Результати впровадження
- Деталі
-
Перегляди: 2042
Науково-дослідна робота кафедри координується та виконується відповідно до наукового напряму, під керівництвом професора Цісарик О.Й. за темою: «Розроблення технології інноваційних молочних продуктів функціонального призначення».
За результатами наукових досліджень, що проводяться на кафедрі технології молока і молочних продуктів, розроблено та затверджено технічні умови та патенти на нові види молочних продуктів:
- Деклараційний патент № 94997 України, МПК А23С 15/02. Спосіб виготовлення кисловершкового масла з пробіотичними властивостями / Л.Я. Мусій, О.Й. Цісарик; заявник і власник ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького. — № u 2014 06295; заявл. 06.06.2014; опубл. 10.12.2014, Бюл. № 23.
- Деклараційний патент № 95115 України, МПК А23С 15/02. Спосіб виготовлення кисловершкового масла з функціональними властивостями / Л. Я. Мусій, О. Й. Цісарик; заявник і власник ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького. — № u 2014 07283; заявл. 27.06.2014; опубл. 10.12.2014, Бюл. № 23.
- Спосіб виробництва кисломолочних напоїв: Патент на корисну модель: №94228 Україна: МПК-7: А 23 С 9/13 (2006.01) / В.О.Наговська, О.Р.Михайлицька, Н.Б.Сливка; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім.С.З.Гжицького. −u2014 03298; заявл. 31.03.2014; опубл. 10.11.2014, Бюл. № 21. – 4 с.
- Деклараційний патент на корисну модель №88599 України, МПК (2014.01) А61К 35/00 Бойчук Р.М., Бойчук Р.Р., Бойчук О.Р., Бінкевич В.Я., Микитин Л.Є., Білик О.Я., Гачак Ю.Р. «Мазь для лікування хвороб суглобів та м’яких тканин». Заявл. 30.09.2013. Опубл. 25.03.2014. Бюл. № 6.
- Деклараційний ПУ №94998 «Спосіб виробництва кисломолочного сиру «Домашній імунний»» (Гачак Ю.Р., Тицейко Н., Ваврисевич Я.С., Бінкевич В.Я.), 2014.
- Деклараційний ПУ №94996 «Спосіб виробництва кисломолочного напою «Наріне імунний»» (Гачак Ю.Р., Пирка В., Варивода Ю.Ю.), 2014.
- Деклараційний ПУ № 88599 на корисну модель «Спосіб виготовлення мазі для лікування хвороб суглобів та м»ясних тканин» ( Бойчук Р. М., Бінкевич В.Я., Микитин Л.Є., Гачак Ю.Р. заявник і власник ЛНУВМ та БТ імені С.З Гжицького), 2014.
- Деклараційний патент України на корисну модель № u 2015 01858. Консорціум мікроорганізмів Lactobacillus plantarum, Leuconostoc mesenteroides ssp. mesenteroides, Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus garvieae, Enterococcus faecium для виробництва сиру бринза / СливкаІ.М., Цісарик О.Й.: заявник і власник патенту Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З Гжицького. – заявл. 02.03.2015 р., позитивне рішення 03.06.2015.
- Деклараційний патент на корисну модель №100687 України, МПК (2006.01) А23С 9/12 Гачак Ю.Р., Наговська В.О., Білик О.Я., Регусевич С.В. «Спосіб виробництва йогурту з козиного молока». Заявл. 05.01.2015. Опубл. 10.08.2015. Бюл. № 15.
- Спосіб виготовлення бринзи зі зниженим вмістом хлорид у натрію: Патент 110906 Україна, МПК А23С 19/032, А23С 19/064. / І.В. Скульська, О.Й. Цісарик; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім.С.З.Гжицького. - № U2016 03914; заявл. 11.04.2016; опубл. 25.10.2016, Бюл. № 20. ‑ 7.с.
- Спосіб виробництва «Наріне» із козиного молока: Патент на корисну модель: № 110907 Україна: МПК: А 23 С 9/127 (2006.01) / Гачак Ю.Р., Михайлицька О.Р., Білик О.Я., Дякун Т.А.; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім.С.З.Гжицького. − u2016 03926; заявл. 11.04.2016, опубл. 25.10.2016. Бюл. № 20. – 4 с.
- Спосіб виготовлення плавлених сирів із додаванням фітоприправи «10 Овочів»: Патент на корисну модель: № 104534 Україна: МПК: А 23 С 19/08 (2006.01) / Гачак Ю. Р., Бінкевич В. Я., Яценко І. В.; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім.С.З.Гжицького. − u2015 06600; заявл. 06.07.2015, опубл. 10.02.2015. Бюл. № 3. – 4 с.
- Спосіб виготовлення плавлених сирів з додаванням фітоприправи «Каррі»: Патент на корисну модель: № 104535 Україна: МПК: А 23 С 1/221 (2006.01) / Гачак Ю. Р., Ваврисевич Я.С.; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім.С.З.Гжицького. − u 2015 06601; заявл. 06.07.2015, опубл. 10.02.2016. Бюл. № 3. – 4 с.
- Спосіб виготовлення сиркових мас із кріопорошком «Гарбуз» Патент на корисну модель: № 110909 Україна: МПК: А 23 С 19/02 (2006.01) / Гачак Ю.Р., Ваврисевич Я.С., Яценко І.В., Бінкевич В.Я.; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім.С.З.Гжицького. − u 2016 03932; заявл. 11.04.2016, опубл. 25.10.2016. Бюл. № 20. – 4 с.
- Спосіб виробництва «Наріне» із козиного молока: Патент на корисну модель: № 110907 Україна: МПК: А 23 С 9/127 (2006.01) / Гачак Ю.Р., Михайлицька О.Р., Білик О.Я., Дякун Т.А.; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім.С.З. Гжицького. − u2016 03926; заявл. 11.04.2016, опубл. 25.10.2016. Бюл. № 20. – 4 с.
- Спосіб виготовлення сиркових мас із кріопорошком «Броколі»: Патент на корисну модель: Україна: МПК-7: А 23 С 9/13 (2006.01), А 23 С 19/084 (2006.01) / Гачак Ю.Р., Ваврисевич Я.С., Дякун Т.А., Михайлицька О.Р.; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького. − u2016 06709; заявл. 21.06.2016, опубл. 1.11.2016. Бюл. № 21. – 4 с.
- Спосіб виготовлення сиркових мас із кріопорошком «Морська капуста»: Позит. рішення: Україна: МПК: А 23 С 19/084 (2006.01), / Гачак Ю.Р., Яценко І.В., Бінкевич В.Я.; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького. − u2016 06708; заявл. 21.06.2016.
- Мусій Л.Я., Цісарик О.Й. Деклараційний патент № 23165 України, Спосіб виробництва кисловершкового масла у весняно-літній період року. МПК А23С 15/02. Заявник і власник ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького. – № u 2017 07283; заявл. 27.08.2016; опубл. 05.02.2017, Бюл. № 45. – 2 с.
- Гачак Ю.Р., Білик О.Я., Пунейко О.І Спосіб виготовлення кефіру імунного із козиного молока Патент на корисну модель: № 120107 Україна: МПК: А 23 С 9/127(2006.01) Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького. − u 2017 03656; заявл. 13.04.2017, опубл.25.10.2017. Бюл. № 20. – 5 с.
- Гачак Ю.Р., Бінкевич В. Я., Яценко І. В. Спосіб виготовлення сиркових мас із кріопорошком «Морська капуста»: Патент на корисну модель: №1113590 Україна МПК-7: А 23 С 19/02 (2006.01), А 23 С 19/084 (2006.01). Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького. – 2017. – 5 с.
- Спосіб виготовлення сиркових мас із кріопорошком «Броколі»: Патент на корисну модель: № 114250 Україна: МПК-7: А 23 С 19/02 (2006.01), А 23 С 19/084 (2006.01) / Гачак Ю.Р., Ваврисевич Я.С., Дякун Т.А., Михайлицька О.Р.; Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького. − u2016 06709; заявл. 21.06.2016, опубл. 10.03.2017. Бюл. № 5. – 5 с.
- Гачак Ю.Р., Яценко І.В., Бінкевич В.Я. Спосіб виготовлення сиркових мас із кріопорошком. Патент на корисну модель: № 113590 Україна: МПК: А 23 С 19/084 (2006.01) Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького. − u2016 06709; заявл. 21.06.2016, опубл. 10.02.2017. Бюл. № 3. – 5 с.
- Гачак Ю.Р., Білик О.Я., Пунейко О.І Спосіб виготовлення кефіру імунного із козиного молока Патент на корисну модель: № 120107 Україна: МПК: А 23 С 9/127(2006.01) Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького. − u 2017 03656; заявл. 13.04.2017, опубл.25.10.2017. Бюл. № 20. – 5 с.
- СливкаІ.М., Цісарик О.Й. Деклараційний патент на корисну модель № 120058 України, МПК А23С 19/032. Спосіб виробництва сиру бринза із бактеріальним препаратом Геробакетрин - заявник і власник ЛНУВМ та БТ імені С. З. Ґжицького. — № u 2017 120058; заявл. 31.03.2017; опубл. 25.10.2017, Бюл. № 20.
- Цісарик О.Й., Мусій Л.Я. Технічні умови України: ТУ У 10.5-00492990-006:2014 Масло кисловершкове з пробіотичними властивостями. Затв. ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок, ТК 132 «Засоби захисту тварин, корми та кормові добавки» від 12.12.2014 р.
- Цісарик О.Й., Сливка І.М. Технічні умови України: ТУ У 10.5–00492990–006:2015 на бактеріальний препарат «Геробактерин». Затв. ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок, ТК 132 «Засоби захисту тварин, корми та кормові добавки» від 24.03.2015 р.
- Цісарик О.Й., Скульська І.В. Бринза зі зниженим вмістом кухонної солі. Технічні умови 10.5-00492990-013:2016. Чинний від 2016—05—14. — Львів: Держспоживстандарт України, 2016.‑ 26 с.