Неформальна та інформальна освіта: нові можливості для розвитку магістрантів факультету харчових технологій та біотехнології
- Деталі
-
Опубліковано: 20 березня 2025
-
Перегляди: 34
На факультеті харчових технологій та біотехнології відбулася зустріч здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за спеціальністю G13 «Харчові технології» ОПП «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса» з деканом факультету Галиною Коваль.
Декан розказала студентам, що сучасні реалії диктують нові правила, і система вищої освіти не виняток. Формальна освіта, безсумнівно, залишається базовою, але все більшу роль у підготовці кваліфікованих кадрів відіграє неформальна та інформальна освіта, що впродовж кількох десятиліть знаходить успішну реалізацію у країнах ЄС.
Неформальна та інформальна освіта дає великі можливості для саморозвитку та самореалізації, для набуття нових знань і практичного досвіду, для пошуку мотивації та натхнення. Свідомий вибір ресурсів неформальної освіти здобувачами, як суттєве доповнення до результатів формальної, часто постає високо вмотивованим навчанням, яке значно впливає на підвищення конкурентоспроможності молодих фахівців на ринку праці.
Також було проведено роз’яснювальну роботу зі здобувачами вищої освіти щодо положень та процедур вирішення конфліктів та кращої обізнаності магістрантів із нормативною-правовою базою ЗВО. Відбулось обговорення рекомендацій подальшого удосконалення освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса» здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності G13 «Харчові технології».
Допис підготувала Ірина СІМОНОВА, кандидат технічних наук, доцент кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів