EN   UA

46

КАФЕДРА ІСТОРІЇ УКРАЇНИ ТА ЕКОНОМІЧНОЇ ТЕОРІЇ

В. о. завідувача кафедри, кандидат історичних наук, доцент Войтович Надія Миколаївна

 

e-mail кафедри: historyecoter@lvet.edu.ua

history_econtheory_lvet@ukr.net

inst   facebook

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1

15 травня 2024 року викладачі кафедри історії України та економічної теорії Надія Войтович та Дмитро Пожоджук взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції “Карпатські етнологічні читання” (онлайн-формат), яку організувала кафедра етнології і археології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

1

Глобалізаційні процеси кінця ХХ – початку ХХІ століть відкрили нові горизонти дослідницьких напрямів в українській історичній науці, серед яких: комплексне обстеження території Карпат; детальне вивчення форм міжетнічної взаємодії та етнокультурних контактів; картографування матеріальних і духовних пам’яток регіону. Водночас повномасштабна російсько-українська війна, яка супроводжується тотальним руйнуванням та розкраданням об’єктів культурної спадщини, у черговий раз актуалізувала питання про необхідність обліку, систематизації та збереження пам’яток. Ці та інші напрями досліджень неможливо повноцінно реалізувати без тісної кооперації українських учених, представників громадських об’єднань, освітян. Власне з цією метою і була організована конференція.

1

1

1

Виконувач обов’язків завідувача кафедри, доцент Надія Войтович та старший викладач кафедри, доктор філософії Дмитро Пожоджук були задіяні у роботі секції “Обрядова культура в умовах глобалізації” із доповідями “Родильна обрядовість українців Бойківщини: демонологічні мотиви” та “«Етнографічний образ сучасної України» – важливе джерело з історії традиційно-побутової культури гуцулів” відповідно. Сподіваємося, що наша участь сприятиме активізації подальшої співпраці із кафедрою етнології і археології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника у контексті проведення гостьових лекцій та спільних наукових заходів.

1

Допис підготувала Надія ВОЙТОВИЧ, доцент, виконувач обов’язків завідувача кафедри історії України та економічної теорії

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru