EN   UK

logo

 КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ МОЛОКА І МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ

Завідувач кафедри, професор, доктор сільськогосподарських наук Цісарик Орися Йосипівна

 Контакти
м. Львів, вул. Пекарська, 50
тел. (032)239-26-59 
е-mail: milk@lvet.edu.ua 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru
  1. Цісарик О.Й. Ферментований молочно-рослинний напій з функціональними властивостями / О.Й. Цісарик, О.О. Масіч // Молочная индустрия. – 2014. – №2. – С. 32- 35.
  2. Цісарик О.Й. Традиції та інновації у технології бринзи / О.Й. Цісарик, І. М. Сливка, І.В. Скульська // Журнал «Мир продуктов. Молочная индустия». – 2014. — №4. — С. 26–29.
  3. Турчин І.М. Харчова та біологічна цінність морозива / І.М.Турчин,  Н.Б. Сливка, О.Р. Михайлицька // Сільський господар. –  Львів, 2014. –  № 7-8. – С. 35-37.
  4. Сливка Н.Б. Креативні підходи до розробки технології молочних коктейлів / Н.Б.Сливка, О.Р.Михайлицька // Збірник статей VІ Всеукраїнської науково-практичної конференції ЛІЄТ. – Львів, 2014. – С. 50-53.
  5. Гачак Ю.Р. Технологічні показники кисломолочних напоїв з маслянки із додаванням фітосиропів / Гачак Ю.Р., Козак М.В., Гачак М.Ю., Білоцька М.С. // Збірник наукових праць. - Харків, 2014. - С. 64-69.
  6. Мусій Л.Я. Смако-ароматичні речовини у кисловершковому маслі залежно від складу заквашувальної композиції і умов культивування / Л.Я. Мусій, О.Й. Цісарик, О.В. Голубець, С.М. Шкаруба // Науковий вісник ЛНУВМ та БТ імені С.З. Гжицького. — 2014. — Т. 16. — Ч. 4. — №2 (59). — С. 103-112.
  7. Мусій Л.Я. Біохімічні особливості складу жирних кислот ліпідів кисловершкового масла, виготовленого в літній та зимовий періоди / Л.Я. Мусій, О.Й. Цісарик // Науковий вісник ЛНУВМ та БТ імені С.З. Гжицького. — 2014. — Т. 16. — Ч. 4. — №3 (60). — С. 92-102.
  8. Мусий Л.Я. Жирнокислотный состав кислосливочного масла, изготовленного с применением мезофильной и пробиотической культур/ Л. Я. Мусий, О.Й. Цисарык, О.В Голубец, С.Н. Шкаруба // Восточно-европейский журнал передовых технологий. – Издательство: Технологический центр (Харьков) ISSN: 1729-3774. – 2014. – №10 (69). – С. 58-63.
  9. Мусій Л.Я. Оксидантна стабільність кисловершкового масла при зберіганні / Л.Я. Мусій, О.Й. Цісарик // Журнал «Харчова технологія та промисловість, Одеса, 2014. - №4. – С. 56-60.
  10. Скульська І.В. Вміст вільних амінокислот бринзи в залежності від складу мікробіальної композиції / І.В. Скульська, О.Й. Цісарик // Науковий вісник ЛНУВМ та БТ імені С.З. Гжицького. — 2014. — Т. 16. — Ч. 4. — №3 (60). — С. 152-160.
  11. Скульська І.В. Вплив часткової заміни хлориду натрію на протеоліз при виробництві бринзи / І.В. Скульська, О.Й. Цісарик // Східно-Європейський журнал передових технологогій. – Видавництво Технологійний центр (Харків). – 2014. – №11 (71). – С. 23-27.
  12. Цісарик О.Й. Бринза – продукт країни, де плачуть трембіти. Традиції та інновації / О.Й. Цісарик, Сливка І.М., Скульська І.В. // Молочная индустрия. – 2014.
  13. Сливка І.М. Ідентифікація молочнокислих бактерій із застосуванням комплексу молекулярно-генетичних методів / І.М. Сливка, О.Й. Цісарик, Т. Боцер // Науковий вісник ЛНУВМ та БТ імені С.З. Гжицького. — 2014. — Т. 16. — Ч. 2. — №3 (60). — С. 280-289.
  14. Білик О.Я. Розробка технології альбумінового сиру урда / О. Я. Білик, Г. В. Дроник // Восточно-европейский журнал передовых технологий (Харьков). —2014. —№3/10 (69). —С. 49-53.
  15. Білик О.Я. Дослідження біологічної цінності сиру урда / О.Я. Білик, Г.В. Дроник // Журнал «Харчова технологія та промисловість, Одеса, 2014. - №4. – С. 24-27.
  16. Гачак Ю.Р. Домашні кулінарні вироби із використанням кисломолочного сиру // Журнал «Сільський господар», № 3-4, 2014, с. 36.
  17. Гачак Ю.Р. /Домашні кулінарні вироби із використанням кисломолочного сиру // Журнал «Сільський господар», № 7-8, 2014, с. 37-38.
  18. Гачак Ю.Р., Козак М.В., Гачак М.Ю., Білоцька М.С./Технологічні показники кисломолочних напоїв з маслянки із додаванням фітосиропів// Збірник наукових праць, Харків, 2014. С. 64-69.
  19. Гачак Ю.Р., Ваврисевич Я.С., Дмитрович О., Нечай М. / Використання сиропів імунного спрямування в технології йогуртів. Науковий керівник ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького, т.16, №3/60/2,4, Львів, 2014, с.31-37.
  20. Gachak, Ju.R. Nowy kwaśno-mleczne napoje z maślanki / Ju.R.Gachak, W.O.Nagowska, O.R.Mychajłycka, N.B.Slywka // Innowacyjne rozwiązania naukowo-techniczne w przemyśle spożywczym. – Lwów, 2015. −P. 180-182.
  21. Сухорська О.П. Небезпечні чинники середовища та вплив х на якість сільськогосподарської продукції / Сухорська О.П., Сливка Н.Б. // Матеріали науково-технічної конференції «Новітні науково-технічні рішення в харчовій промисловості». Львів, 2015.-С.51-58.
  22. Гачак Ю.Р. Нові кисломолочні напої з маслянки / Ю.Р.Гачак, В.О.Наговська, О.р.Михайлицька, Н.Б.Сливка // Матеріали міжнародної конференції «Нові наук.-техн. рішення в харчовій промисловості». – Львів, 2015. – С.177-180.
  23. Гачак Ю.р. Застосування фітодобавки імунного спрямування у молочних продуктах ЛПП / Ю.р.Гачак, Ваврисевич, Тицейко, Пащенко // Матеріали 4-ї міжнародної НТ конференції «Перспективи розвитку м’ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті Євроінтеграції. – Київ, 2015. – С.99-100.
  24. Гачак Ю.Р. Застосування кріопорошку «Гарбуз» в технології сиркових мас різної жирності / Ю.Р.Гачак, Я.С.Ваврисевич // Науковий вісник ЛНУВМ та БТ імені С. З. Гжицького, т. 18, №2(68), ч. 4, Львів, 2016. – С. 41-46.
  25. Гачак Ю.Р. Розробка рецептур сиркових мас із кріопорошками «Морська капуста», «Брокколі» та їх технологічні характеристики / Ю.Р.Гачак, Я.С.Ваврисевич, Н.І. Прокопюк // Науковий вісник ЛНУВМ та БТ імені С. З. Гжицького, т. 18, №1(65), ч. 4, Львів, 2016. – С. 52-58.
  26. Musiy L. The influence of technological parameters of creams fermentation on formation of functional peculiarities of cultured butter / L. Musiy, O. Tsisaryk, I. Slyvka, O. Galenko // Ukrainian Food Journal. – Volume 5, Issue 2. – Kyiv, 2016. – Р. 314-325.
  27. Цісарик О.Й. Розроблення технології вершкового масла з горіхово-медовим наповнювачем / О.Й. Цісарик, В. Шерешков, Л.Я. Мусій // Науковий вісник ЛНУВМ та БТ імені С.З. Гжицького. – Львів, 2016. — Т. 18. – Ч. 4. – №1 (65). – С. 155-161.
  28. Цісарик О.Й. Стійкість до процесів окиснення солодковершкового масла з горіхово-медовим наповнювачем / О.Й. Цісарик, О. Шерешкова, Л.Я. Мусій // Науковий вісник ЛНУВМ та БТ імені С.З. Гжицького. – Львів, 2016. — Т. 18. – Ч. 4. – №1 (65). – С. 148-155.
  29. Мусій Л.Я. Дослідження процесів ферментації та фізичного визрівання вершків у весняно–літній період року при виробництві масла з пробіотичними властивостями / Л.Я. Мусій, О.Й. Цісарик // Науковий вісник ЛНУВМ та БТ імені С.З. Гжицького. – Львів, 2016. — Т. 18. №2 (68). – С. 56-62.
  30. Сливка І.М. Властивості молочнокислих бактерій виділених із традиційних молочних продуктів України / І.М. Сливка, О.Й. Цісарик // Науковий вісник ЛНУВМ та БТ імені С.З. Гжицького. – Львів, 2016. — Т. 18. – Ч. 4. – №1 (65). – С. 126-131.
  31. Сливка І.М. Біотехнологія створення вітчизняних бактеріальних препаратів для молочної промисловості України / І.М. Сливка, О.Й. Цісарик // Науковий вісник ЛНУВМ та БТ імені С.З. Гжицького. – Львів, 2016. — Т. 18. – №2 (68). – С. 103-110.
  32. Скульська І.В. Дослідження структурно-механічних показників бринзи за часткової заміни кухонної солі хлоридом калію  / І.В. Скульська, О.Й. Цісарик // Науковий вісник ЛНУВМ та БТ ім. С.З. Гжицького. – 2016. – Т.18. ‑ №2(68). – С. 99-102.
  33. Наговська В.О. Зміна технологічних показників м’якого сиру з висівками залежно від дози внесених житніх висівок / В.О.Наговська, Ю.Р.Гачак, О.Р. Михайлицька, Н.Б.Сливка, О.Я. Білик // Технологічний аудит та резерви виробництва. – 2016. − № 3/3 (29). – С. 29-33.
  34. Білик О.Я. Обґрунтування параметрів зберігання сироватки-сировини у технології сиру «Урда» / О.Я. Білик, Г.В. Дроник // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені СЗ.Ґжицького. – Львів, 2016. – Том 18, № 2 (68). – С. 161-165.
  35. Гутий Б.В. Вплив кадмієвого навантаження на систему антиоксидантного захисту організму бугайців / Б.В.Гутий, С.Д.Мурська, Д.Ф.Гуфрій, І.І.Харів, Н.Д.Левківська, Н.В.Назарук, М.Б.Гайдюк, О.Б.Прийма, О.Я.Білик, З.А.Гута // Вісник Дніпропетровського університету: Біологія, екологія, 2016. 24(1), С.96–102.
  36. Наговська В.О. Зміна технологічних показників м’якого сиру з висівками залежно від дози внесених житніх висівок / В.О.Наговська, Ю.Р.Гачак, О.Р. Михайлицька, Н.Б.Сливка, О.Я. Білик // Технологічний аудит та резерви виробництва. – 2016. − № 3/3 (29). – С. 29-33.
  37. Сливка Н.Б. Розроблення технології ферментованих напоїв на основі сироватки / Н.Б. Сливка, О.Р. Михайлицька, І.М. Турчин // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького. – Львів, 2016. – Том 18, № 2 (68). – С. 153-156.
  38. Musiy L.Study of keeping probiotic properties of cultured butter in storage / L. Musiy, O. Tsisaryk, Slyvka, O. Mykhaylytska, B. Gutyj // «EUREKA: LifeSciences». – Estonia, 2017. — Number 2. – Р. 27-33.
  39. Bilyk O. Study of the different ways of proteins extraction from sheep and cow whey for «Urda» cheese production / O. Bilyk, N. Slyvka, B. Gutyj, H. Dronyk, O. Sukhorska // EUREKA: Life Sciences. 2017. – Number – С. 3-8.
  40. Gutyu, B. The metabolism of cheese masse oftherapeutic and prophylactic direction with cryoaditive «Pumpkin» / B. Gutyu, Yu.R. Hachak, Y. Vavzysevych, V.А. Nagovska. // «Eureka»: Life Sciences. – 2017. – № 1. – V.1 (7). – Р. 19-26.
  41. Цісарик О.Й. Розроблення технології сиру «Моцарелла» із застосуванням різних молокозсідальних ферментів / О.Й. Цісарик, Л.Я. Мусій, І.М. Сливка, Т. Молокус // Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Гжицького. – Львів, 2017. — Т. 19. № 75. – С. 23-28.
  42. Цісарик О.Й. Дослідження впливу складу захисного середовища на збереження життєздатності ліофілізованих бактерій L. lactis та L. plantarum, виділених із традиційної карпатської бринзи / О.Й. Цісарик, І.М. Сливка, Л.Я. Мусій // Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького. – Львів, 2017. — Т. 19. № 75. – С. 29-34.
  43. Цісарик О.Й. Розроблення технології моцарелли із застосуванням різних способів зсідання білків / О.Й. Цісарик, Л.Я. Мусій, І.М. Сливка, Т.Ф. Молокус // Науковий вісник ЛНУ ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького. – Львів, 2017. — Т. 19. № 80. – С. 56-61.
  44. Цісарик О.Й. Скринінг технологічних властивостей природних штамів молочнокислих бактерій / О.Й. Цісарик, І.М. Сливка, Л.Я. Мусій // Науковий вісник ЛНУ ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького. – Львів, 2017. — Т. 19. № 80. – С. 65-70.
  45. Білик О.Я. Розрахунок рецептур та розробка технологічної схеми виробництва альбумінового сиру «Урда» для промислових підприємств / О.Я. Білик, Г.В. Дроник, Н.Б. Сливка, Б.В. Гутий // Науковий вісник ЛНУВМБТ імені С.З. Ґжицького, 2017, т 19, № 75 – С. 65-71.
  46. Сухорська О.П. Аналіз основних рослинних джерел біофлавоноїдів для створення продуктів лікувально-профілактичного призначення / О.П. Сухорська, Н.Б. Сливка, О.Я. Білик // Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького, 2017, т 19, № 80 – С. 107-110.
  47. Наговська В.О. Застосування пшеничних висівок, як фізичного інгредієнта в технології кефіру / В.О. Наговська, Ю.Р. Гачак, О.Р.Михайлицька, Н.Б.Сливка // Науковий вісник ЛНУВМБ імені С. З. Гжицького. - Львів, 2017. - т. 19, № (80). – 52-56 с.
  48. Турчин І. М. Доцільність використання насіння чіа у технології кефіру / І.М.Турчин, І.В.Кричковська-Горошко, Н.Б.Сливка, О.Р.Михайлицька // Науковий вісник ЛНУВМБТ імені С.З. Ґжицького. − Львів, 2017. – Т. 19. − № 75. – С. 153-156.
  49. Турчин І.М. Використання молочної сироватки при виробництві десертів / І.м.Турчин, Х.Гамкало, А.Войчишин // [Текст]: Науковий вісник  ЛНУВМтаБТ імені С.З.Гжицького. – Львів, 2017. – Т. 19. – № 80. – С. 165-168. 
  50. Гачак, Ю.Р. Застосування кріопорошку «Амарант» в технології молочних продуктів лікувально-профілактичного спрямування. / Ю.Р. Гачак, Б.В. Гутий, А. Беницька, Т. Дякун, Р. Пристанський, Л. Кінницька // Науковий вісник ЛНУВМ та БТ імені С.З. Гжицького. – Львів. – 2017. – Т. 19. – № (80). – С. 57-62.
  51. Slyvka I. Strains of lactic acid bacteria isolated from traditional Carpathian cheeses (Скринінг штамів молочнокислих бактерій, ізольованих з традиційних карпатських сирів) / I. Slyvka, O. Tsisaryk, G. Dronyk, L. Musiy // Regulatory Mechanisms in Biosystems, 2018. – Vol. 9. – N. 1. – P. 62-68.
  52. Kapustian A. Determination of the enzyme destruction rational mode of biomass autolysate of lactic acid bacteria / A. Kapustian, N. Cherno, G. Stankevich, I. Kolomiiets, O. Matsjuk, L. Musiy , I. Slyvka // Eastern-European Journal of Eenterprise Technologies. – Kharkov, 2018. – Vol. 1, No 11 (91). – P. 63-68.
  53. Цісарик О.Й. Підбір молочнокислих бактерій, ізольованих з природних еконіш, для виготовлення кисловершкового масла геродієтичного призначення / О.Й. Цісарик, І.М. Сливка, Л.Я. Мусій, І. Кушнір // Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького, 2018. — Т. 20. — No 85. — С. 35–40.
  54. Цісарик О.Й. Стійкість до антибіотиків молочнокислих бактерій і загроза її передачі з ферментованими молочними продуктами / О.Й. Цісарик, І.М. Сливка, Л.Я. Мусій // Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького, 2018. — Т. 20. — No 87. — С. 29–35.
Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru