EN   UA

Емблема кафедриКАФЕДРА БІОТЕХНОЛОГІЇ ТА РАДІОЛОГІЇ 

 Завідувач кафедри, доктор сільськогосподарських  наук, професор Буцяк Василь Іванович

Контакти:
м. Львів, вул. Пекарська, 50
Головний корпус, тел.: (032) 239-26-93; 097 12 15 821,
E-mail: v.butsyak@gmail.com

 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

зображення viber 2024 05 28 10 00 38 367

24 травня 2024 року студенти третього курсу спеціальності “Біотехнології та біоінженерія” разом зі старшим викладачем Іванною Двилюк провели лабораторне заняття з дисципліни “Біотехнологія біологічно активних речовин” у лабораторії ТзОВ “БІТРЕЙД ВЕСТ” (Львівська обл., смт Івано-Франкове). Це підприємство є провідним виробником та експортером продукції тваринництва. Завідувач лабораторії Лідія Ковальська ознайомила здобувачів з високоспеціалізованою організацією лабораторії та основними напрямами досліджень, що проводяться у ній, зокрема, дослідження бджолиної продукції – меду та бджолиного обніжжя (пилку).

зображення viber 2024 05 28 10 00 38 147

зображення viber 2024 05 28 10 00 38 570
Провідні позиції українського меду на світовому ринку впродовж останніх років спонукають виробників все більше уваги приділяти якості і натуральності меду. Якість меду визначається не тільки наявністю, але й кількістю біологічно активних речовин. Чим більші значення ферментативної активності (діастазного числа), проліну, нижчі значення – ГМФ і цукрози, тим вища реалізаційна ціна продукту. У цій лабораторії здобувачі освоїли методики визначення основних якісних показників меду, зокрема проліну, як одного з критеріїв визначення якості та фальсифікації меду, що може свідчити про порушення технології виробництва та його переробки, діастазної активності меду, освоїли метод ідентифікації бджолиного обніжжя.
Висловлюємо велику подяку завідувачеві та працівникам лабораторії за цікавий досвід та цінні знання. Бажаємо безмежного професійного потенціалу та мирного неба.

Допис підготувала Соломія СЛОБОДЯН, кандидат ветеринарних наук, асистент кафедри біотехнології та радіології

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru