Результати впровадження
- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 2744
Впровадження наукових розробок кафедри у виробництво
В результаті співпраці між кафедрою технології молока і молочних продуктів та ТОВ «Молочна компанія «Галичина» шляхом виконання науково-дослідної роботи №270-07-21 «Розроблення заквашувального препарату для йогурту «Карпатський» із залученням штамів молочнокислих бактерій, виділених із традиційних карпатських продуктів» розроблено склад бактеріального препарату на основі класичної йогуртової закваски та штаму E. faecium SB18, який сьогодні успішно використовують в технології йогурту «Карпатський» під зареєстрованою торгівельною маркою – «Carpaticus – пробіотична дія».
Таким чином, для вітчизняної молокопереробної промисловості, колективом кафедри запропоновано бактеріальний препарат, який відтворює унікальний мікробіальний склад традиційної карпатської бринзи. Він забезпечує відмінні споживні властивості продукту і надає молочним продуктам функціональних властивостей.