EN   UA

 

КАФЕДРА НОРМАЛЬНОЇ 
ТА ПАТОЛОГІЧНОЇ ФІЗІОЛОГІЇ ІМЕНІ С. В. СТОЯНОВСЬКОГО

  

 
 fb     іnstagram    telegram     e mail

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1

Мала академія наук України — осередок для талановитих дітей, у якому вони мають змогу набути практичних навичок науково-дослідної діяльності та в дружній атмосфері змагань перевірити свої знання та вміння. Діяльність МАН спрямована на виявлення, розвиток і підтримку обдарованих, здібних до науки дітей. Вже традиційно на базі Львівського національного університету ветеринарної медицини імені С. З. Гжицького, за сприяння КЗ ЛОР «Львівська обласна мала академія наук учнівської молоді», відбувся конкурс-захист учнівських науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України.

Цього року другий етап конкурсу-захисту проходив в очному форматі. Відділення «Екологія та аграрні науки» очолювали: голова журі - Ковальчук І. І. д.вет.н., в.о. завідувача кафедри нормальної та патологічної фізіології імені С. В. Стояновського Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького та члени журі – Коцан Н. І. методист КЗ ЛОР «Львівська обласна мала академія наук учнівської молоді», Дудчак І. П. к.вет.н., доцент кафедри хірургії, Ваврисевич Я. С. к. біол. н., доцент кафедри біологічної та загальної хімії Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького та Горбенко Н. Є., к.с.-г. н., доцент кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу Національного лісотехнічного університету України.

2

До розгляду були представлені кращі науково-дослідницькі роботи учнів, визначені за результатами І етапу конкурсного відбору. Відділення «Екологія та аграрні науки» працювало по трьох секціях.

3
Cекцію «Технологія виробництва продукції тваринництва та ветеринарної медицини» представляли доповідачі учнівського наукового гуртка «Основи ветеринарної медицини з використанням іноземної мови», який функціонує на кафедрі нормальної та патологічної фізіології імені С. В. Стояновського під керівництвом доцентки Коломієць І. А.
Учениці Кузь Софія (10 клас Лапаївський ліцей імені Героя України Георгія Кірпи) та Кітраль Вероніка (9 клас СЗШ 98, м. Львів) представили результати виконання своїх наукових робіт по особливостях поведінки хом’яків та фізіологічному стану курчат бройлерів у різні періоди постнатального онтогенезу.

4

Слід зазначити, що отримані доповідачкою Кузь Софією результати суттєво доповнюють та поглиблюють сучасні уявлення про фізіологічні особливості та поведінкові реакції хом'яків у різні періоди постнатального онтогенезу, а також розкривають переваги їх утримання, умови життєдіяльності, термін їх продуктивного використання.

Отримані результати, виголошені Кітраль Веронікою, розкривають переваги вигульного утримання курей, що продовжує термін їх продуктивного використання і може бути використано для розробки ефективних схем утримання курей різних порід.
Секцію «Агрономії» представляли учні: Полеха Анастасія, Циганюк Анастасія (10 клас Бродівської СЗОШ №2) та Савіцька Соломія (9 клас Великомостівського ОЗЗСО). Доповідачі розкрили результати виконання своїх наукових робіт з дослідження видів роду Алое та їх застосування в медицині, вивчення властивостей буркуну лікарського та дослідження сівозміни насіння городніх культур в місцях зростання цибулі ріпчастої. Наукові керівники: Лисюк Р.М., асистент кафедри фармакогнозії і ботаніки ЛНМУ ім. Данила Галицького та Навроцька Н.В., вчитель біології.

Секцію «Лісознавства» представляли учні: Сковран Марія (9 клас Великомостівського ОЗЗСО), Гащук Аліна, Фітак Андрій (8 клас Івано-Франківської ЗОШ ім. І. Франка). Доповідачі представили результати виконання своїх наукових робіт з дослідження соснового насадження заповідного урочища «Великомостівське», особливості вирощування деревних рослин та способи озеленення. Наукові керівники: Жмурко С. В., доцент кафедри лісових культур і лісової селекції та Фітак М., асистент кафедри ландшафтної архітектури, садово-паркового господарства та урбоекології НЛТУ України.

Юні науковці мали змогу реалізувати себе, показати свої здібності, таланти, конструктивну роботу і свої здобутки. Долаючи випробування конкурсу, МАНівці в черговий раз довели, що всі вони – розумні, талановиті, креативні дослідники. Багатогранність та наукова обґрунтованість представлених досліджень вражає, серед визначальних критеріїв учнівських наукових робіт – доцільність, практико-орієнтований підхід до досліджень та можливість застосування отриманих результатів.

5

За підсумками конкурсного відбору в кожній секції були визначені переможці, які будуть брати участь у ІІІ етапі всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт в м. Київ.
Дякуємо науковим керівникам юних манівців, які забезпечили підготовку учнів до заходу. Пишаємося вами і бажаємо, юним науковцям, нових успіхів та перемог!

Ірина Коломієць

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru