EN   UK

logo

 КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ МОЛОКА І МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ

Завідувач кафедри, професор, доктор сільськогосподарських наук Цісарик Орися Йосипівна

 Контакти
м. Львів, вул. Пекарська, 50
тел. (032)239-26-59 
е-mail: milk@lvet.edu.ua 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

 

Доповіді на конференціях

  • Кушнір І.І. Дослідження властивостей промислово-перспективних штамів мікробіальних культур, виділених із традиційної карпатської бринзи / І.І. Кушнір, О.Й. Цісарик, І.М. Сливка // Матеріали XIІІ Всеукраїнської наукової конференції студентів з розділу «Харчові технології». – Львів, 2017. – 46-47 с.
  • Максімова Д. Дослідження впливу механічної і термічної енергії на полідисперсну систему молока / Д. Максімова, О.Й. Цісарик, Л.Я Мусій // Матеріали конференції «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького». – Львів, 2017. – С. 89-91.
  • Храбко А. Дослідження чутливості мікробіальної тест–системи BRT – inhibitor test до інгібіторів / А. Храбко, О.Й. Цісарик, Л.Я Мусій // Матеріали конференції «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького». – Львів, 2017. – С. 110-112.
  • Білик М. Грецький йогурт – сучасний тренд в молочній промисловості / М. Білик, Н. Дрізд, О.Й. Цісарик, І.М. Сливка // Матеріали конференції «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького». – Львів, 2017. – С. 114-116.
  • Качуровська І. Оцінка хімічного складу молока кобил та його придатність для виробництва кумису / І. Качуровська, Р. Семиряк, О.Й. Цісарик, І.М. Сливка // Матеріали конференції «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького». – Львів, 2017. – С. 121-123.
  • Головата У. Дослідження технологічних властивостей штамів виду Enterococcus faecium, виділених з Карпатської бринзи / О. Й. Цісарик, І. М. Сливка, У. М. Головата // Матеріали VI Міжнародної науково-технічної конференція молодих учених та студентів «Актуальні задачі сучасних технологій» (16-17 листопада 2017 р., м. Тернопіль). – Тернопіль, 2017. – С. 135-137.
  • Лєбєдєва Я. В.Удосконалення технології бринзи шляхом підбору молочнокислих бактерій / О. Й. Цісарик, І. М. Сливка, Л. Я. Мусій, Я. В. Лєбєдєва // Матеріали VI Міжнародної науково-технічної конференція молодих учених та студентів «Актуальні задачі сучасних технологій» (16-17 листопада 2017 р., м. Тернопіль). – Тернопіль, 2017. – С. 125-127.
  • Кецун Л. Доцільність будівництва цехів виробництва незбираної молочної продукції /Л. Кецун, О.Я. Білик // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (11-12 травня 2017). – Львів, 2016. – С. 82-83.
  • Прищепа П. Асортимент продуктів із молочної сироватки у різних країнах світу / П. Прищепа, О.Я. Білик // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (11-12 травня 2017). – Львів, 2016. – С. 99-100.
  • Ціжовська М. Натуральні підсолоджувачі в оздоровчому харчуванні / М. Ціжовська, О.Я. Білик, Н.Б. Сливка // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (11-12 травня 2017). – Львів, 2016. – С. 112-113.
  • Шупяний О. Підищення біологічної повноцінності харчування в умовах мегаполісу /О. Щупяний, Д. Кіщак, О.Я. Білик, Н.Б. Сливка // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (11-12 травня 2017). – Львів, 2017. – С. 67-68.
  • Дякун Т. Дослідження чутливості мікробіальної тест–системи BRT – inhibitor test до інгібіторів / Т. Дякун, А. Беницька, Р. Пристанський, Ю. Лісовська // Матеріали конференції «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького». – Львів, 2017. – С. 76-77.
  • Петрик Л. Нові вітчизняні наповнювачів технології солодких кисломолочних продуктів / Л. Петрик, В. Симоненко, О. Грабарчук // Матеріали конференції «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького». – Львів, 2017. – С. 97-98
  • Пунейко О. Особливості технології кефіру із козиного молока // Матеріали конференції «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького». – Львів, 2017. – С. 100-102.
  • Ільїнська А. Кріопорошки в якості біодобавок у молочних продуктах лікувально- профілактичного спрямування / А.Ільїнська, А. Беницька, Р. Пристанський // Матеріали VI Міжнародної науково-технічної конференція молодих учених та студентів «Актуальні задачі сучасних технологій» (16-17 листопада 2017 р., м. Тернопіль). – Тернопіль, 2017. – С. 131-132.
  • Пацак, Н.О. Лассі – популярний індійський молочний напій / Н.О. Пацак, О.Р. Михайлицька. // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького: Матеріали міжнародної студентської конференції (11-12 травня 2017, Львів). − Львів, 2017. – Ч. 3. – С. 96-97.
  • Цюк, О.В. Особливості виготовлення сирних коників / О.В.Цюк, М.М. Іваницька, О.Р. Михайлицька. // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького: Матеріали міжнародної студентської конференції (11-12 травня 2017, Львів). − Львів, 2017. – Ч. 3. – С. 115-116.
  • Козловець, М.О. Морозиво – солодкий освіжаючий продукт / М.О. Козловець, В.І. Кільчицький, Я.С. Ваврисевич, О.Р. Михайлицька. // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького: Матеріали міжнародної студентської конференції (11-12 травня 2017, Львів). − Львів, 2017. – Ч. 3. – С. 140-142.
  • Войчишин А. Використання кореня салери у технології сиркових паст / А. Войчишин, І.м. Турчин // Дні студентської науки у ЛНУВМ та БТ імені С.З. Гжицького: Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та біотехнологій (11-12 травня 2017 р.) – Львів, 2017. – С. 69-70.
  • Гамкало Х. Технологія мусу з неферментованої молочної сироватки з плодами манго / Х. Гамкало, І.м. Турчин // Дні студентської науки у ЛНУВМ та БТ імені С.З. Гжицького: Матеріали студентської наукової конференції факультету харчових технологій та біотехнологій (11-12 травня 2017 р.) – Львів, 2017. – С. 70-71.
  • Гебуза М. Пошук шляхів покращення якості низько жирних йогуртів / М. Гебуза, І. Данилів, Н.Б. Сливка // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (11-12 травня 2017). – Львів, 2017. – 51-52 с.
  • Ціжовська М. Натуральні підсолоджувачі в оздоровчому харчуванні / М. Ціжовська, О.Я. Білик, Н.Б. Сливка // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (11-12 травня 2017). – Львів, 2017. – С. 112-113.
  • Щупяний О. Підищення біологічної повноцінності харчування в умовах мегаполісу /О. Щупяний, Д. Кіщак, О.Я. Білик, Н.Б. Сливка // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (11-12 травня 2017). – Львів, 2017. – С. 67-68.
  • Химич В. Аналіз вимог щодо режимів миття технологічного обладнання молочної галузі / В. Химич, Н.Б. Сливка // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (11-12 травня 2017). – Львів, 2017. – С. 40-41.
  • Молокус Т. Розроблення технології м’якого сиру «Моцарелла» із використанням різних молокозсідальних ферментів / Т. Молокус, О.Й. Цісарик, Л.Я Мусій // Матеріали Міжнародної конференція «Дні студентської науки» у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького. Львів, 12-13 травня 2016 р., С. 77-78.
  • Гошко К. Розроблення технології йогурту із біфідобактеріями та натуральними і синтетичними компонентами / К. Гошко, О.Й. Цісарик, Л.Я Мусій // Матеріали Міжнародної конференція «Дні студентської науки» у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького. Львів, 12-13 травня 2016 р., С. 78-79.
  • Борис О.М. Технологія кисломолочного напою з синбіотичними властивостями / О.М Борис., О.Й. Цісарик // Матеріали Міжнародної конференція «Дні студентської науки» у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького. Львів, 12-13 травня 2016 р., С. 92-93.
  • Кушнір І.І. Характристика штамів Enterococcus faecium, виділених із карпатської бринзи / І.І. Кушнір, О.Й. Цісарик, І.М. Сливка // Матеріали  Міжнародної конференція «Дні студентської науки» у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького. Львів, 12-13 травня 2016 р., С. 110-111.
  • Горошко І. значення функціональних продуктів для здоров'я людини / І.Горошко, Г.Кричковська, І.М. Турчин // Матеріали студентської наукової конференції ФХТЕ,. - Львів, 2016. - С. 24-25. – 0,12 обл.-вид.арк.
  • Дрізд Н.Б. Сучасні підходи до підвищення якості та кількості заготівельного молока / Н.Б. Дрізд, Ю.І. Лісовська, О.Р. Михайлицька, І.М. Сливка // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (12-13 травня 2016). – Львів, 2016. – Ч. 3. – С. 100-101.
  • Лісовська Ю.І. Користь і шкода сирів з пліснявою / Ю.І.Лісовська, Ю.Б.Льода, О.Р.Михайлицька, І.М.Турчин // Матеріали студентської наукової конференції ФХТЕ,. - Львів, 2016. - С.26-27. – 0,12 обл.-вид.арк.
  • Романівський Д.П. Виробництво твердого сиру з мигдалем / Д.П. Романівський, Ю.Б.Льода, О.Р. Михайлицька, О.Я. Білик // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (12-13 травня 2016). – Львів, 2016. – Ч. 3. – С. 129-130.
  • Чабан Я. Технологія пророщення і використання проростків зернових в оздоровчому харчуванні / Я. Чабан, Н.Б. Сливка, О.Я. Білик // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (12-13 травня 2016). – Львів, 2016. – Ч. 3. – С. 139-140.
  • Яремцьо Р. Розроблення технології десертної масляної пасти з чорницею / Р. Яремцьо, Н.Б. Сливка, О.Я. Білик // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (12-13 травня 2016). – Львів, 2016. – Ч. 3. – С. 143-145.
  • Ковалишин А.П. Розроблення технології сироваткових квасів із новими наповнювачами /А.П.Ковалишин, Н.Б.Сливка // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (12-13 травня 2016). – Львів, 2016. – Ч. 3. – С. 103-106.
  • Коновалець О. Використання пюре червоної смородини в технології м’яких сирів / О.Коновалець, М.П.Короляк, Н.Б.Сливка // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (12-13 травня 2016). – Львів, 2016. – Ч. 3. – С. 106-107.
  • Дякун Т. Динаміка сквашування та технологічні характеристики «Наріне» із козиного молока / Т. Дякун, О. Беницька // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (12-13 травня 2016). – Львів, 2016. – Ч. 3. – С. 101-103.
  • Лісовські Ю. Технологічні аспекти в-ва продуктів ЛПН із кріопорошками / Ю. Лісовська, Т. Дякун // Матеріали ХШ Всеукраїнської наукової конференції з розділу «Харчові технології», м.Одеса, 2016. - С.56-58.
  • Benycka A. Masa serowa zwykorzystaniem krioproshków "Morskakapusta" i "Brokoli" / A.Benycka, T. Diakun // Krakow, 2016. – P. 95.
  • Дякун Т. Динаміка сквашування та технологічні особливості «Наріне» із козиного молока / Т. Дякун, А. Беницька // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (12-13 травня 2016). – Львів, 2016. – Ч. 3. – С. 120-122.
  • Пристанський Р. Нові фітосиропи спецпризначення в технології кисломолочних продуктів ЛПН / Р. Пристанський, і. Прокопчук, Т. Зварич, Т. Кучарський // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (12-13 травня 2016). – Львів, 2016. – Ч. 3. – С. 125-126.
  • Беницька А.А. Спеції в якості біодобавок у технології молочних продуктів ЛПС / А.А. Беницька, В. Осечко // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (12-13 травня 2016). – Львів, 2016. – Ч. 3. – С. 89-90 .
  • Петуляк Н. Доцільність реконструкції сироробного заводу в м. Жидачів / Н.Петуляк, М.Глемба, М.Белута, В.О.Наговська // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (12-13 травня 2016). – Львів, 2016. – Ч. 3. – С. 122-123.
  • Петуляк Н. Оптимізація виготовлення спредів з рослинними добавками / Н. Петуляк, н. Новосад, В.О. Наговська // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (12-13 травня 2016). – Львів, 2016. – Ч. 3. – С. 123-124.
  • Спольник П. Застосування шроту кунжуту у виготовленні кисломолочних напоїв / П. Спольник, Д. Шелесний, Н. Новосад, В.О. Наговська // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (12-13 травня 2016). – Львів, 2016. – Ч. 3. – С. 133-134.
  • Нащупська І.м. оптимізація виробництва сметани, модифікованої кукурудзяною олією / І.м. Нащупська, Т.В. Булка // Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького: Матеріали Міжнародної конференції (12-13 травня 2016). – Львів, 2016. – Ч. 3. – С. 135-137.
  • Якимів М.І. Біотехнологія створення бактеріальних препаратів для молочної промисловості / М.І. Якимів, І.М. Сливка // Матеріали Міжнародної конференція «Дні студентської науки» у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького. Львів, 12-13 травня 2016 р. - С. 250-251.

Статті опубліковані за участю студентів

  1. Цісарик О.Й. Розроблення технології сиру «Моцарелла» із застосуванням різних молокозсідальних ферментів / О.Й. Цісарик, Л.Я. Мусій, І.М. Сливка, Т. Молокус // Науковий вісник ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького. – Львів, 2017. — Т. 19. № 75. – С. 23-28.
  2. Цісарик О.Й. Розроблення технології моцарелли із застосуванням різних способів зсідання білків / О.Й. Цісарик, Л.Я. Мусій, І.М. Сливка, Т.Ф. Молокус // Науковий вісник ЛНУ ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького. – Львів, 2017. — Т. 19. № 80. – С. 56-61.
  3. Турчин І.М. Використання молочної сироватки при виробництві десертів / І.м.Турчин, Х.Гамкало, А.Войчишин // Науковий вісник  ЛНУВМтаБТ імені С.З.Гжицького. – Львів, 2017. – Т. 19. – № 80. – С. 165-168.
  4. Турчин І. М. Доцільність використання насіння чіа у технології кефіру / І.М.Турчин, І.В.Кричковська-Горошко, Н.Б.Сливка, О.Р.Михайлицька // Науковий вісник ЛНУВМБТ імені С.З.Ґжицького. − Львів, 2017. – Т. 19. − №  – С. 153-156.
  5. Гачак Ю.Р. Застосування кріопорошку «Амарант» в технології молочних продуктів лікувально-профілактичного спрямування. / Ю.Р. Гачак, Б.В. Гутий, А. Беницька, Т. Дякун, Р. Пристанський, Л. Кінницька // Науковий вісник ЛНУВМ та БТ імені С. З. Гжицького. – Львів. – – Т. 19. – № (80). – 57-62 с.
  6. Гачак, Ю. Р. Нові молочні продукти лікувально-профілактичного спррямування із використанням кріопорошків. / Ю.Р. Гачак, Б.В. Гутий, А. Беницька, Т. Дякун, Л. Кінницька. // Збірник тез доповідей 1V міжнародної конференції (11-12.10.2017 р. ) «Стан і перспективи харчової науки та промисловості», Тернопіль. – 2017. – С. 140-141.
  7. Гачак, Ю.Р.Показники безпеки нових молочних продуктів лікувально-профілактичного спрямування/ Ю.Р. Гачак, О.Р. Михайлицька, І.В. Крепка, Л.С. Кіницька // Якість і безпека харчових продуктів: Матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції (16-17 листопада 2017 р., Київ, НУХТ). – Київ. – 2017. – С.17-19. 
  8. Цісарик О.Й. Ферментований молочно-рослинний напій з функціональними властивостями / О.Й. Цісарик, О.О. Масіч // Молочная индустрия. – 2014. – №2. – С. 32- 35.
  9. Стойко В., Гачак Ю.Р., Дмитрович О., Нечай М. Технологічні аспекти використання сиропів імунного спрямування при виробництві молочних продуктів лікувально-профілактичного призначення», матеріали всеукраїнської науково-практичної конференції, Вінниця, 2014. – С. 81-82.
  10. Мелех Т.М. Використання солоду з метою підвищення біологічної цінності питного молока / Т.М. Мелех, І.М. Турчин, Н.Б. Сливка, О.Р. Михайлицька // Наук. вісник ЛНУВМ та БТ імені СЗ.Ґжицького. – Львів, 2014. – Том 16, № 2 (59), ч. 4. – С. 98-102.
  11. Цісарик О.Й. Розроблення технології вершкового масла з горіхово-медовим наповнювачем / О.Й. Цісарик, В. Шерешков, Л.Я. Мусій // Науковий вісник ЛНУВМ та БТ імені С.З. Гжицького. – Львів, 2016. – Т. 18. – Ч. 4. – №1 (65). – С. 155-161.
  12. Цісарик О.Й. Стійкість до процесів окиснення солодковершкового масла з горіхово-медовим наповнювачем / О.Й. Цісарик, О. Шерешкова, Л.Я. Мусій // Науковий вісник ЛНУВМ та БТ імені С.З. Гжицького. – Львів, 2016. – Т. 18. – Ч. 4. – №1 (65). – С. 148–155.
  13. Kushnir I. Description strains Enterococcus faecium isolated from Carpathian brine cheese / I.Kushnir, I.Slyvka, O.Tsisaryk // Ogolnouczelniana sesja kol naukowych. Krakow, 8 kwietnia 2016. – P. 96.
  14. Лісовська Ю. Технологічні аспекти в-ва продуктів ЛПН із кріопорошками / Ю. Лісовська, Т. Дякун // Матеріали ХШ Всеукраїнської наукової конференції з розділу «Харчові технології», м. Одеса, 2016. – С.56–58.
  15. Benycka A. Masa serowa zwykorzystaniem krioproshków "Morskakapusta" i "Brokoli" / A.Benycka, T. Diakun // Krakow, – P. 95.

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru