EN   UK

logo

 КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ МОЛОКА І МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ

Завідувач кафедри, професор, доктор сільськогосподарських наук Цісарик Орися Йосипівна

 Контакти
м. Львів, вул. Пекарська, 50
тел. (032)239-26-59 
е-mail: milk@lvet.edu.ua 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Науково-дослідна робота кафедри координується та виконується відповідно до наукового напряму, під керівництвом професора Цісарик О.Й. за темою: «Розроблення технології інноваційних молочних продуктів функціонального призначення».

За результатами наукових досліджень, що проводяться на кафедрі технології молока і молочних продуктів, розроблено та затверджено технічні умови та патенти на нові види молочних продуктів:

  1. Деклараційний патент № 94997 України, МПК А23С 15/02. Спосіб виготовлення кисловершкового масла з пробіотичними властивостями / Л.Я. Мусій, О.Й. Цісарик; заявник і власник ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького. — № u 2014 06295; заявл. 06.06.2014; опубл. 10.12.2014, Бюл. № 23.
  2. Деклараційний патент № 95115 України, МПК А23С 15/02. Спосіб виготовлення кисловершкового масла з функціональними властивостями / Л. Я. Мусій, О. Й. Цісарик; заявник і власник ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького. — № u 2014 07283; заявл. 27.06.2014; опубл. 10.12.2014, Бюл. № 23.
  3. Спосіб виробництва кисломолочних напоїв: Патент на корисну модель: №94228 Україна: МПК-7: А 23 С 9/13 (2006.01) / В.О.Наговська, О.Р.Михайлицька, Н.Б.Сливка; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім.С.З.Гжицького. −u2014 03298; заявл. 31.03.2014; опубл. 10.11.2014, Бюл. № 21. – 4 с.
  4. Деклараційний патент на корисну модель №88599 України, МПК (2014.01) А61К 35/00 Бойчук Р.М., Бойчук Р.Р., Бойчук О.Р., Бінкевич В.Я., Микитин Л.Є., Білик О.Я., Гачак Ю.Р. «Мазь для лікування хвороб суглобів та м’яких тканин». Заявл. 30.09.2013. Опубл. 25.03.2014. Бюл. № 6.
  5. Деклараційний ПУ №94998 «Спосіб виробництва кисломолочного сиру «Домашній імунний»» (Гачак Ю.Р., Тицейко Н., Ваврисевич Я.С., Бінкевич В.Я.), 2014.
  6. Деклараційний ПУ №94996 «Спосіб виробництва кисломолочного напою «Наріне імунний»» (Гачак Ю.Р., Пирка В., Варивода Ю.Ю.), 2014.
  7. Деклараційний ПУ № 88599 на корисну модель «Спосіб виготовлення мазі для лікування хвороб суглобів та м»ясних тканин» ( Бойчук Р. М., Бінкевич В.Я., Микитин Л.Є., Гачак Ю.Р. заявник і власник ЛНУВМ та БТ імені С.З Гжицького), 2014.
  8. Деклараційний патент України на корисну модель № u 2015 01858. Консорціум мікроорганізмів Lactobacillus plantarum, Leuconostoc mesenteroides ssp. mesenteroides, Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus garvieae, Enterococcus faecium для виробництва сиру бринза / СливкаІ.М., Цісарик О.Й.: заявник і власник патенту Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З Гжицького. – заявл. 02.03.2015 р., позитивне рішення 03.06.2015.
  9. Деклараційний патент на корисну модель №100687 України, МПК (2006.01) А23С 9/12 Гачак Ю.Р., Наговська В.О., Білик О.Я., Регусевич С.В. «Спосіб виробництва йогурту з козиного молока». Заявл. 05.01.2015. Опубл. 10.08.2015. Бюл. № 15.
  10. Спосіб виготовлення бринзи зі зниженим вмістом хлорид у натрію: Патент 110906 Україна, МПК А23С 19/032, А23С 19/064. / І.В. Скульська, О.Й. Цісарик; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім.С.З.Гжицького. - № U2016 03914; заявл. 11.04.2016; опубл. 25.10.2016, Бюл. № 20. ‑ 7.с.
  11. Спосіб виробництва «Наріне» із козиного молока: Патент на корисну модель: № 110907 Україна: МПК: А 23 С 9/127 (2006.01) / Гачак Ю.Р., Михайлицька О.Р., Білик О.Я., Дякун Т.А.; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім.С.З.Гжицького. − u2016 03926; заявл. 11.04.2016, опубл. 25.10.2016. Бюл. № 20. – 4 с.
  12. Спосіб виготовлення плавлених сирів із додаванням фітоприправи «10 Овочів»: Патент на корисну модель: № 104534 Україна: МПК: А 23 С 19/08 (2006.01) / Гачак Ю. Р., Бінкевич В. Я., Яценко І. В.; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім.С.З.Гжицького. − u2015 06600; заявл. 06.07.2015, опубл. 10.02.2015. Бюл. № 3. – 4 с.
  13. Спосіб виготовлення плавлених сирів з додаванням фітоприправи «Каррі»: Патент на корисну модель: № 104535 Україна: МПК: А 23 С 1/221 (2006.01) / Гачак Ю. Р., Ваврисевич Я.С.; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім.С.З.Гжицького. − u 2015 06601; заявл. 06.07.2015, опубл. 10.02.2016. Бюл. № 3. – 4 с.
  14. Спосіб виготовлення сиркових мас із кріопорошком «Гарбуз» Патент на корисну модель: № 110909 Україна: МПК: А 23 С 19/02 (2006.01) / Гачак Ю.Р., Ваврисевич Я.С., Яценко І.В., Бінкевич В.Я.; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім.С.З.Гжицького. − u 2016 03932; заявл. 11.04.2016, опубл. 25.10.2016. Бюл. № 20. – 4 с.
  15. Спосіб виробництва «Наріне» із козиного молока: Патент на корисну модель: № 110907 Україна: МПК: А 23 С 9/127 (2006.01) / Гачак Ю.Р., Михайлицька О.Р., Білик О.Я., Дякун Т.А.; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім.С.З. Гжицького. − u2016 03926; заявл. 11.04.2016, опубл. 25.10.2016. Бюл. № 20. – 4 с.
  16. Спосіб виготовлення сиркових мас із кріопорошком «Броколі»: Патент на корисну модель: Україна: МПК-7: А 23 С 9/13 (2006.01), А 23 С 19/084 (2006.01) / Гачак Ю.Р., Ваврисевич Я.С., Дякун Т.А., Михайлицька О.Р.; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького. − u2016 06709; заявл. 21.06.2016, опубл. 1.11.2016. Бюл. № 21. – 4 с.
  17. Спосіб виготовлення сиркових мас із кріопорошком «Морська капуста»: Позит. рішення: Україна: МПК: А 23 С 19/084 (2006.01), / Гачак Ю.Р., Яценко І.В., Бінкевич В.Я.; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького. − u2016 06708; заявл. 21.06.2016.
  18. Мусій Л.Я., Цісарик О.Й. Деклараційний патент № 23165 України, Спосіб виробництва кисловершкового масла у весняно-літній період року. МПК А23С 15/02. Заявник і власник ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького. – № u 2017 07283; заявл. 27.08.2016; опубл. 05.02.2017, Бюл. № 45. – 2 с.
  19. Гачак Ю.Р., Білик О.Я., Пунейко О.І Спосіб виготовлення кефіру імунного із козиного молока Патент на корисну модель: № 120107 Україна: МПК: А 23 С 9/127(2006.01) Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького. − u 2017 03656; заявл. 13.04.2017, опубл.25.10.2017. Бюл. № 20. – 5 с.
  20. Гачак Ю.Р., Бінкевич В. Я., Яценко І. В. Спосіб виготовлення сиркових мас із кріопорошком «Морська капуста»: Патент на корисну модель: №1113590 Україна МПК-7: А 23 С 19/02 (2006.01), А 23 С 19/084 (2006.01). Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького. – 2017. – 5 с.
  21. Спосіб виготовлення сиркових мас із кріопорошком «Броколі»: Патент на корисну модель: № 114250 Україна: МПК-7: А 23 С 19/02 (2006.01), А 23 С 19/084 (2006.01) / Гачак Ю.Р., Ваврисевич Я.С., Дякун Т.А., Михайлицька О.Р.; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького. − u2016 06709; заявл. 21.06.2016, опубл. 10.03.2017. Бюл. № 5. – 5 с.
  22. Гачак Ю.Р., Яценко І.В., Бінкевич В.Я. Спосіб виготовлення сиркових мас із кріопорошком. Патент на корисну модель: № 113590 Україна: МПК: А 23 С 19/084 (2006.01) Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького. − u2016 06709; заявл. 21.06.2016, опубл. 10.02.2017. Бюл. № 3. – 5 с.
  23. Гачак Ю.Р., Білик О.Я., Пунейко О.І Спосіб виготовлення кефіру імунного із козиного молока Патент на корисну модель: № 120107 Україна: МПК: А 23 С 9/127(2006.01) Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького. − u 2017 03656; заявл. 13.04.2017, опубл.25.10.2017. Бюл. № 20. – 5 с.
  24. СливкаІ.М., Цісарик О.Й. Деклараційний патент на корисну модель № 120058 України, МПК А23С 19/032. Спосіб виробництва сиру бринза із бактеріальним препаратом Геробакетрин - заявник і власник ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького. — № u 2017 120058; заявл. 31.03.2017; опубл. 25.10.2017, Бюл. № 20.
  25. Цісарик О.Й., Мусій Л.Я. Технічні умови України: ТУ У 10.5-00492990-006:2014 Масло кисловершкове з пробіотичними властивостями. Затв. ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок, ТК 132 «Засоби захисту тварин, корми та кормові добавки» від 12.12.2014 р.
  26. Цісарик О.Й., Сливка І.М. Технічні умови України: ТУ У 10.5–00492990–006:2015 на бактеріальний препарат «Геробактерин». Затв. ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок, ТК 132 «Засоби захисту тварин, корми та кормові добавки» від 24.03.2015 р.
  27. Цісарик О.Й., Скульська І.В. Бринза зі зниженим вмістом кухонної солі. Технічні умови 10.5-00492990-013:2016. Чинний від 2016—05—14. — Львів: Держспоживстандарт України, 2016.‑ 26 с.

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru