EN   UA

logo КАФЕДРА ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У МЕНЕДЖМЕНТІ

 Завідувач кафедри, кандидат фізико-математичних наук, доцент Степанюк Олександр Іванович
e-mail: itm@lvet.edu.ua
 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1

7 лютого 2023 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Це буде вже 20 День безпечного Інтернету.
День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо молоддю, адже студент і ми викладачі проводимо багато годин на день у соціальних мережах. Використовуємо Інтернет для навчання та для спілкування.

Цього разу викладачі кфедри: Ігор Рамський, Галина Дутка, Ігор Іваницький, Олександр Степанюк, Олена Кіндрат обговорили з студентами перших курсів, про безпечне користування цифровими технологіями, адже саме вони після шкільних парт є вразливими і отримують досвід вже самостійного життя в стінах навчального закладу.
Мали розмову про Кібербулінг – це цькування із застосуванням цифрових технологій. Кібербулінг може відбуватися в соціальних мережах, платформах обміну повідомленнями (месенджерах), ігрових платформах і мобільних телефонах, зокрема через Telegram і Viber
Міністерство цифрової трансформації у співпраці з ЮНІСЕФ та за інформаційної підтримки Міністерства освіти і науки України, Координаційного центру з надання правової допомоги та Міністерства юстиції України випустило чат-бот "Кіберпес". У чат-боті можна дізнатись про те, як діяти у разі кібербулінгу.
Чат-бот у Telegram і Viber допоможе дізнатись, як визначити кібербулінг, як самостійно видалити образливі матеріали з соціальних мереж, а також куди звертатись за допомогою.
Ми зупинились на темі кібербулінг і зрозумінню важливості безпеки в інтернеті, бо це означає бути захищеним від усіх загроз і ризиків, що існують в онлайн-середовищі. Під загрозами й ризиками слід розуміти все, що може поставити під загрозу безпеку особистої інформації.

2
День безпечного інтернету відзначається, щоб допомогти молодому поколінню зрозуміти основи й принципи безпеки в інтернеті. І це стосується не лише питання захисту себе самого, але й усвідомлення власної відповідальності за те, аби не завдавати шкоди іншим.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru