Від ідеї до успіху
- Деталі
-
Опубліковано: 02 березня 2025
-
Перегляди: 88
25 лютого 2025 року, вивчаючи дисципліну «Маркетинговий менеджмент в агробізнесі», студенти мали змогу послухати гостьову лекцію доцента Національного університету «Львівська політехніка» Тетяни Гошко.
Для довідки, Тетяна Дмитрівна – засновниця бренду «Карпатські смаколики від Тані Гошко». Карпатські смаколики – це ягідно-фруктова пастила і трав’яні чаї. Власна справа приносить п. Тетяні неабияке задоволення, адже вона з такою любов’ю ставиться до збору трав і виробництва чаїв на різний смак, до збору ягід і шишок та їх подальшої переробки.
Пастила́ – вид кондитерських виробів, який виготовляється шляхом висушування (дегідратації) за низьких температур пюре з фруктів, ягід або овочів. Завдяки видаленню вологи з фруктового пюре, воно стає легшим та меншого розміру, а також цей процес допомагає уповільнити ріст бактерій та цвілі, які є основними причинами псування фруктів та овочів. Найчастіше пастилу споживають як перекус, але також можна подавати як десерт.
Існують такі два основні види пастили: класична пастила та заварна пухка пастила (більовська, коломенська або ржевська пастила). Класична пастила має м’яку та гнучку текстуру, яка досягається завдяки вмісту у фруктах пектину, а заварна пастила має пінну структуру, яка досягається через вміст збитих яєчних білків.
Найчастіше для приготування пастили використовують електросушарку або духовку.
Українська пастила відрізняється різноманітністю смаків. Від класичних яблучних та вишневих до екзотичних манго, ківі та ананасу. Найбільш популярними смаками пастили є яблучна, полунична, апельсинова та бананова. Також пастилу виготовляють з додаванням смородини, чорниці, малини. Овочева пастила виготовляється з морквою, буряком, томатами, гарбузом, шпинатом.
Зокрема, лекція стосувалася процесу управління маркетингом компанії. Наша гостя з великим задоволенням не лише поділилася секретами успіху зі студентами, а й принесла для дегустації власні вироби. Приємним було те, що слухачі проявили зацікавленість цією темою й отримали заохочення до власної справи.
Велика подяка Вам, Тетяно Дмитрівно, за цікаву, пізнавальну, змістовну лекцію зі смаколиками! Бажаємо, і надалі, розвиватися та досягати ще більших успіхів!
Допис підготувала Ірина Бернацька, доцент кафедри менеджменту