EN   UA

logo.png sayt 

КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА І ПЕРЕРОБКИ ПРОДУКЦІЇ ДРІБНИХ ТВАРИН

Завідувач кафедри, доктор сільськогосподарських наук,
професор  Ковальський Юрій Володимирович

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Фото 1

18 березня 2025 року на кафедрі виробництва та переробки продукції дрібних тварин Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького відбулася гостьова лекція для студентів бакалаврських програм ОП «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та ОП «Зоофізіотерапія» з дисципліни «Мисливствознавство». Тема лекції – «Внутрішня і зовнішня балістика».

Гостем заходу став Володимир Крупко, початківець у мисливстві, який прочитав лекцію, що охоплювала питання різновидів зброї, будови та класифікації боєприпасів для стрілецької зброї, а також класифікацію патронів за їх потужністю.

Фото 2

Лектор зазначив, що знання про різновиди зброї та класифікацію патронів за потужністю є ключовими для розуміння їхнього застосування як у військовій, так і в цивільній сфері. Вибір зброї та патронів визначається багатьма факторами, такими як мета використання, умови бойових дій або вимоги до точності та дальності стрільби. Кожен тип зброї має свої особливості, а патрони – свою класифікацію, що дозволяє оцінити їхню ефективність у різних ситуаціях.

Зброя в мисливствознавстві є важливою не лише для досягнення ефективності полювання, а й для забезпечення безпеки мисливця. Вона є ключовим фактором, що визначає успіх полювання, але вимагає знань про правильне її використання, дотримання правил безпеки та турботи про збереження природних ресурсів і дотримання екологічних норм. 

Фото 3

Фото 5      

У заході взяли участь викладачі кафедри. Дякуємо всім учасникам за активну дискусію та пізнавальний обмін думками. Сподіваємось, що отримані знання сприятимуть подальшому розвитку професійних навичок студентів у сферах технологій виробництва та переробки продукції тваринництва та зоофізіотерапії.

Допис підготувала Ірина ЛЕЩИШИН, асистент кафедри виробництва і переробки продукції дрібних тварин

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru