EN   UA

КАФЕДРА РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ

 

     Завідувач кафедри кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент Івасик Наталія Орестівна

e mail kafreablvet@gmail.com

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Цікава гостьова лекція доцентки Віри Рокошевської з Українського католицького університету для майбутніх фізичних терапевтів
Нещодавно здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійної програми «Фізична терапія, ерготерапія» послухали гостьову лекцію завідувачки кафедри фізичної терапії, ерготерапії Українського католицького університету, кандидатки наук з фізичного виховання та спорту, доцентки Віри Рокошевської. Вона також є практикуючою фізичною терапевткою у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги. Тема лекції «Філософія МКФ».


Лекторка наголосила, що за останні два десятиліття у світі кардинально змінився підхід до реабілітації пацієнтів. Медична спільнота перейшла від біомедичної моделі хвороби до біопсихосоціальної, яка визначає здоров’я і хворобу як результат взаємодії фізіологічних, психологічних та соціальних процесів. Сьогодні основна мета реабілітації – повернути хвору або травмовану людину до нормального соціального життя та максимально підготувати її до нових умов.
В українську реабілітацію порівняно нещодавно почала впроваджуватися Міжнародна класифікація функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я (МКФ). МКФ - це класифікатор, який використовують у всіх розвинених країнах лікарі, педагоги, спеціалісти з реабілітації та психологи, проте сам МКФ не є інструментом оцінювання. Функціонування та обмеження життєдіяльності через МКФ розглядаються, як взаємодія між навколишнім середовищем та станом здоров'я людини, і тому класифікатор створює більш інтегроване розуміння стану здоров'я, надає можливість краще планувати лікування, реабілітацію та створення послуг для людей із хронічними захворюваннями або інвалідністю.
Кафедра реабілітації та здоров’я людини та студенти щиро вдячні Вірі Вікторівні Рокошевській за надихаючу лекцію у форматі дискусії. До нових зустрічей!

 

 

 

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru