- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 2984
Впровадження наукових розробок кафедри у виробництво
В результаті співпраці між кафедрою технології молока і молочних продуктів та ТОВ «Молочна компанія «Галичина» шляхом виконання науково-дослідної роботи №270-07-21 «Розроблення заквашувального препарату для йогурту «Карпатський» із залученням штамів молочнокислих бактерій, виділених із традиційних карпатських продуктів» розроблено склад бактеріального препарату на основі класичної йогуртової закваски та штаму E. faecium SB18, який сьогодні успішно використовують в технології йогурту «Карпатський» під зареєстрованою торгівельною маркою – «Carpaticus – пробіотична дія».
Таким чином, для вітчизняної молокопереробної промисловості, колективом кафедри запропоновано бактеріальний препарат, який відтворює унікальний мікробіальний склад традиційної карпатської бринзи. Він забезпечує відмінні споживні властивості продукту і надає молочним продуктам функціональних властивостей.
- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 3024
Високий науковий рівень викладачів кафедри щорічно представляється на конференціях. Зокрема прийнято участь в наступних конференціях та семінарах:
1. Цісарик О.Й., Сливка І.М., Мусій Л.Я. Розроблення технології м’якого сирного продукту з нутовим борошном. Тези доповідей VII Міжнародної науково-технічної конференції «Стан і перспективи харчової науки та промисловості. Тернопіль, 2023 р. С. 26-28.
2. Мусій Л.Я., Цісарик О.Й., Сливка І.М. Використання насіння соняшника у технології йогурту. Програма та тези матеріалів ХII Міжнародної науково-технічної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції». Київ, 2023. С. 251-253.
3. Гачак Ю.Р., Михайлицька О.Р., Ваврисевич Я. С., Дудко В.Р., Щур М.І. Нові види солодких кисломолочних напоїв з використанням сиропів лікувально-профілактичного призначення. Теорія модернізації в контексті сучасної світової науки: матеріали I Міжнародної наукової конференції, Полтава, 23 червня 2023. Міжнародний центр наукових досліджень. Вінниця: Європейська наукова платформа, 2023. С. 152–157.
4. Демчук О., Дубинська А., Михайлицька О. Проект цехів виготовлення м’яких сирів. Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького: Тези доповідей конференції. Львів, 4–5 травня 2023. Львів, 2023. С. 92–95.
5. Наговська В., Михайлицька О., Сливка Н., Білик О. Розроблення технології кисломолочного напою зі спельтою. Географічна освіта і наука: виклики і поступ: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 140-річчю географії у Львівському університеті. Львів, 18‒20 травня 2023. Львів : Простір-М, 2023. С. 236–241.
6. Гачак Ю. Р., Михайлицька О. Р., Варивода Ю. Ю., Воськало В. А. Застосування нових біодобавок як смакових складників у молочних продуктах лікувально-профілактичного спрямування. Традиційні та інноваційні підходи до наукових досліджень: Матеріали V Міжнародної наукової конференції. Тернопіль, 7 липня 2023. Міжнародний центр наукових досліджень. Вінниця : Європейська наукова платформа, 2023. С. 121–123.
7. Цісарик О.Й., Скульська І.В., Гуменецький М.М. Розроблення технології м’якого сиру з мигдалем. Стан і перспективи харчової науки та промисловості: тези доповідей VІІ Міжнародної науково-технічної конференції. (Тернопіль 28–29 вересня 2023 року) / М-во освіти і науки України, Терн. націон. техн. ун-т ім. І. Пулюя, 2023. 126 с.
8. Цісарик О.Й., Скульська І.В., Гуменецький М.М. Виготовлення мʼякого сиру Petit-suisse з мигдалем. Збірник тез «Актуальні проблеми та перспективи розвитку харчової промисловості» (Миколаїв 09-10 листопада 2023 року) / М-во освіти і науки України, Миколаївський національний аграрний університет.
9. Цісарик О.Й., Мусій Л.Я., Сливка І.М. Розроблення технології сиркових виробів з використанням рослинної сировини. Тези доповідей VI Міжнародної науково-технічної конференції «Стан і перспективи харчової науки та промисловості. Тернопіль, 2022 р. С. 22-23.
10. Цісарик О.Й., Мусій Л.Я., Коваль Г.М., Сливка І.М. Розроблення технології йогурту з геродієтичними властивостями. Програма та тези матеріалів ХI Міжнародної науково-технічної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції». Київ, 2022. С. 238-240.
11. Gachak Yu.R., Binkevich V.Ya., Mykhailytska O.R. Veterinary and sanitary inspection of oil and milk fruit with phytosyrup "nut" and its technological examination. International scientific innovations in human life. Proceedings of the 10th International scientific and practical conference. Cognum Publishing House. Manchester, United Kingdom. April 13–15, 2022. Pp. 66–72.
12. Гачак Ю.Р., Михайлицька О.Р., Маланчук Н.І. Нові види кріопорошків як біодобавки у молочних продуктах лікувально-профілактичного призначення. Modern research in world science. Proceedings of the 7th International scientific and practical conference. Lviv, Ukraine. October 2-4, 2022. Pp. 231–234.
13. Браткiвська П., Михайлицька О. Сучасний стан харчової промисловості України. Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького (до 30-річчя від створення факультету харчових технологій та біотехнології): Тези доповідей конференції. Львів, 10–11 листопада 2022. 2022. С. 58–61.
14. Цісарик О.Й., Мусій Л.Я., Сливка І.М. Використання вівсяних висівок у технології йогурту геродієтичного призначення. Матеріали ІХ Міжнародної науково-практичної конференції «Хімія, Біо- і Нанотехнології, Екологія та Економіка в Харчовій та Косметичній Промисловості», 2021 р. С. 26-28.
15. Гачак Ю.Р., Михайлицька О.Р., Пухнатий В.В., Романів Р.В. Застосування нових фітосиропів як смакових добавок у молочних продуктах лікувально-профілактичного спрямування. Priority directions of science and technology development. Abstracts of the 6th International scientific and practical conference. SPC “Sci-conf.com.ua” (Kyiv, Ukraine, February 20-22, 2021). Pp. 198–200.
16. Гачак Ю.Р., Михайлицька О.Р., Сливка І.М., Чикачова І.І., Козловець М.О. Застосування фітодобавок при виробництві сиркових мас. Хімія, біо- і нанотехнології, екологія та економіка в харчовій і косметичній промисловості: Збірник матеріалів ІХ Міжнародної науково-практичної конференції, 18–19 листопада 2021 р., Харків, 2021. С. 19–20.
Участь у наукових заходах (конференціях, семінарах, симпозіумах) та виставках.
1. Конференція «Актуальні проблеми та перспективи розвитку харчової промисловості», Миколаїв 09-10 листопада 2023 року.
2. ХII Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції». Київ, 7 листопада 2023 р.
VII Міжнародна науково-технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості». Тернопіль, 28–29 вересня 2023 р.
3. I Міжнародна наукова конференція «Теорія модернізації в контексті сучасної світової науки», Полтава, 23 червня 2023.
4. Конференція «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького», Львів, 4–5 травня 2023.
5. Міжнародна науково-практична конференція «Географічна освіта і наука: виклики і поступ», присвячена 140-річчю географії у Львівському університеті, Львів, 18‒20 травня 2023.
6. V Міжнародна наукова конференція «Традиційні та інноваційні підходи до наукових досліджень», Тернопіль, 7 липня 2023.
7. Конференція у Миколаївському національному аграрному університеті «Актуальні проблеми та перспективи розвитку харчової промисловості», Миколаїв, 09-10 листопада 2023 року).
8. Студентська конференція «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького», до 30-річчя від створення факультету харчових технологій та біотехнології. Львів, 10-11 листопада 2022 р.
9. ХI Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції». Київ, 8 листопада 2022 р.
10. VI Міжнародна науково-технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості». Тернопіль, 22–23 вересня 2022 р.
11. Вебінар «Web of Science Core Collection для ефективної наукової діяльності». 5 травня 2022 р.
12. Вебінар «Профіль установи: створення, корегування, використання». 10 травня 2022 р.
13. The 10th International scientific and practical conference «International scientific innovations in human life». Manchester, United Kingdom, April13-15, 2022;
14. The 7th International scientific and practical conference «Modern research in world science». SPC «Sci-conf.com.ua», Lviv, Ukraine, October 2-4, 2022.
15. Студентська конференція «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького», присвячена 140-річчю відкриття навчального закладу «Цісарсько-королівська ветеринарна школа та школа підковування коней разом із клінікою-стаціонаром для тварин у Львові», 13 травня 2021 р.
16. ІХ Міжнародна науково-практична конференція «Хімія, Біо- і Нанотехнології, Екологія та Економіка в Харчовій та Косметичній Промисловості», 18-19 листопада 2021 р.
17. IX Міжнародна науково-практична конференція «Ветеринарні препарати: розробка, контроль якості та застосування», 19-22 вересня 2021 р.
18. 6th International scientific and practical conference «Priority directions of science and technology development», Kyiv, Ukraine, 20-22 February, 2021;
19. Вебінар «Головні метрики сучасної науки. Scopus та Web of Science» від науково-навчального центру компанії «Наукові публікації – Publ.Science», 18-21 травня 2021 р.
20. IХ Міжнародна науково-практична конференція «Хімія, біо- і нанотехнології, екологія та економіка в харчовій та косметичній промисловості» (18-19 листопада 2021 р., Харків).
21. The 5 th International scientific and practical conference “Modern directions of scientific research development”. BoScience Publisher, Chicago, USA, October 28-30, 2021.
22. Proceedings of III International Scientific and Practical Conference INNOVATIONS AND PROSPECTS OF WORLD SCIENCE. Vancouver. Canada, 4-6 November 2021.
23. XVI міжнародна наукова конференція «Молодь і поступ біології»: матеріали студентів та аспірантів. м. Львів, 27-29 квітня 2020 р.
24. The 5th International scientific and practical conference «Dynamics of the development of world science», Vancouver, Canada, January 22-24, 2020.
25. The 5th International scientific and practical conference «Science, society, education: topical issues and development prospects», Kharkiv, Ukraine, April 12-14, 2020.
26. Міжнародна наукова конференція «Стратегічні напрямки розвитку науки: фактори впливу та взаємодії» 22 травня 2020, м. Суми.
27. Міжнародна науково-практична конференція «Фізіолого-біохімічні та технологічні аспекти тваринництва», присвячена 100-річчю створення кафедри хімії Білоцерківського НАУ та 90-річчя від дня народження академіка Кононського О.І. (14-15 травня 2020 р.).
- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 2344
Розподіл навчальних дисциплін за викладачами
|
||||||||||||
Спеціальність |
Назва дисципліни |
Викладачі |
Відповідальні за курс |
|||||||||
лекції |
(лабораторні) практичні |
|||||||||||
Скорочена програма |
||||||||||||
Харчові технології |
Основи фізіології та гігієни харчування |
Цісарик О.Й. |
Скульська І.В. |
Цісарик О.Й. |
||||||||
Харчові технології |
Хімія та фізика молока і молочних продуктів |
Цісарик О.Й. |
Скульська І.В. |
Цісарик О.Й. |
||||||||
Харчові технології |
Метрологія, стандартизація, сертифікація та управління якістю |
Білик О.Я. |
Білик О.Я. |
Білик О.Я. |
||||||||
Харчові технології |
Технологічне обладнання |
Сливка Н.Б. |
Сливка Н.Б. |
Сливка Н.Б. |
||||||||
Харчові технології |
Контроль якості та безпеки харчових продуктів |
Гачак Ю.Р. |
Скульська І.В. |
Гачак Ю.Р. |
||||||||
Харчові технології |
Загальні технології харчових виробництв |
Турчин І.М. |
Турчин І.М. Мусій Л.Я. |
Турчин І.М. |
||||||||
Харчові технології |
Харчові добавки |
Мусій Л.Я. |
Скульська І.В. |
Мусій Л.Я. |
||||||||
Харчові технології |
Проектування підприємств |
Наговська В.О. |
Наговська В.О. |
Наговська В.О. |
||||||||
Харчові технології |
Основи промислового будівництва |
Наговська В.О. |
Наговська В.О. |
Наговська В.О. |
||||||||
Харчові технології |
Технологія перероблення вторинних молочних ресурсів |
Михайлицька О.Р. |
Мусій Л.Я |
Михайлицька О.Р. |
||||||||
Харчові технології |
Мікробіологія галузі |
Михайлицька О.Р. |
Сливка І.М. |
Михайлицька О.Р. |
||||||||
Харчові технології |
Технології оздоровчих продуктів |
Сливка Н.Б. |
Білик О.Я. |
Сливка Н.Б. |
||||||||
Харчові технології |
Технологія молока і молоковмісних продуктів |
Гачак Ю.Р. |
Білик О.Я. |
Гачак Ю.Р. |
||||||||
Фармація. Промислова фармація |
Фармакологічні аспекти нутріціології |
Сливка Н.Б. |
Скульська І.В. |
Сливка Н.Б. |
||||||||
Повна програма ОС «Бакалавр» |
||||||||||||
Харчові технології |
Вступ до харчових технологій |
Цісарик О.Й. |
Цісарик О.Й. |
Цісарик О.Й. |
||||||||
Харчові технології |
Основи фізіології харчування |
Цісарик О.Й. |
Скульська І.В. |
Цісарик О.Й. |
||||||||
Харчові технології |
Хімія та фізика молока |
Цісарик О.Й. |
Скульська І.В. |
Цісарик О.Й. |
||||||||
Екологія та охорона навколишнього середовища |
Продукти лікувально-профілактичного призначення |
Сливка Н.Б. |
Білик О.Я. |
Сливка Н.Б. |
||||||||
Харчові технології |
Метрологія, стандартизація |
Білик О.Я. |
Білик О.Я. |
Білик О.Я. |
||||||||
Харчові технології |
Технологія оздоровчих продуктів |
Сливка Н.Б. |
Білик О.Я. |
Сливка Н.Б.. |
||||||||
Харчові технології |
Технологія молока і молоковмісних продуктів |
Цісарик О.Й. Гачак Ю.Р. |
Гачак Ю.Р. Мусій Л.Я. |
Цісарик О.Й. |
||||||||
Харчові технології |
Мікробіологія галузі |
Михайлицька О.Р. |
Сливка І.М. |
Михайлицька О.Р. |
||||||||
Харчові технології |
Науково-дослідна робота |
Михайлицька О.Р. |
Михайлицька О.Р. |
Михайлицька О.Р. |
||||||||
Харчові технології |
Технологія галузі |
Гачак Ю.Р. |
Гачак Ю.Р. |
Гачак Ю.Р. |
||||||||
Харчові технології |
Загальні технології харчових виробництв |
Турчин І.М. |
Турчин І.М. Мусій Л.Я. |
Турчин І.М. |
||||||||
Харчові технології |
Основи кріогенних та сушильних технологій |
Мусій Л.Я. |
Мусій Л.Я. |
Мусій Л.Я. |
||||||||
Харчові технології |
Проектування молокопереробних підприємств |
Наговська В.О. |
Білик О.Я. |
Наговська В.О. |
||||||||
Харчові технології |
Технологічне обладнання галузі |
Наговська В.О. |
Наговська В.О. |
Наговська В.О. |
||||||||
Харчові технології |
Теоретичні основи технології харчових виробництв |
Турчин І.М. |
Наговська В.О |
Турчин І.М. |
||||||||
Харчові технології |
Харчові добавки |
Мусій Л.Я. |
Мусій Л.Я. |
Мусій Л.Я. |
||||||||
Харчові технології |
Технологія бродильних виробництв |
Михайлицька О.Р. |
Мусій Л.Я. |
Михайлицька О.Р. |
||||||||
Харчові технології |
Основи промислового будівництва |
Наговська В.О. |
Наговська В.О. |
Наговська В.О. |
||||||||
Харчові технології |
Контроль якості та безпеки харчових продуктів |
Гачак Ю.Р. |
Скульська І.В. |
Гачак Ю.Р. |
||||||||
Харчові технології |
Технології оздоровчих продуктів |
Сливка Н.Б. |
Білик О.Я. |
Сливка Н.Б. |
||||||||
Харчові технології |
Технологічні розрахунки в молочній галузі |
- |
Білик О.Я. |
Білик О.Я. |
||||||||
Харчові технології |
Технологія перероблення вторинних молочних ресурсів |
Михайлицька О.Р. |
Мусій І.М. |
Михайлицька О.Р. |
||||||||
Біотехнологія |
Устаткування біотехнологічних підприємств |
Сливка Н.Б. |
Білик О.Я. |
Сливка Н.Б. |
||||||||
Біотехнологія |
Проектування біотехнологічних підприємств |
Михайлицька О.Р. |
Михайлицька О.Р. |
Михайлицька О.Р. |
||||||||
Фармація |
Фармакологічні аспекти нутріціології |
Сливка Н.Б. |
Скульська І.В. |
Скульська І.В. |
||||||||
Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза |
Загальні технології харчових виробництв |
Турчин І.М. Михайлицька О.Р. |
Турчин І.М. Мусій Л.Я. |
Турчин І.М. |
||||||||
ОС «Магістр» (1 рік навчання) |
||||||||||||
Технології зберігання, консервування та переробки молока |
Інноваційні технології молочних продуктів |
Турчин І.М. Сливка Н.Б. |
Сливка Н.Б. Турчин І.М. |
Турчин І.М. |
||||||||
Технології зберігання, консервування та переробки молока |
Технологія молочних продуктів функціонального призначення |
Цісарик О.Й. |
Мусій Л.Я. |
Цісарик О.Й. |
||||||||
Технології зберігання, консервування та переробки молока |
Інноваційні інгредієнти |
Турчин І.М. |
Турчин І.М. |
Турчин І.М. |
||||||||
Технології зберігання, консервування та переробки молока |
Мікробіологічні процеси та їх продукти у молокопереробних виробництвах |
Цісарик О.Й. |
Мусій Л.Я. |
Цісарик О.Й. |
||||||||
Технології зберігання, консервування та переробки молока |
Інноваційний інжиніринг молокопереробних підприємств |
Наговська В.О. |
Білик О.Я. |
Наговська В.О. |
||||||||
Технології зберігання, консервування та переробки молока |
Технологічна експертиза |
Сливка І.М. |
Сливка І.М. |
Сливка І.М. |
||||||||
Технології зберігання, консервування та переробки молока |
Методологія харчової науки |
Михайлицька О.Р. |
Михайлицька О.Р. |
Михайлицька О.Р. |
||||||||
Технології зберігання, консервування та переробки молока |
Методологія наукових досліджень |
Михайлицька О.Р. |
Михайлицька О.Р. |
Михайлицька О.Р. |
||||||||
Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза |
Продукти лікувально-профілактичного призначення |
Сливка Н.Б. |
Сливка Н.Б. Білик О.Я. |
Сливка Н.Б. |
||||||||
ОС «Магістр» (2 рік навчання) |
||||||||||||
Технології зберігання, консервування та переробки молока |
Управління якістю продукції молокопереробних виробництв |
Гачак Ю.Р. |
Сливка І.М. |
Гачак Ю.Р. |
||||||||
Технології зберігання, консервування та переробки молока |
Сучасні досягнення харчової науки |
Михайлицька О.Р. |
Михайлицька О.Р. |
Михайлицька О.Р. |
||||||||
Технології зберігання, консервування та переробки молока |
Безвідходні технології |
Сливка Н.Б. |
Сливка Н.Б. |
Сливка Н.Б. |
- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 2493
Науковий напрям досліджень викладачів кафедри технології молока і молочних продуктів
Тема виконується в межах робочого часу: 0121U110078 «Розроблення технології інноваційних молочних продуктів функціонального та геродієтичного призначення», дата початку та завершення теми з 01 січня 2021 по 31 грудня 2025 року.
Науковий напрям
Наука про життя, нові технології профілактики та лікування найпоширеніших захворювань.
Пріоритетний тематичний напрям
Створення стандартів і технології запровадження здорового способу життя, технології підвищення якості та безпеки продуктів харчування.
Наукові дослідження і розробки, які фінансувались за кошти замовника (спеціальний фонд)
270-07-21 «Розроблення заквашувального препарату для йогурту «Карпатський» із залученням штамів молочнокислих бактерій, виділених із традиційних карпатських продуктів» (МК «Галичина»), науковий керівник Цісарик О.Й., обсяг фінансування 200,000 тис. грн., дата початку та завершення теми з 01 липня 2021 року по 31 жовтня 2021 року.
Науково-технічна (експериментальна) розробка на тему «Біотехнологія створення вітчизняних бактеріальних препаратів для молочної промисловості» (номер державної реєстрації 0116U208537), термін виконання якої 01.08.2016-30.07.2018 рр. профінансована за кошти держбюджету в обсязі 404000 грн.
Наукова робота згідно договору № Ф-70/122-2017 від 05 липня 2017 року на тему «Молекулярно-генетична ідентифікація молочнокислої мікрофлори національних молочних продуктів і біотехнологія створення бактеріальних препаратів» (грант Президента України для молодих вчених), термін виконання якої 05.07.2017-30.12.2017 рр. профінансована за кошти держбюджету в обсязі 60000 грн.
Госпдоговірна тематика за договором № 011016 від 01 жовтня 2016 р. «Визначення чутливості мікробіальної тест системи BRT-Inhibitor Test (компанії Chr. Hansen) до інгібіторів», термін виконання якої 01.10.2016-31.12.2016 р. профінансована за кошти ТОВ «Хр. Хансен Україна» в обсязі 30000 тис. грн.
- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 2765
Практика >>переглянути<<
Методичні вказівки до виконання магістерських робіт <<переглянути>>
Навчальні посібники, методичні рекомендації та вказівки
- Цісарик О.Й., Михайлицька О.Р., Сливка Н.Б., Турчин І.М. Технологія молочних продуктів з вторинної сировини: Навчальний посібник з грифом МАПП. – Львів, Ліга-Прес, 2014. – 350 с.
- Цісарик О.Й., Сливка Н.Б., Михайлицька О.Р., Турчин І.М. Словник-довідник термінів молочної галузі. – Львів, 2014. – 257 с.
- Цісарик О.Й., Михайлицька О.Р., Сливка Н.Б., Турчин І.М. Сироробство: словник-довідник. – Львів, 2014. − 224 с.
- Гачак Ю.Р., Цісарик О.Й., Сливка Н.Б. Наговська В.О., Варивода Ю.Ю. Молочні продукти лікувально-профілактичного призначення. Видання 2-ге, доповнене. – Львів, 2015. – 160 с
- Цісарик О.Й., Гачак Ю.Р., Турчин І.М., Сливка Н.Б. Технологія молока і молочних продуктів: Лабораторний практикум. – Львів, 2016. – 130 с. Гриф МАПП, рекомендовано Вченою радою ЛНУВМБ імені С.З. Гжицького.
- Кравців Р.Й., Наговська в.О., Гачак Ю.Р., Сливка Н.Б. Виробництво масла і спредів. Навч. посібник для внз (гриф МААП України). – Вид. Львів, 2010. – 184 с.
- Козак М.в., Наговська в.О., Гачак Ю.Р., Сливка Н.Б., Бондарчук О.В. Виробництво масла і спредів. Навч. посібник для внз (гриф МААП України). – Вид. 2-е, доповнене.– Львів, 2015. – 200 с.
- Козак М.в., Гачак Ю.Р., Остап’юк Ю.І. Ветеринарно-санітарний та технологічний контроль молока та молочних продуктів. Посібник (Гриф МОН України). – видання 2-е, доповнене. – Львів, 2015. – 360 с.
- Козак М.в., Наговська в.О., Гачак Ю.Р., Сливка Н.Б., Бондарчук О.В. Виробництво молочних консервів. Навч. посібник для внз (гриф МААП України). – Вид. 2-е.– Львів, 2015. – 200 с.
- Наговська В.О., Гачак Ю.Р. Виробництво сирів на молочних заводах невеликої потужності Навчальний посібник. – Львів, 2016 – 156 с.
- Гачак Ю.Р., Ваврисевич Я.С., Михайлицька О.Р. Технолого-біохімічні особливості полісахаридів. Розділ «Камеді»: Навчальний посібник. – Львів, 2016. – 76 с.
- Гачак Ю.Р., Ваврисевич Я.С., Михайлицька О.Р. Технолого-біохімічні особливості полісахаридів. Розділ «Хітин. Похідні хітину»: Навчальний посібник. – Львів, 2016. – 52 с.
- Цісарик О.Й., Гачак Ю.Р., Турчин І.М., Сливка Н.Б. Технологія молока і молочних продуктів: Лабораторний практикум. – Львів, 2016. – 130 с. Гриф МАПП, рекомендовано вченою радою ЛНУВМ імені С.З Гжицького .
- Бомба М.Л., Білонога Ю.Л., Івашків Л.Я., Джурик Н.Р., Кректун Б.В., Сливка Н.Б., Турчин І.М. Наукові та прикладні аспекти створення продуктів харчування на екологічно безпечній основі. – Львів, 2011. – 213 с.
- Бомба М.Л., Білонога Ю.Л., Сливка Н.Б., Івашків Л.Я., Джурик Н.Р. , Кректун Б.В. та ін. Сучасні проблеми та тенденції з розвитку оздоровчого харчування, безпеки та якості продуктів. – Львів, 2013. – 264 с.
- Наговська В.О., Сливка Н.Б. Обладнання для теплової обробки молока і молочних продуктів. – Львів, 2016. – 145 с.
- Наговська В.О., Сливка Н.Б. Інноваційний інжиніринг молочних підприємств. – Львів, 2016. – 62 с.
- Наговська В.О., Сливка Н.Б. Обладнання для фасування і упакування молока та молочних продуктів. – Львів, 2011.
- Гачак Ю.Р., Наговська В.О., Козак М.В., Сливка Н.Б. Виробництво масла і спредів. – Львів, 2011. – 256 с.
- Цісарик О.Й., Михайлицька О.Р., Сливка Н.Б. , Турчин І.М. Технологія молочних продуктів з вторинної сировини: Навчальний посібник. – Львів: Ліга-Прес, 2014. – 350 с
- Гачак Ю.Р., Ваврисевич Я.С., Михайлицька О.Р. Технології полісахаридів та їх застосування у харчовій промисловості: Навчальний посібник для студентів спеціальності 181 «Харчові технології». – Львів. – 2018. – 274 с.
- Наговська В.О., Цісарик О.Й., Турчин І.М. Навчальний посібник з теоретичних основ технологій харчових виробництв для студентів напрямку підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія». – Львів. – 2017. – 176 с.
- Цісарик О.Й.,Михайлицька О.Р., Мусій Л.Я. Лабораторний практикум з технології перероблення вторинних молочних ресурсів для студентів очної та заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології»: Навчальний посібник. – Львів, 2017. –87 с.
- Наговська В.О., Білик О.Я. Навчально-методичний посібник з дисципліни «Проектування підприємств галузі». – Львів, 2016. – 150 с.
- Цісарик О.Й., Сливка Н.Б., Михайлицька О.Р., Турчин І.М. Словник-довідник термінів молочної галузі. – Львів, 2014. – 257 с.
- Гачак Ю.Р. «Молочні продукти з козячого молока: особливості технологій та кулінарні рецепти». Посібник – Львів, 2014. –- 84 с.
- Гачак Ю.Р., Цісарик О.Й., Білик О.Я. «Методичні вказівки по самоконтролю занять та самостійної роботи з дисципліни «Технологія галузі» для студентів ФХТЕ». – Львів, 2014. – 55 с.
- Цісарик О.Й., Гачак Ю.Р., Сливка Н.Б. «Опорний конспект лекцій» з дисципліни «Технологія галузі» (цикл «Технологія продуктів дитячого харчування» ) для студентів ФХТЕ», (очної і заочної форми навчання). – Львів, 2014. – 108 с.
- Гачак Ю.Р., Козак М. М. «Переробка молока та виробництво молочних продуктів у фермерських господарствах і в домашніх умовах». Посібник. – Львів, 2014. – 436 с.
- Цісарик О.Й., Гачак Ю.Р., Наговська В.О., Сливка Н.Б., Турчин І.М., Михайлицька О.Р. Наскрізна програма практики для студентів денної форми навчання для ОКР «Бакалавр», «Спеціаліст», «Магістр» напряму підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія», спеціальності 7.05170108, 8.05170108 “Технології зберігання, консервування та переробки молока”. − Львів, 2014. – 44 с.
- Михайлицька О.Р., Сливка Н.Б., Наговська В.О. Методичні рекомендації до виконання самостійної роботи з предмету “Основи проектування та будівництва у біотехнологічній галузі” для студентів напряму підготовки 6.051401 “Біотехнологія”. – Львів, 2014. − 73 с.
- Навчальний посібник з предмету «Харчові технології». Розділ «Технологія молока та молочних продуктів» для студентів за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія» / Укладачі І.М.Турчин, О.Й.Цісарик. – Львів, 2014. –100 с.
- Турчин І.М., Цісарик О.Й. Навчальний посібник з предмету «Харчові добавки» для студентів за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія». – Львів, 2014. – 88с.
- Турчин І.М.., Цісарик О.Й. Навчально-методичний посібник для самостійної роботи студентів з предмету «Харчові добавки» для студентів за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія». – Львів, 2014. – 33 с.
- Турчин І.М., Цісарик О.Й., Михайлицька О.Р. Навчально-методичний посібник для самостійної роботи студентів з предмету «Харчові технології» (Розділ: «технологія консервування плодів та овочів») для студентів за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія». – Львів, 2014. –35 с.
- Турчин І.М., Цісарик О.Й. Навчально-методичний посібник для самостійної роботи студентів з предмету «Харчові технології» (Розділ: «технологія молока і молочних продуктів») для студентів за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія». – Львів, 2014. – 47 с.
- Турчин І.М., Цісарик О.Й., Михайлицька О.Р. Навчально-методичний посібник для самостійної роботи студентів з предмету «Харчові технології» (Розділ: «технологія цукрового виробництва») для студентів за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія». – Львів, 2014. – 45 с.
- Цісарик О.Й., Сливка Н.Б., Турчин І.М., Михайлицька О.Р., Наговська В.О. Методичні вказівки до виконання курсового проекту з дисципліни «Інноваційні технології галузі». – Львів, 2014. – 42с.
- Цісарик О.Й., Сливка Н.Б., Турчин І.М. Навчально-методичні посібник з Інноваційних технологій галузі. –Львів, 2014. – 95с.
- Цісарик О.Й., Сливка Н.Б., Турчин І.М.Методичні рекомендації до виконання самостійної роботи студентів з предмету «Інноваційні технології галузі». – Львів, 2014. – 56 с.
- Цісарик О.Й., Наговська В.О., Турчин І.М. Методичні вказівки для самостійної роботи студентів з предмету «Теоретичні основи технологій харчових виробництв». – Львів, 2014. – 27 с.
- Турчин І.М., Цісарик О.Й., Михайлицька О.Р. Навчальний посібник з предмету «Харчові технології» (Розділи: «технологія консервування плодів та овочів»). – Львів, 2014. – 82 с.
- Турчин І.М., Цісарик О.Й., Михайлицька О.Р.Методичні рекомендації до виконання самостійної роботи з предмету «Харчові технології» (Розділ «Технологія консервування плодів та овочів» для студентів очної та заочної форм навчання напряму підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія». − Львів, 2014. – 36 с.
- Цісарик О.Й., Михайлицька О.Р. Науково-дослідна робота: Навчально-методичний посібник для студентів за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія» / Укладачі. – Львів, 2014. – 80с.
- Михайлицька О.Р., Цісарик О.Й., Турчин І.М. Конспект лекцій з дисципліни «Харчові технології» (розділ «Технологія бродильних виробництв» для студентів денної та заочної форм навчання напряму підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія». − Львів, 2014. – 108 с.
- Цісарик О.Й., Михайлицька О.Р. Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсу „Мікробіологія галузі” для студентів напряму підготовки 6.051701 „Харчові технології та інженерія” денної та заочної форм навчання. − Львів, 2014. – 67 с.
- Михайлицька О.Р., Цісарик О.Й., Мусій Л.Я. Методичні рекомендації до виконання самостійної роботи з дисципліни «Технологія перероблення вторинних молочних ресурсів» для студентів напряму підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія». – Львів, 2014. − 49 с.