EN   UA

 КАФЕДРА БЕЗПЕКИ ВИРОБНИЦТВА ТА МЕХАНІЗАЦІЇ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У ТВАРИННИЦТВІ


logo
Завідувач кафедри
, кандидат технічних наук, доцент, доктор філософії 
Чайковський Борис Петрович

Тел. (032) 239-26-98
Електрона адреса кафедри: bmech@lvet.edu.ua  bvmtp@ukr.net

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

sv

Упродовж 5 березня – 16 квітня 2024 року доцент кафедри безпеки виробництва та механізації виробничих процесів у тваринництві Юліана Білаш навчалася на курсах підвищення кваліфікації у Приватному вищому навчальному закладі “Європейський університет” (м. Київ) за темою “Цифрова трансформація вищої освіти” на платформі ZOOM.

Дослідження має на меті вивчити, як сучасні технологічні інновації можуть трансформувати вищу освіту, перетворюючи її з традиційного академічного центру на унікальний освітньо-науково-інноваційний комплекс. Цей комплекс має об’єднувати освіту, науку та інновації, створюючи потрібну інфраструктуру та сприяючи тісній взаємодії між різними сферами. Основним акцентом дослідження є розгляд пропозицій для покращення процесу цифровізації освіти в Україні. Наголошено на необхідності створення сприятливих умов для розвитку бізнесу, пов’язаного з цифровізацією, та підготовки кадрів для цифрової економіки. У контексті розгляду університетів як корпорацій знань, презентовано вдосконалені методи активізації інноваційної діяльності, використовуючи ресурси цифрових платформ. Розглянуто внутрішні методи активізації, які охоплюють взаємодію з програмами інфраструктурних центрів і платформами національних технологічних ініціатив. Окрему увагу приділено процесам віртуалізації ресурсів і уберізації в освітніх та управлінських процесах, зокрема важливості цих концепцій для е-бібліотек.
Необхідність оновлення ІТ-інфраструктури та забезпечення доступності до цифрових ресурсів, а також акценти на ролі штучного інтелекту в освітньому процесі, зокрема на його впливі на викладачів та викладацький процес, перебувають серед першочергових питань. Розглянуто також витрати та вигоди застосування штучного інтелекту (ШІ), що охоплюють розвиток нових освітніх інформаційних видань, можливості проведення тестувань в онлайн-режимі та участь у наукових конкурсах. У дослідженні детально проаналізовано підхід до управління знаннями, що поєднує стратегії збору та оновлення навчальних матеріалів, спільного їх створення та обміну. Наголошено на важливості взаємодії між інноваційними діями та освітньою діяльністю університетів для ефективної цифровізації освіти.

Допис підготувала Юліана БІЛАШ, доцент кафедри безпеки виробництва та механізації технологічних процесів у тваринництві

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru