EN   UA

emblema

ФАКУЛЬТЕТ  ВЕТЕРИНАРНОЇ  МЕДИЦИНИ

Декан, доцент, кандидат ветеринарних наук   Стронський Юрій Степанович

Заступники декана:
доцент, кандидат ветеринарних наук Леньо Юрій Михайлович
професор, доктор ветеринарних наук Максимович Ігор Андрійович

доцент, кандидат ветеринарних наук  Івашків Роман Миронович 

fb     іnstagram     vstupp

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1

Представники факультету ветеринарної медицини – декан Стронський Ю.С., заступник Максимович І.А., співробітники кафедри нормальної та патологічної фізіології імені С.В. Стояновського, відповідальний за міжнародний навчально-практичний центр Турко Я.І., а також студенти ІІ і ІІІ курсу факультету відвідали компанію «Goodvalley Україна», з дотриманням усіх заходів карантинних обмежень. Ознайомилися з особливостями компанії, умовами співпраці з університетом, майбутньої виробничої практики студентів, а також стажування у фермерських господарствах Данії.

2

«Ґудвеллі Україна» – одне із найбільших господарств в Україні, що займається вирощуванням свиней на базі данського генетичного матеріалу, які мають відмінні якості: добре розвинені, з чудовою конверсією корму, низьким вмістом жиру у туші, низьким рівнем захворюваності та падежу, а також високим відсотком новонароджених поросят. Компанія вирощує свиней на трьох свинокомплексах в Калуському районі (с. Копанки, с. Вилки, с. Лука) та чотирьох в Івано-Франківському районі (с. Лани, с. Тустань, с. Делієве, с. Маріямпіль). Підприємство орендує 18600 га землі, які обробляє відповідно до сучасних сільськогосподарських технологій. Крім того, компанія використовує корми виключно власного виробництва, сировиною для яких є зерно з українських родючих полів. З 2013 року почав працювати завод по виробництву біогазу потужністю 1,1 МВт/год, на якому органічні відходи використовуються як сировина для виробництва електрики та тепла.

3

Основна концепція «Ґудвеллі Україна» – завершений цикл, завдяки чому можна прослідкувати усі етапи виробництва та забезпечити високу якість продукції. Компанія переконана, що до процесу вирощування свиней потрібно підходити комплексно й ураховувати всі аспекти, які об’єднані поняттям «добробут свиней». Основні селекційні показники економічної ефективності данського свинарства давно є орієнтиром для їхніх колег із інших країн. Наприклад, у Данії кількість відлучених поросят на свиноматку на рік – 31-36 голів, смертність поросят на відгодівлі менша за 1%, а середньодобовий приріст свиней на відгодівлі – близько 1 кг.

Цікавою і неординарною була екскурсія заводом по виробництву біогазу, територією сучасної компанії, що завершилась англомовною презентацією, для іноземних студентів, фахівцем з комунікацій Іванною Якубовською з можливістю потрапити віртуально до потужностей господарства і пройти весь технологічний процес. Особливе враження студенти і викладачі отримали від представлених умов свиноферм компанії, що побудовані згідно системи трьох підрозділів: свиноматочник, дорощування, відгодівля.  

4

Директор з питань розвитку та комунікацій Любов Богачевська-Єнсен зазначила, що у компанії досить міцний внутрішній кадровий резерв, керівні посади зазвичай обіймають наші ж спеціалісти, вони дають можливість рости й розвиватися всередині компанії всім працівникам. Приходячи на практику, студенти бачать, ким стали їхні колеги по навчанню, вони розуміють перспективу свого розвитку, а для теперішньої молоді – це хороша мотивація добре працювати. 

5

Головний ветеринарний лікар Перун Леся Михайлівна представила особливі умови утримання, годівлі, заходів профілактики хвороб та особливості данської селекції свиней і вирощування поросят. Студенти проявили велику зацікавленість, задавали запитання, переймали досвід. Активна дискусія з питаннями і кваліфікованими відповідями фахівця була передумовою подальших зустрічей і можливого проходження навчальної та виробничої практик на теренах господарства.

6

7

Щиро дякуємо компанії «Goodvalley Україна» за надання можливості ознайомитись із роботою господарства, а також за вражаючу і приємну атмосферу, яку відчули студенти і викладачі.

8

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru