EN   UA

emblema

ФАКУЛЬТЕТ  ВЕТЕРИНАРНОЇ  МЕДИЦИНИ

Декан, доцент, кандидат ветеринарних наук   Стронський Юрій Степанович

Заступники декана:
доцент, кандидат ветеринарних наук Леньо Юрій Михайлович
професор, доктор ветеринарних наук Максимович Ігор Андрійович

доцент, кандидат ветеринарних наук  Івашків Роман Миронович 

fb     іnstagram     vstupp

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Фото 1 2

У вівторок, 21 травня 2024 року, на факультеті ветеринарної медицини відбулася зустріч із відомою в Україні колекціонеркою та дослідницею українського народного одягу зі Львова, блогеркою Уляною Явною.

 

Фото 2 3

Зустріч була організована для студентів перших курсів та усіх зацікавлених. Лекція стосувалася теми вишитої сорочки Галичини в міжвоєнний період.

Фото 3 2

Фото 4 2

Доповідачка торкнулася цікавих та маловідомих фактів, досліджених нею аспектів становлення й особливостей вишиванок 20–30-х років минулого століття на теренах Галичини, де вишивану сорочку використовували як політичний символ національної самосвідомості та ідентичності.

Фото 5 1

Фото 6 1

Пані Уляна навела маловідомі факти та представила старі фотографії – які вона зібрала особисто та з архівних джерел різних регіонів Галичини.

Лекторка провела аналогії крізь призму часу між тодішньою ситуацією та сьогоденням.

Лекція пройшла надзвичайно захопливо та змістовно, навіть після лекції аудиторія з неабияким інтересом продовжувала спілкування з доповідачкою.

Фото 8

Уляна Явна належить до молодого покоління колекціонерів та дослідників, що сформувалося протягом становлення незалежності держави та гідно продовжує традиції просвітництва, пропагує елементи національної культури, традиції, започатковані попереднім поколінням збирачів та дослідників, зокрема Володимиром Вітруком, Іваном Гречком, Тарасом та Остапом Лозинськими.

Допис підготував Роман ТАФІЙЧУК, доцент кафедри паразитології та іхтіопатології

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru