EN   UA

01

КАФЕДРА ФАРМАКОЛОГІЇ ТА ТОКСИКОЛОГІЇЇ

Завідувач кафедри, професор, доктор ветеринарних наук, член-кореспондент НААНУ  Гунчак Василь Михайлович 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1

У межах акції “Війна очима лікаря ветеринарної медицини” на кафедрі фармакології та токсикології відбувся майстер-клас з арт-хілінгу.

У контексті війни арт-хілінг набуває особливого значення, оскільки може бути ефективним засобом для подолання психологічних травм та емоційного стресу, пов’язаних із війною. Для студентів, що вивчають ветеринарну медицину арт-хілінг може допомогти не лише у збереженні власного ментального здоров’я, але й у розвитку емпатії та чутливості до стану тварин, які також можуть страждати від наслідків війни.

 

2

3

4

5

6

“Творчий процес допомагає відволіктися від негативних думок і зосередитися на створенні чогось нового. Загалом арт-хілінг сприяє загальному покращенню настрою та самопочуття, даючи людям відчуття радості від творчого процесу та досягнення. Також, арт-хілінг розвиває креативне мислення та відкриває шлях до нових ідей. Це може бути корисним не лише в терапевтичному контексті, а й у повсякденному житті та професійній діяльності”, – ділиться Наталя Павлюк.

Метою заходу було підтримати ментальне здоров’я студентів та допомогти їм впоратися з емоційним стресом, спричиненим війною.

Під час майстер-класу учасники обговорювали, як війна впливає на їхнє життя та навчання. Студенти мали змогу через творчість виразити свої почуття та переживання, малюючи своє бачення війни, відображаючи на полотні власні емоції, страхи, надії та мрії про мирне майбутнє. Ці роботи стали своєрідним віддзеркаленням їхніх внутрішніх переживань та думок.

На завершення варто зазначити, що такі заходи є надзвичайно важливими у сучасних умовах, адже вони допомагають майбутнім ветеринарним лікарям не лише зберегти своє психічне здоров’я, але й бути готовими до нових професійних викликів.

 

Організаторами заходу виступили Алла Винярська, Наталя та Юстина Павлюк художниці та фахівці з арт-хілінгу.

Допис підготувала Алла ВИНЯРСЬКА, доцент кафедри фармакології та токсикології

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru