:   (032) 239-26-79

 

 

 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

MyCollages 2

Завідувач кафедри годівлі тварин і технології кормів, професор Півторак Ярослав Іванович з метою апробації наукових досліджень кафедри у виробництво відвідав фермерське господарство Пчани-Денькович, яке знаходиться у с. Пчани Стрийського району Львівсьої області (керівник - Денькович Богдан Степанович).
Підприємство засноване у 2010 р. Основний вид діяльності - розведення великої рогатої худоби молочних порід. У 2014 році отримало статус племзаводу з розведення волинської м’ясної породи. Господарство виробляє та реалізовує якісне молоко у магазини Стрийського району, окрім племінної справи займається рослинництвом і кормовиробництвом: крім ярих та озимих зернових тут сіють овес, біб, гречку, кукурудзу на зерно і силос.

Image 3

Image 7

Image 8
У 2022 році ФГ «Пчани-Денькович» отримало статус племінного репродуктора з розведення великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи, адже показники виробничої діяльності господарства та показники поголів’я ВРХ повністю відповідають вимогам до присвоєння статусу племінного репродуктора. Так, середня продуктивність молочного стада по українській чорно-рябій молочній породі становить 5697 кг молока на корову в рік (110% до показника по області). За 3 останні роки поголів’я корів вищезазначеної породи збільшилось втричі. Окрім цього, господарство займається розведенням племінної худоби симентальської породи молочно-м’ясного напряму продуктивності.
Декілька років тому у фермерському господарстві вже переглянули підхід до годівлі корів і заготівлі кормів за рекомендаціями кафедри.
Минулого року було розпочато будівництво нового чотирьохрядного приміщення для відгодівлі молодняку ВРХ і на даний час будівництво знаходиться у завершальній стадії. Кафедра продовжує підтримувати як виробничі, так і наукові зв’язки з керівництвом господарства.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru