EN   UA

КАФЕДРА РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ

 

     Завідувач кафедри кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент Івасик Наталія Орестівна

e mail kafreablvet@gmail.com

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Завершилася клінічна практика для здобувачів ОП «Фізична терапія, ерготерапія». Однією із баз практики було ПП «Береговенко». Своїм досвідом радо поділилася Олександра Береговенко, яка є досвідченим експертом КСУ, спеціалістом з формування поведінки собак; розробником кінологічних методик, реабілітаційних та навчальних програм різних напрямків; організатором проектів розвитку та популяризації каністерапії в Україні.

Каністерапія (лат. сanis – собака і грецьк. therapeia – лікування, оздоровлення) – один з видів лікування та реабілітації людини за допомогою звичайних або спеціально відібраних і навчених собак під наглядом кваліфікованих фахівців. Ця терапія поєднує в собі елементи педагогіки, психології, лікувальної фізкультури та медичної реабілітації. В Україні каністерапія тільки починає своє становлення. Вона виявляється найефективнішим методом для дітей і літніх людей, які часто є найбільш вразливими категоріями щодо соціалізації та емоційного благополуччя. Важливе значення має каністерапія для категорії дітей з особливими потребами. Собака дозволить надовго стримати страх, депресію, напругу, знизити неуважність і мобілізувати рухові функції. Собак використовують для профілактики й лікування простудних захворювань, захворювань серцево-судинної системи, при безсонні, алергії та астмі. Собаки діагностують напади епілепсії та можуть попередити їх за 20 хвилин до початку.

Студенти під час проходження практики дізналися про психофізіологію поведінки собак, особливості роботи з дітьми з особливими потребами та особливості організації корекційних занять та методику тренінгів з дітьми. Вони мали можливість брати участь у навчальних заняттях з дітьми.
Студенти мали можливість відчути на собі позитивний вплив від спілкування з собакою, яке покращує настрій і самопочуття, і стовідсотково робить нас щасливішими.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru