EN   UA

• Державним науково-дослідним контрольним інститутом ветеринарних препаратів та кормових добавок (м. Львів);
• Інститутом біології тварин НААН (м. Львів);
• ТОВ "Водограй – Плюс";
• ПрАТ "Компанія Ензим" (м. Львів);
• Львівською регіональною державною лабораторією ветеринарної медицини;
• Кафедрою технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології НУ "Львівська політехніка";
• Компанією "Агро-Адмірал" (м. Львів);
• ТОВ "Галіцією-Трейд" ( Львівська обл., м. Городок);
• ТзОВ "Володимир-Волинський хлібзаводом" (м. Володимир-Волинський);
• Фермерським господарством "Дутко";
• ФГ "Добра корівка" (м. Львів);
• ТОВ АПП "Гряда" (Львівська обл., Жовківський р-н., с. Гряда);
• ПАТ "Городенківським сирзаводом";
• ТзОВ "Молокозаводом Самбірським" (м. Старий Самбір);
• Жешівським університетом (Польща).
Частина з названих вище установ є базами для проходження різних видів практик студентами за спеціальністю "Біотехнології та біоінженерія", у тому числі дослідницької за темою бакалаврських та магістерських робіт.

 

Тематика Типових дипломних проектів (робіт) для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» ОС «Бакалавр» 

  1. Проект цехів виробництва НМП.
  2. Проект цехів виробництва м’яких сирів.
  3. Проект цехів виробництва морозива.
  4. Проект цехів з виробництва масла вершкового та продуктів з вторинної сировини.
  5. Проект цехів виробництва твердих сирів
  6. Проект цехів виробництва кисломолочних напоїв і десертів.
  7. Проект цехів виробництва сухого та згущеного молока.
  8. Проект цехів виробництва масла і казеїну.
  9. Проект цехів виробництва сиру кисломолочного та збагачених сироваткових напоїв.
  10. Розроблення технології молочних продуктів з функціональними властивостями.
  11. Розробка технології продуктів із інноваційними інгредієнтами.
  12. Дослідження властивостей нетрадиційної молочної сировини (козине молоко, овече молоко) та використання її для виробництва молочних продуктів різних груп.
  13. Порівняльний аналіз застосування різних бактеріальних препаратів, молокозсідальних ферментів у виробництві молочних продуктів.
  14. Особливості технологічних процесів при виробництві інноваційних молочних продуктів.

Завідувач кафедри технології молокаі молочних продуктів, професор                                         О.Й. Цісарик

Перелік тем дипломних робіт студентів 2 курсу ОС «Магістр» (спеціалізація: «Технологія зберігання, консервування та переробки молока») на 2018-2019 н.р.

№п/п

ПІП

Тема роботи

Науковий керівник

1.

Лісовська Юлія

Розроблення технології йогурту із кріопорошком «морська капуста»

проф.унів.

Гачак Ю.Р.

2.

Пунейко Оксана

Особливості технології плавленого сиру із кріопорошком із морепродуктів

проф.унів.

Гачак Ю.Р.

3.

Якимів Ольга

Розроблення технології кисломолочного сиру протидіабетичного призначення

доцент

Наговська В.О.

4.

Іваницька Мар’яна

Дослідження технологічних параметрів виготовлення твердого сиру з трюфелями

доцент

Наговська В.О.

5.

Заленський Микита

Технологія сирків альбумінних з підвищеною біологічною цінністю

доцент

Турчин І.М.

6.

Цюк Олег

Особливості виготовлення та дослідження властивостей кисломолочного напою з харчовими волокнами

доцент

Михайлицька О.Р.

7.

Храбко Анна

Розроблення технології молочного продукту «Маскарпоне» з гіпотензивними та антиоксидантними властивостями

професор

Цісарик О.Й.

8.

Кушнір Ірина

Технологічні і біохімічні властивості та показники безпеки представлені в роду Enterococcus, виділених із карпатської бринзи

професор

Цісарик О.Й.

9.

Маринкевич Вікторія

Розроблення технології сиру «Рікотта»для профілактики діабету ІІ типу

професор

Цісарик О.Й.

10.

Семиряк Роман

Розроблення технології кумису з кобилячого і коров’ячого молока та порівняння їх властивостей

професор

Цісарик О.Й.

11.

Грицевич Андрій

Удосконалення технології сиркових мас із використанням напівфабрикату типу чіпсів із груші

доцент

Сливка Н.Б.

Завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів, професор                                                                              О.Й. Цісарик

 

 

grafik 2

Договір ПрАТ “Львівський холодокомбінат” ТМ “Лімо”

Договір Колекція культур мікроорганізмів – продуцентів антибіотиків Львівського національного університету імені Івана Франка

Договір ТзОВ «Бабусин збанок»

Угода ТОВ «Чесний Сир»

Угода Державний науково-дослідний контрольний інститут ветеринарних препаратів та кормових добавок

Угода ТОВ «Молочна компанія «Галичина»

Угода ТОВ «Мукко»

Угода ТзОВ «Молокозавод Самбірський»

Угода Інститут біології тварин НААН

Угода Львівська аграрна Дорадча служба

Угода ТОВ «КРАФТ ФУД ФАКТОРІ»

Угода Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя

Договір Полтавський державний аграрний університет

Договір Національний університет харчових технологій

Договір РСП Шувар

Договір Тюрінгійська Аґенція Європейських Програм

Договір ЛІМО

Договір Львівська філія ЛОЦЗ

Договір стажування ТОВ «Молочна компанія «Галичина»

Договір на проведення наукових досліджень ТОВ «Молочна компанія «Галичина»

Угода_ТОВ Набіл

1. Готіна О. Підбір молочнокислих бактерій, ізольованих з природних еконіш, для виготовлення кисловершкового масла геродієтичного призначення. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2018/2019 начальному році. Науковий керівник, професор Цісарик Орися Йосипівна (Київ, диплом ІІ ступеня).
2. Цапай І. Розробка технології сиркових мас з фізалісом. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2019/2020 навчальному році. Науковий керівник, доцент Білик О.Я. (призове місце на І етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт)
3. Колодрубець В. Розроблення технології йогурту з геродієтичними властивостями. II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2022-2023 н.р. (науковий керівник, доцент Мусій Любов Ярославівна, диплом ІІІ ступеня).
4. Сенченко О. «Розроблення технології йогурту із залученням штаму Enterococcus faecium, виділеного із традиційної карпатської бринзи». I тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2021-2022 н.р. (науковий керівник, доцент Сливка Ірина Миколаївна).
5. Боршош В. Використання сироваткового відвару цвіту липи у технології сиру козиного. II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2024-2025 н.р. (науковий керівник, доцент Сливка Наталія Богданівна, диплом ІІІ ступеня).

2025 р.

  1. Октисюк Д.М., Цісарик О.Й., Мусій Л.Я. Використання злакових культур у технології йогурту функціонального призначення. Вектори розвитку науки, освіти та технологій в умовах глобалізації: збірник тез доповідей міжнародної науково-практичної конференції (Полтава, 12 березня 2025 р.). Полтава: ЦФЕНД, 2025. С. 65–66.
  2. Гусаковський Ю.І., Мусій Л.Я. Інноваційні підходи до розроблення технології молочних продуктів з використанням концентратів молочної сироватки. Освітні і культурно-мистецькі практики в контексті інтеграції України у міжнародний науково-інноваційний простір в умовах воєнного часу: збірник тез доповідей VІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів та молодих вчених (м. Запоріжжя, 10-11 квітня 2025 р.). Запоріжжя : Вид-во Хортицької національної академії, 2025. Т.5. С. 45–47.

Студентська наукова конференція «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького (до 240-річчя започаткування викладання ветеринарної медицини у Львові)», Львів, 14–15 травня 2025 р.

  1. ЛАКТУЛОЗА І СТЕВІЯ У СКЛАДІ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ КИСЛОМОЛОЧНИХ ДЕСЕРТІВ: СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ

Андрій Сокирко, Олександр Андрющенко, студенти 1-го курсу магістр, ФХТБ

Науковий керівник: Оксана Білик, к.т.н., доцент

  1. РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ПРОБІОТИЧНОГО НАПОЮ НА ОСНОВІ МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ З ЕКСТРАКТОМ ШИПШИНИ

Володимир Бакай, студент 1-го курсу, магістр, ФХТБ

Науковий керівник: Оксана Білик, к.т.н., доцент

  1. ВИКОРИСТАННЯ ЧОРНИЦІ У ТЕХНОЛОГІЇ НИЗЬКОЛАКТОЗНОГО МОЛОКА

Андрій Варлам, студент 1-го курсу, магістр, ФХТБ

Максим Нагорний, студент 2-го курсу СП, бакалавр, ФХТБ

Науковий керівник: Наталія Сливка, к.т.н., доцент

  1. ТЕХНОЛОГІЯ ВЕРШКОВОГО МАСЛА З АНТИОКСИДАНТНИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ

Віталій Гаврилів, студент 4-го курсу, бакалавр,

Іван Ориняк, студент 3-го курсу (СП на основі фахового молодшого бакалавра), бакалавр, ФХТБ

Науковий керівник: Орися Цісарик, д. с.-г.н., професор

  1. ВИКОРИСТАННЯ М’ЯТИ У ТЕХНОЛОГІЇ ЙОГУРТУ

Юрій Гусаковський, студент 1 курсу, магістр, ФХТБ

Олег Слепокура, студент 2 курсу (СП), бакалавр, ФХТБ

Науковий керівник: Любов Мусій, к.т.н., доцент

  1. РОЗВИТОК МОЛОЧНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ

Софія Дмитрів, студентка 3 курсу, бакалавр, ФХТБ

Науковий керівник: Лілія Мороз, ассистент

  1. ПЕРСПЕКТИВИ ВИРОБНИЦТВА АЛКОГОЛЬНОГО МОРОЗИВА Руслан Думінський, студент 1-го курсу, магістр, ФХТБ

Науковий керівник: Наталія Сливка, к.т.н., доцент

  1. КОЕНЗИМ Q10 У ХАРЧОВИХ ПРОДУКТАХ: ТЕХНОЛОГІЧНІ ТА НУТРИЦІОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ

Христина Загорецька, студентка 2 СП курсу, бакалавр, ФХТБ

Науковий керівник: Інна Скульська, к.т.н., старший викладач

  1. ВИКОРИСТАННЯ РОСЛИНОГО АДАПТОГЕННОГО ЕКСТРАКТУРАДІОЛИ РОЖЕВОЇПРИ ВИРОБНИЦТВІ КЕФІРУ З АНТИСТРЕСОВИМЕФЕКТОМ

Христина Загорецька, студентка 2 курсу (СП), бакалавр, ФХТБ

Науковий керівник: Іван Лучка, к. с.-г. наук, ст. викладач

  1. РОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЇ ДЕСЕРТУ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ З АНТИСТРЕСОВОЮ КОМПОЗИЦІЄЮ MG + B₆

Назар Кокун, студент 3 курсу (фаховий молодший), бакалавр, ФХТБ Науковий керівник: Іван Лучка, к. с.-г. н., ст. викладач

  1. ЗМІНА ЯКОСТІ СИРКОВИХ МАС З КРОПОМ В ПРОЦЕСІ ЇХ ЗБЕРІГАННЯ ЗАЛЕЖНО ВІД РЕЖИМУ ТЕРМІЗАЦІЇ

Діана Конашук, Володимир Кривень, Андрій Проців, Юрій Васильковський студенти 1-го курсу, магістр, ФХТБ

Науковий керівник: Володимира Наговська, к.т.н., доцент

  1. ГУЦУЛЬСЬКА ОВЕЧА БРИНЗА – ПЕРШИЙ ГЕОРГАФІЧНИЙ ХАРЧОВИЙ ПРОДУКТ В УКРАЇНІ

Андріана Линда, студентка 2-го курсу, бакалавр, ФХТБ.

Науковий керівник: Ірина Сливка, к.с.-г.н., доцент

  1. ТЕХНОЛОГІЯ ВЕРШКОВОГО МАСЛА З ТРОЯНДОВИМ НАПОВНЮВАЧЕМ

Діана Октисюк, студентка 1-го курсу магістр, ФХТБ

Науковий керівник: Орися Цісарик, д. с.-г.н., професор

  1. ОБҐРУНТУВАННЯ ДОЦІЛЬНОСТІ СТВОРЕННЯ ЦЕХУ З ВИРОБНИЦТВА НЕЗБИРАНОЇ МОЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ

Тарас Оленюк, студент 2-го курсу (СП), бакалавр, ФХТБ

Роман-Іван Мартинів, студент 4-го курсу, бакалавр, ФХТБ

Науковий керівник: Оксана Білик, к.т.н., доцент

  1. ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО ВИРОБНИЦТВА МОРОЗИВА З ПРЕБІОТИКАМИ

Марко-Доменіко Ріілло, студент 3-го курсу, бакалавр, ФХТБ

Ольга Іваницька, студент 1-го курсу, магістр, ФХТБ

Науковий керівник: Ольга Михайлицька, к.т.н., доцент

  1. СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ КРАФТОВОГО ВИРОБНИЦТВА МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ

Лідія Яворницька, Юлія Ярема, студентки 4 курсу, бакалавр, ФХТБ Науковий керівник: Любов Мусій, к.т.н., доцент

2024 р.

1. РОЗРОБКА РЕЦЕПТУРИ КИСЛОМОЛОЧНОГО СИРУ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ
Вікторія Колодрубець, студентка 4-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Науковий керівник - Любов Мусій, к.т.н., доцент
2. ПОШУК НЕМОЛОЧНИХ РЕЦЕПТУРНИХ КОМПОНЕНТІВ У ТЕХНОЛОГІЇ МОРОЗИВА ДЛЯ ВЕГЕТАРІАНЦІВ
Ольга Райхіль, студентка 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Наталія Сливка, к.т.н., доцент
3. ЗАСТОСУВАННЯ КОРЕНЯ СЕЛЕРИ В ТЕХНОЛОГІЇ СИРКОВОЇ МАСИ
Данута Толочко, Роман Тис, Руслан Ткачук, студенти 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Володимира Наговська, к.т.н., доцент
4. АНАЛІЗ СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТКУ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ
Марко-Доменіко Ріілло, студент 2-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Степан Конський, студент 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Ольга Михайлицька, к.т.н., доцент
5. ТЕХНОЛОГІЯ СИРУ НЕВШАТЕЛЬ ІЗ ДОДАВАННЯМ МИГДАЛЮ
Марко Гуменецький, студент 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Орися Цісарик, д. с.-г.н., професор
6. РОЗРОБКА РЕЦЕПТУРИ МОРОЗИВА ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ
Анна-Марія Оленчин, студентка 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Оксана Білик, к.т.н, доцент
7. ПІДБІР МОЛОЧНОКИСЛИХ БАКТЕРІЙ, ІЗОЛЬОВАНИХ З ПРИРОДНИХ ЕКОНІШ, ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ СИРУ
Валерія Боршош, Дмитро Дида, студенти 4-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Наукові керівники: Ірина Сливка, к.с.-г.н., доцент, Іван Лучка, к.с.-г.н.
8. СТВОРЕННЯ ДИВОВИЖНИХ СМАКІВ У МОЛОЧНИХ ПРОДУКТАХ
Максим Нагорний, студент 1-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Науковий керівник - Наталія Сливка, к.т.н., доцент
9. ВИГОТОВЛЕННЯ КРАФТОВИХ СИРІВ
Анастасія Дубинська, студентка 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Ольга Михайлицька, к.т.н., доцент
10. ТЕХНОЛОГІЯ ВЕРШКОВОГО МАСЛА З ТРОЯНДОВИМ НАПОВНЮВАЧЕМ
Діана Октисюк, студентка 4-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Науковий керівник - Орися Цісарик, д. с.-г.н., професор
11. ВИКОРИСТАННЯ АНТИОКСИДАНТІВ У ТЕХНОЛОГІЇ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ
Юрій Гусаковський, студент 4-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Георгій Жуков, студент 2-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Науковий керівник - Любов Мусій, к.т.н., доцент
12. ДОЦІЛЬНІСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ СУНИЦЬ У ВИГОТОВЛЕННІ
МАСЛА З НАПОВНЮВАЧАМИ
Данута Толочко, Роман Тис, Руслан Ткачук, студенти 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Володимира Наговська, к.т.н., доцент
13. ДОЦІЛЬНІСТЬ БУДІВНИЦТВА ЦЕХІВ ВИРОБНИЦТВА НЕЗБИРАНОЇ МОЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ
Володимир Бакай, Василина Собко, студенти 2-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Науковий керівник - Оксана Білик, к.т.н., доцент
14. ВИКОРИСТАННЯ КВІТКОВОГО ПИЛКУ В ТЕХНОЛОГІЇ СИРКОВИХ ВИРОБІВ
Артур Гризак, Олексій Козак, студенти 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Оксана Білик, к.т.н, доцент
15. ТЕОРЕТИЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ЙОГУРТУ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ ШТАМІВ ENTEROCOCCUS FAECIUM, ЯК ДОДАТКОВОЇ КУЛЬТУРИ З ПРОБІОТИЧНИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ
Олексій Мухамеджанов, студент 2-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Науковий керівник - Ірина Сливка, к.с.-г.н., доцент

2023 р.

1. НОВІ ФІТОДОБАВКИ У МОЛОЧНИХ ПРОДУКТАХ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ. Надія Дженджелюк, Таня Теслюк, здобувачі вищої освіти 4-го курсу 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Науковий керівник ˗ Юрій Гачак, к.б.н., доцент.
2. ОБГРУНТУВАННЯ БУДІВНИЦТВА ЦЕХІВ З ВИГОТОВЛЕННЯ НЕЗБИРАНОЇ МОЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ. Данута Толочно, студентка 4-го курсу 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Марія Маніла, здобувач вищої освіти 2-го курсу (СП) 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Науковий керівник ˗ Володимира Наговська, к.т.н., доцент.
3. ТЕХНОЛОГІЯ ВЕРШКОВОГО СИРУ «PETIT SIUSSE» ІЗ ДОДАВАННЯМ МИГДАЛЮ. Марко Гуменецький, Андрій Глущук, здобувачі вищої освіти 4-го курсу 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Наукові керівники ˗ Орися Цісарик, д. с.-г.н., професор. Інна Скульська, к.т.н., старший викладач.
4. ВИКОРИСТАННЯ ЕНТЕРОКОКІВ В МОЛОЧНІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ. ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ «ENTEROCOСCUS FAЕCIUM» ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА КИСЛОВЕРШКОВОГО МАСЛА. Владислав Максимець, здобувач вищої освіти 1-го курсу 2-го РВО «Магістр», ФХТБ. Науковий керівник ˗ Орися Цісарик, д. с.-г.н., професор.
5. АНАЛІЗ БЕЗПЕЧНОСТІ МОРОЗИВА, ЩО РЕАЛІЗУЄТЬСЯ В ТОРГІВЕЛЬНИХ МЕРЕЖАХ МІСТА РОГАТИН. Ольга Райхіль, Анна-Марія Оленчин, здобувачі вищої освіти 2-го курсу (СП) 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Наукові керівники ˗ Наталія Сливка, к.т.н., доцент, Оксана Білик, к.т.н., доцент.
6. УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ЖИРОВИХ СУМІШЕЙ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА БУТЕРБРОДНОЇ ПРОДУКЦІЇ В МЕЖАХ РЕАЛІЗАЦІЇ КОНЦЕПЦІЇ ВЕНДІНГ-БІЗНЕС. Андрій Варлам, здобувач вищої освіти 1-го курсу (СП) 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Ігор Герус, студент 1- го курсу 2-го РВО «Магістр», ФХТБ. Науковий керівник ˗ Наталія Сливка, к.т.н., доцент.
7. ХАРАКТЕРИСТИКА СТАНУ РИНКУ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ПРОДУКТІВ В УКРАЇНІ. Софія Ступак, здобувач вищої освіти 2-го курсу 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Науковий керівник ˗ Любов Мусій, к.т.н., доцент.
8. ПРОЕКТ ЦЕХІВ ВИГОТОВЛЕННЯ М’ЯКИХ СИРІВ. Ольга Демчук, Анастасія Дубинська, здобувачі вищої освіти 4-го курсу 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Науковий керівник ˗ Ольга Михайлицька, к.т.н., доцент.

2022 р.

1. ЗМІНА ЯКОСТІ МОЛОЧНОЇ СИРОВИНИ У СІМЕЙНИХ ФЕРМАХ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ У РІЗНІ ПЕРІОДИ РОКУ
Мирослава Іванів, студентка 2-го курсу 2-го РВО «Магістр», ФХТБ.
Науковий керівник ˗ Орися Цісарик, д. с.-г. н., професор.
2. СУЧАСНИЙ СТАН ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ
Поліна Браткiвська, студентка 1-го курсу 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ.
Науковий керівник ˗ Ольга Михайлицька, к.т.н., доцент.
3. РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ АДИГЕЙСЬКОГО СИРУ З ДОДАВАННЯМ ШПИНАТУ ТА СУХОГО ЧАСНИКА
Наталія Мануйлик, Юліана Баб’як, студентки 1-го курсу 2 –го РВО «Магістр», ФХТБ.
Науковий керівник ˗ Володимира Наговська, к.т.н., доцент.
4. ВИГОТОВЛЕННЯ ЙОГУРТУ ІЗ ЛИМОНОМ ТА М’ЯТОЮ
Христина Цьолка, студентка 2-го курсу 2 -го РВО «Магістр», ФХТБ.
Науковий керівник ˗ Інна Скульська, к.т.н., старший викладач.
5. РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ЙОГУРТУ З НАСІННЯМ ЛЬОНУ
Анастасія Мілованова, студентка 2-го курсу 2 -го РВО «Магістр», ФХТБ.
Науковий керівник ˗ Любов Мусій, к.т.н., доцент.
6. ТЕХНОЛОГІЯ ЙОГУРТУ НА ОСНОВІ ТИПОВИХ КАРПАТСЬКИХ ШТАМІВ МОЛОЧНОКИСЛИХ БАКТЕРІЙ
Анастасія Мамонько, Марія Коваль, студентки 2-го курсу, 2 -го РВО «Магістр», ФХТБ.
Науковий керівник ˗ Ірина Сливка, к.с.-г.н, доцент.
ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького, Львів, Україна.
7. ОБҐРУНТУВАННЯ БУДІВНИЦТВА ЦЕХУ З ВИРОБНИЦТВА КИСЛОМОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ
Артур Гризак, студент 4-го курсу 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ.
Науковий керівник ˗ Оксана Білик, к.т.н., доцент.


2021 р.

1. «ТЕХНОЛОГІЯ КЕФІРУ ІЗ ДОДАВАННЯМ ПЮРЕ ІЗ СТЕБЕЛ
СЕЛЕРИ»
Олександр Сенченко, студент 1-го курсу магістратури ФХТБ
Науковий керівник Орися Цісарик, д. с.-г.н., професор
2. «МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО СПРЯМУВАННЯ ІЗ НОВИМИ ФІТОСПЕЦІЯМИ»
Наталія Маланчук, студентка 2-го курсу СП ФХТБ,
Іванна Чикачова, Максим Козловець, студенти 1-го курсу магістратури ФХТБ
Науковий керівник: Юрій Гачак, к.б.н., професор університету
3. «ЗАСТОСУВАННЯ НОВИХ ФІТОСИРОПІВ В ЯКОСТІ СМАКОВИХ ДОБАВОК У МОЛОЧНИХ ПРОДУКТАХ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО СПРЯМУВАННЯ»
Василь Пухнатий, студент 4-го курсу ФХТБ,
Роман Романів, студент 2-го курсу СП ФХТБ
Іванна Чикачова, Максим Козловець, студенти 1-го курсу магістратури ФХТБ
Науковий керівник: Юрій Гачак, к.б.н., професор університету
4. «МОЛОКО І ЛЬОН: ПАНАЦЕЯ ДЛЯ ОЗДОРОВЛЕННЯ ОРГАНІЗМУ»
Христина Цьолка, Мирослава Іванів, студенти 4-го курсу, ФХТБ
Науковий керівник: Інна Скульська, к.т.н., старший викладач
5. «РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ КИСЛОМОЛОЧНОГО НАПОЮ НА ОСНОВІ «ТИБЕТСЬКОГО ГРИБКА»
Володимир Полот, студент 2-го курсу СП ФХТБ,
Науковий керівник: Ольга Михайлицька, к.т.н., доцент
6. «СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ РИНКУ МОРОЗИВА»
Анастасія Мілованова, студентка 4-го курсу ФХТБ,
Науковий керівник: Любов Мусій, к.т.н., доцент
7. «РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ КЕФІРУ З НАСІННЯМ ЛЬОНУ»
Юрій Труш, Ірина Калиняк, студенти 2-го курсу СП ФХТБ,
Науковий керівник: Любов Мусій, к.т.н., доцент
8. «12 НЕЗВИЧАЙНИХ ФАКТІВ ПРО ЗВИЧАЙНИЙ ЙОГОРТ»
Дмитро Мінькач, Олександр Добровольський,студенти 2-го курсу СП ФХТБ,
Науковий керівник: Ірина Сливка, к.с.-г.н., доцент
9. «СПРАВА СМАКУ: - ТУРЕЦЬКИЙЙОГУРТ – СКЛАД, ВЛАСТИВОСТІ, ВИКОРИСТАННЯ»
Дмитро Мінькач, Олександр Добровольський, студенти 2-го курсу СП ФХТБ,
Науковий керівник: Ірина Сливка, к.с.-г.н., доцент
10. «КОРИСТЬ І ШКОДА МІКРОГРІНУ»
Богдан Пахолків, студент 2-го курсу магістратури ФХТБ
Маркіян Озарко, студент 2-го курсу СП ФХТБ
Науковий керівник: Володимира Наговська, к.т.н., доцент
11. «ДОЦІЛЬНІСТЬ БУДІВНИЦТВА ЦЕХІВ ВИРОБНИЦТВА НЕЗБИРАНОЇ МОЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ».
Лілія Куровець, студентка 2-го курсу СП ФХТБ
Науковий керівник: Оксана Білик, к.т.н., доцент
12. «РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ЙОГУРТОВИХ МУСІВ З ФРУКТОВИМИ СОКАМИ».
Юлія Якубляк, Тетяна Хімко, студентки 2-го курсу СП ФХТБ
Наукові керівники: Оксана Білик, к.т.н., доцент, Наталія Сливка, к.т.н., доцент

Тема наукових досліджень «Розроблення технології інноваційних молочних продуктів функціонального призначення».

Викладачами кафедри технології молока і молочних продуктів було захищено 9 дисертацій, а саме:

  • Цісарик Орися Йосипівна - в 2010 році в Інститут біології тварин УААН захистила докторську дисертацію на тему «Обмін речовин та біохімічний склад молока у корів при згодовуванні насіння ріпаку» і отримала диплом доктора сільськогосподарських наук за спеціальністю 03.00.04 –біохімія.
  • Наговська Володимира Олександрівна - в 1994 році у Фізико-механічний інститут імені Г.В. Карпенка захистила кандидатську дисертацію на тему «Зміна фазово-структурного стану дифузійних покрить при термічній обробці у водні» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.02.01 – матеріалознавство і термічна обробка металів.
  • Сливка Наталя Богданівна – в 2005 році у Національному університеті харчових технологій захистила кандидатську дисертацію на тему «Вплив окремих мікроелементів на визрівання та якість твердих сичужних сирів з низькою температурою другого нагрівання» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних та рибних продуктів.
  • Михайлицька Ольга Романівна – у 2006 році в Одеській національній академії харчових технологій захистила кандидатську дисертацію на тему «Удосконалення технології сирів голландської групи при застосуванні мікроелементів» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних та рибних продуктів.
  • Білик Оксана Ярославівна – у 2016 році в Одеській національній академії харчових технологій захистила кандидатську дисертацію на тему «Розробка технології альбумінного сиру «Урда» із молока різних видів тварин» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.
  • Мусій Любов Ярославівна – у 2015 році в Одеській національній академії харчових технологій захистила кандидатську дисертацію на тему «Розроблення технології кисловершкового масла з пробіотичними властивостями» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.
  • Сливка Ірина Миколаївна – в 2015 році у Білоцерківському національному аграрному університеті захистила кандидатську дисертацію на тему «Біотехнологія створення бактеріального препарату для виробництва бринзи» та отримала диплом кандидата сільськогосподарських наук за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія.
  • Скульська Інна Володимирівна – у 2017 році в Одеській національній академії харчових технологій захистила кандидатську дисертацію на тему «Удосконалення технології виготовлення бринзи» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.
  • Лучка Іван Васильович – у 2008 р. в Інституті біології тварин НААН захистив кандидатську дисертацію на тему: «Метаногенез в рубці великої рогатої худоби і деякі фактори його регуляції» та отримав диплом кандидата сільськогосподарських наук за спеціальністю 03.00.04 – біохімія.