EN   UA

logo.png sayt 

КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА І ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКЦІЇ ДРІБНИХ ТВАРИН

Завідувач кафедри, доктор сільськогосподарських наук,
професор  Ковальський Юрій Володимирович

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1715775150233
15 травня 2024 року для здобувачів вищої освіти біолого-технологічного факультету ОП “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва” та “Зоофізіотерапія” відбулася гостьова лекція на тему “Шляхи і проблеми в створенні оригінальних специфічних засобів оздоровлення і профілактики хворіб для кролівництва та екзотичного птахівництва”.

Співробітники кафедри технології виробництва і переробки продукції дрібних тварин Галина Паскевич, Юрій Луник, Богдан Барило, Леся Фіялович, Ольга Петришак мали можливість ознайомитися із гостьовою лекцією, яку прочитав доктор ветеринарних наук, старший дослідник, завідувач лабораторії з контролю якості, безпечності та реєстрації ветеринарних лікарських засобів і кормових добавок ТОВ “ДЕВІЕ” (м. Рівне), професор кафедри екології, географії та хімії Рівненського державного гуманітарного університету Роман Сачук.

MyCollages 1

Лектор представив розроблені ним препарати та обґрунтував їх дію для оздоровлення деяких видів тварин і птиці. Він наводив численні випадки із особистої практики щодо покращення стану кролів та екзотичних птахів, які живуть у штучному і природньому середовищі.

Роман Сачук представив власні розроблені препарати для оздоровлення та профілактики уражень шкіряного покриву (рани, дерматити, екземи), кігтів (травми, поверхневий панарицій), копит та ратиць (гниття копитної стрілки тощо) у собак, диких свиней, диких птахів і кролів. Це все проводиться з метою покращення добробуту та здоров’я різних видів тварин і птиці у штучних умовах, при утриманні у вольєрах станцій юних натуралістів, у зоопарках, міських парках та в невеличких особистих колекціях.

Гостьова лекція була цікавою, практичною і змістовною. Студенти отримали цінний досвід за цією тематикою. Заняття пройшло в дискусії, викликало у присутніх інтерес та низку запитань.

Дякуємо професору Роману Сачуку за співпрацю і змістовно проведену лекцію. Багаторічна співпраця установ продовжується.

Допис підготували Галина ПАСКЕВИЧ, Юрій ЛУНИК, Леся ФІЯЛОВИЧ

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru