EN   UA

КАФЕДРА РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ

 

     Завідувач кафедри кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент Івасик Наталія Орестівна

e mail kafreablvet@gmail.com

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Ш43

16 жовтня 2024 року асистент кафедри реабілітації та здоров’я людини Юлія Козицька розповіла учням 5-Б класу ЛЗШ № 43 м. Львова про інвалідність у дітей. Ця зустріч відбулася на запрошення класного керівника Ольги Дуран.

Юлія Василівна у доступній для дітей формі пояснила, чому не всі дітки однакові, чому хтось не може вільно пересуватися і бігати так, як вони, чи чому хтось замикається у собі та подовгу дивиться в одну точку.

Під час бесіди з дітьми асистент кафедри наголосила на тому, як налагодити з такими дітками комунікацію, як вони можуть їм допомогти, і що категорично не можна робити та говорити діткам з інвалідністю.

Окремий акцент Юлія Василівна зробила на розладах аутичного спектру, оскільки такі дітки навчаються поруч, а учні 5 класу не розуміли, чому діти з аутизмом бачать світ по-іншому.

 

Ш43 1

Також асистент кафедри реабілітації та здоров’я людини на прикладі відомих людей з інвалідністю пояснила учням, що інвалідність ‒ це не вирок, і що такі люди можуть жити цікавим та повноцінним життям.

Віримо, що тепер учні будуть більше спілкуватися з дітками з інвалідністю та з розумінням ставитися до їхніх проблем, а за потреби ‒ завжди зможуть надати необхідну допомогу. А можливо, після такої зустрічі, хтось захоче пов’язати свою професійну діяльність з фізичною терапією.

Віримо у нашу ПЕРЕМОГУ, ЗСУ та наших ДІТЕЙ

Допис підготувала Наталія ІВАСИК, доцент

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru