EN   UA

 

КАФЕДРА НОРМАЛЬНОЇ 
ТА ПАТОЛОГІЧНОЇ ФІЗІОЛОГІЇ ІМЕНІ С. В. СТОЯНОВСЬКОГО

  

 
 fb     іnstagram    telegram     e mail

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

8 серпня, з нагоди дня пасічника, у селі Ганачівка Львівського району відбувся 10-й фестиваль «Медова забава».

1

Вже багато років на Перемишлянщині відбувається фестиваль меду, щоб зібрати всіх пасічників, разом потішитися здобутками та обговорити актуальні питання розвитку галузі бджільництва. У цьому місті в 1857 році була заснована одна з перших шкіл пасічників у Галичині. Юліан Любінецький видав один із перших підручників з бджільництва — тритомну працю «Докладна практична наука для пасічників». Ця подія відобразилася і на гербі міста Перемишляни, де зображений солом’яний вулик-сапетка, а навколо нього кілька бджіл. Гостинний двір «На Білому Потоці» у селі Ганачівка продовжує добрі традиції та проводить свято меду, яке збирає майстрів пасічної справи зі всієї Західної України.

Під час фестивалю пасічники мали змогу взяти участь у круглому столі на тему: «Стан та перспективи розвитку галузі бджільництва», поспілкуватися з представниками влади, науковцями та громадськими діячами. Спікерами круглого столу були, зокрема, заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний, директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Тетяна Гетьман, головний спеціаліст відділу державного контролю Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області Володимир Горчин, в.о. завідувача кафедри нормальної та патологічної фізіології імені С. В. Стояновського ЛНУВМБ імені С. З. Гжицького Ірина Ковальчук, начальник відділу контролю за обігом засобів захисту рослин ГУ Держпродспоживслужби України у Львівській області Ярослав Лободзець. Модератором зустрічі виступила радниця голови Львівської ОДА Галина Бордун.

2

Під час обговорення на круглому столі перспектив введення бджільництва в області наголосили, що важливим кроком розвитку та підтримки галузі є ефективне використання та захист бджіл, підвищення їх життєздатності та продуктивності, виробництво продукції бджільництва високої якості, створення інноваційних засобів для профілактики і лікування захворювань. Також, піднімалися питання дотримання законодавства з ветеринарно-санітарного нагляду, захисту рослин, застосування пестицидів відповідно до чинних регламентів, державної та регіональної підтримки галузі бджільництва, співпраці пасічників та аграріїв.

3

Гості свята мали змогу відвідати ярмарок меду, продукції бджільництва, що були в широкому асортименті представлені на фестивалі.

4

Поряд з тим була представлена експозиція скульптур та елементів народного промислу, присвячена 150-й річниці від дня народження українського скульптора, майстра монументально-декоративного мистецтва Григорія Кузневича - співавтора пам’ятників Яну Кілінському у Стрийському парку та Бартошу Гловацькому у Личаківському парку Львова. У Ганачівці митець провів останні роки свого життя.

5

Святковий настрій створювали народні колективи, майстер-класи народних промислів, конкурси медоварів та запалення ватри.

6

7

 

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru