EN   UA

 КАФЕДРА БЕЗПЕКИ ВИРОБНИЦТВА ТА МЕХАНІЗАЦІЇ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У ТВАРИННИЦТВІ


logo
Завідувач кафедри
, кандидат технічних наук, доцент, доктор філософії 
Чайковський Борис Петрович

Тел. (032) 239-26-98
Електрона адреса кафедри: bmech@lvet.edu.ua  bvmtp@ukr.net

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Screenshot 1

16 квітня 2024 відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція на тему “Верхова їзда в контексті сучасних інноваційних тенденцій розвитку дітей та молоді”, яку відвідала Юліана Білаш, доцент кафедри безпеки виробництва та механізації виробничих процесів у тваринництві на платформі ZOOM в онлайн-форматі.

Учасниками конференції були Адрій Міланов, Президент ГО “Всеукраїнська федерація кінного спорту України”, Ірина Мусієнко, керівник департаменту неолімпійських дисциплін та дитячого кінного спорту ГО “Всеукраїнська федерація кінного спорту України”, власниця КСК “SPORT ELITE”, а також керівник “Школи каністерапії та іпотерапії”; каністерапевт проектний координатор ТОВ “Чотири лапи України” Антоніна Гошовська.

 

IMG 9853

Цікава тема сьогодення! Здається, йдеться про застосування верхової їзди в сучасному контексті розвитку дітей і молоді. Ця діяльність може бути дуже корисною з багатьох поглядів. По-перше, верхова їзда сприяє фізичному розвитку. Вона змушує дітей і молодь активно працювати з м’язами, підтримувати правильну поставу і розвивати координацію рухів.

По-друге, ця діяльність сприяє формуванню психологічних якостей, таких як впевненість у собі, відповідальність, терпіння і трудова дисципліна. Верхова їзда вимагає від дітей та молоді концентрації, уваги і взаємодії з твариною, що розвиває їх емоційний і соціальний інтелект.

По-третє, це може бути відмінним засобом для виховання екологічної свідомості. Під час занять верховою їздою діти і молодь спілкуються з природою, розуміють важливість догляду за тваринами й довкіллям.

IMG 9855

Загалом верхова їзда в контексті сучасних інноваційних тенденцій розвитку дітей і молоді може бути дуже цікавим і корисним напрямом, який поєднує фізичний, психологічний і екологічний розвиток.

Іпотерапія (лікування конем) – ефективний спосіб реабілітації за допомогою коня, який визнаний Міністерством охорони здоров’я України та входить у протоколи лікування дітей з органічними ураженнями центральної нервової системи. Іпотерапія належить до методів медико-соціальної реабілітації.

Допис підготувала Юліана БІЛАШ, доцент кафедри безпеки виробництва та механізації технологічних процесів

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru