EN   UA

КАФЕДРА ЕПІЗООТОЛОГІЇ

Завідувач кафедри, професор, доктор ветеринарних наук Куртяк Богдан Михайлович

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

5 грудня доцентка кафедри епізоотології Людмила Божик провела лабораторне заняття з дисципліни «Епізоотологія та інфекційні хвороби» для студентів 12 групи ІІІ курсу ФВМ-СП на тему: «Туберкульоз: діагностика, порядок проведення туберкулінізації тварин».

У системі заходів профілактики та боротьби з туберкульозом тварин і птиці важливе значення має своєчасна та ефективна його діагностика. З цією метою як у нашій країні, так і за кордоном для прижиттєвої діагностики та контролю благополуччя стад застосовують внутрішньошкірну туберкулінову пробу, за результатами якої визначають епізоотичний стан господарств щодо захворювання, наявність або відсутність хворих тварин.
На занятті були розглянуті основні методи діагностики туберкульозу. Студенти освоїли методику проведення туберкулінової проби з використанням шприців та безголкових ін’єкторів, вВизначили місце введення туберкуліну, підготовку поля для введення алергену, а також критерії оцінки результатів шляхом огляду і вимірювання товщини шкірної складки.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru