EN   UA

logo КАФЕДРА ПРАВА

 В.о. завідувача кафедри, кандидатка економічних наук, доцентка Юлія Андріївна Коверко
 
Телефон кафедри: (032) 239-26-58 
Адреса кафедри: 3-й поверх адміністративного корпусу, вул. Пекарська, 50, м. Львів 
E-mail: law@lvet.edu.ua 

 fb     іnstagram    telegramm 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

collage

Указом Президента України N 1022/97 від 16 вересня 1997 року установлено професійне свято - День юриста, яке відзначається щорічно 8 жовтня. Це свято тих, хто стоїть на варті прав і свобод, гарантованих Конституцією, служить Закону та високим принципам права, тримає юридичний фронт, забезпечуючи розвиток демократичного правового суспільства.

collage 1
З нагоди свята 9 жовтня колективом кафедри права організовано та проведено інтелектуальну гру «Юристи чи юристки?». Проведення такої гри мало на меті відзначити важливість професії у сьогоденні, а також підняти питання гендерної рівності, яке залишається актуальним протягом багатьох років як в Україні, так і у світі. Це питання стосується багатьох сфер, зокрема і юриспруденції. І хоча останнім часом кількість жінок, які працюють в галузі права стрімко зростає, більшість із них ще й досі у своїй професійній діяльності відчувають гендерні стереотипи.
Розпочався захід із привітальних слів в.о. завідувача кафедри права Юлії Коверко, гаранта освітньої програми «Право» підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Олени Різенко та гаранта освітньої програми «Право» підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти Ростислава Лемехи. А далі команди здобувачів та здобувачок разом із капітанами - старшим викладачем Олегом Винарчиком та доценткою Христиною Кульгавець змагалися в ерудиції, комунікабельності, швидкості прийняття рішень та у інших професійних компетентностях. Команди успішно пройшли різні етапи конкурсу, продемонструвавши свої знання з історії держави і права, теорії права та багатьох інших навчальних дисциплін. Здобувачі та здобувачки блискавично давали відповіді на поставлені питання, проявили швидкість реакцій у вирішенні завдань та злагодженість командної роботи. Кожен із учасників, проявляючи індивідуальні здібності, додавав своїй команді особливості та неповторності під час гри.

IMG 7c2f3b9183ab4dfc1bae31d63f2c97a5 V

IMG 20231009 163440 987
Оцінювали результати конкурсів ведуча Олена Різенко і члени лічильної комісії Віталія Тушницька та Влад Корженевський. І ось результат: із рахунком 26:19 перемогу здобули юристки.
На завершився гри ведуча Олена Різенко пригадала присутнім слова Джорджа Бернарда Шоу: «Рівність - це єдина і міцна основа для суспільного устрою, для порядку, законності, добрих звичаїв і відбору на високі посади людей, які справді для них придатні».

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru