EN   UA

 КАФЕДРА БЕЗПЕКИ ВИРОБНИЦТВА ТА МЕХАНІЗАЦІЇ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ПРОЦЕСІВ У ТВАРИННИЦТВІ


logo
Завідувач кафедри
, кандидат технічних наук, доцент, доктор філософії 
Чайковський Борис Петрович

Тел. (032) 239-26-98
Електрона адреса кафедри: bmech@lvet.edu.ua  bvmtp@ukr.net

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

З 22 по 26 квітня 2024 року у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнології імені С. З. Ґжицького, на кафедрі безпеки виробництва та механізації технологічних процесів у тваринництві під час занять “Охорони праці” відбуватиметься Тиждень охорони праці, що приурочений до відзначення Всесвітнього дня охорони праці.

Цього року девізом Всесвітнього дня охорони праці є гасло “Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці”.

Цей захід спрямований на підвищення обізнаності здобувачів вищої освіти щодо впливу зміни клімату на умови праці та стан здоров’я у процесі трудової діяльності.

Статистика чітко показує, що найбільш часті випадки травматизму на виробництві відбуваються саме, коли знижується увага працівника. Це, як правило, відбувається наприкінці робочого дня, в кінці робочого тижня, рідше перед обідньою перервою, в тім числі внаслідок впливу кліматичних змін на організм людини. На жаль, через недбальство виконавця робіт, порушення правил заходів безпеки часто страждають працівники, втрачаючи здоров’я, а іноді і життя.

Саме з метою привернення уваги здобувачів вищої освіти до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам під час трудової діяльності та професійним захворюванням, проводиться Всесвітній день охорони праці. Він ініційований Міжнародною організацією праці, адже попереду нас чекає багато нових викликів, пов’язаних із питаннями впливу зміни клімату на безпеку та гігієну праці. 

Протягом цього часу (Тижня охорони праці) на заняттях викладачі кафедри інформуватимуть про вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці, а саме – про причини зміни клімату, про професійні ризики, які посилюються зі зміною клімату, ультрафіолетове випромінювання, забруднення повітря, великі промислові аварії, екстремальні погодні явища, а також вшановуватимуть пам’ять працівників, які загинули на виробництві та на війні з російським агресором.

24 квітня на другій парі відбудеться круглий стіл на тему “Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці”.

Місце проведення: кафедра безпеки виробництва та механізації технологічних процесів у тваринництві, кабінет охорони праці.

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru