EN   UA

1uy

КАФЕДРА МІКРОБІОЛОГІЇ ТА ВІРУСОЛОГІЇ

Завідувач кафедридоцент, кандидат ветеринарних наук, професор університету Калініна Ольга Сергіївна

контакти:
Телефон: 239-26-61
е-mail: microbiology@lvet.edu.ua

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Кожна людина народжується для якогось діла
(Е. Гемінґвей)

Наше життя побудоване на виборі. Спочатку обираємо улюблену іграшку, потім – перших друзів у садочку. Навчаючись у школі – надаємо перевагу цікавим предметам, з яких вимальовуються перші уявлення про майбутню професію. Хто з нас не мріяв літати в космос, лікувати людей чи тварин, стати відомим банкіром чи політиком? У кожної людини формуються свої критерії добра і зла, правди і кривди, росте індекс честі, а одночасно закладається уявлення про майбутнє, росте бажання «знайти себе», як особистість, як індивідуальність.

Кожен має право вибору – зробити крок чи не робити? Як жити? Ким стати? Куди піти вчитися? І, взагалі, що ж робити далі? Вибір професії є одним з найважливіших кроків у житті, адже кожному дуже хочеться зреалізувати свій потенціал, проявити себе, займатися тим, про що мріяв і що цікавить.
Кожна професія по-своєму унікальна! В сучасному світі вибір професії – це прийняття рішення при великій кількості альтернативних варіантів, де потрібно враховувати різноманітні чинники. Кожен випускник, як особистість має свій мотиваційний компонент - уяву, бажання, наслідування, відповідні потреби й інтереси. Дуже доброю підказкою у таких кроках є батьки та оточення кожного з нас, а також певну роль відіграє запроваджена закладами вищої освіти профорієнтаційна робота.
У нашому університеті профорієнтаційна робота проводиться викладачами, співробітниками та активними студентами. Кожен, хто приймає участь у її проведенні знає, що це робота з учнями випускових класів шкіл, коледжів, ліцеїв тощо. При таких розмовах максимально доноситься інформацію про спеціальності нашого університету, і не тільки про відомі, але й стараємося зацікавити новоствореними, або тими що вважаються мало розкрученими на ринку праці. Обговорюються сукупні знання про особливості різних професій, форми й умови оволодіння різними спеціальностями та умови правильного вибору однієї з них для себе. При проведенні профорієнтаційної роботи старшокласникам надається консультація щодо найоптимальніших напрямів та засобів професійного самовизначення. Також випускники цікавляться відомостями про перспективи сучасних професій на ринку праці. Добре донесена словесна та інша інформація (правила прийому на навчання, буклети факультетів тощо) переходить в їх сім’ї, родини, де більш детально обговорюються умови навчання, оцінка якостей дитини-випускника з метою з'ясування відповідності щодо вимог майбутньої професії. Тому що, вибір бажаної професії базується на трьох «китах»: я цього ХОЧУ! Я - ЗМОЖУ! Мені це ПОТРІБНО! Адже, справжнє задоволення приносить лише та праця, яка обирається за власним бажанням та відповідно до здібностей.
За проведенням цьогорічної профорієнтаційної роботи працівниками кафедри мікробіології та вірусології до числа студентів зараховано 46 осіб денної та заочної форми навчання за різними спеціальностями нашого університету.
Доцент Ольга Яремко

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru