Міжнародна співпраця
- Деталі
-
Опубліковано: 28 березня 2019
-
Перегляди: 2517
З 18 по 24 березня на кафедрі технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів було проведено першу серію наукових досліджень із визначення якості продукції тваринного походження в рамках умови співпраці між Вармінсько-Мазурським Університетом Польщі (м. Ольштин) і Львівським національним університетом ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького.
У проведенні досліджень брали участь студенти 2-4 курсів спеціальності «Харчові технології» факультету харчових технологій та біотехнології Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького, а також викладачі кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів. Доктор Малгожата Ґомулка-Павліцка із кафедри ветеринарної охорони громадського здоров’я Вармінсько-Мазурського Університету в Польщі (м. Ольштин) виступила з доповіддю на тему: «Дослідження органолептичних характеристик продуктів харчування».
Доцент кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів Басараб І.М. підготувала практичні листи для результатів та пояснила студентам суть методів досліджень.
Технічною підготовкою зразків для досліджень займався Каміл Румейовский – ветлікар студентського кола наукового сенсорного аналізу продуктів харчування Вармінсько-Мазурського Університету з допомогою викладачів кафедри.
Студенти із задоволенням проводили кожен дослід і були вражені своїми результатами досліджень, обговорення яких відбувалося дуже активно. В обговоренні також взяли участь завідувач кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів доцент Драчук У.Р. та декан ФХТБ, доцент Коваль Г.М. Запропоновані методи досліджень студенти застосовуватимуть в повсякденному житті для визначення якості харчових продуктів та безпечності споживання.
Щиро дякуємо за сприяння у співпраці керівництву відділу ветеринарної охорони громадського здоров’я Вармінсько-Мазурського Університету Польщі та ректорату Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького.
Ірина Басараб, доцент КТММОЖВ