EN   UA

1. Готіна О. Підбір молочнокислих бактерій, ізольованих з природних еконіш, для виготовлення кисловершкового масла геродієтичного призначення. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2018/2019 начальному році. Науковий керівник, професор Цісарик Орися Йосипівна (Київ, диплом ІІ ступеня).
2. Цапай І. Розробка технології сиркових мас з фізалісом. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2019/2020 навчальному році. Науковий керівник, доцент Білик О.Я. (призове місце на І етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт)
3. Колодрубець В. Розроблення технології йогурту з геродієтичними властивостями. II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2022-2023 н.р. (науковий керівник, доцент Мусій Любов Ярославівна, диплом ІІІ ступеня).
4. Сенченко О. «Розроблення технології йогурту із залученням штаму Enterococcus faecium, виділеного із традиційної карпатської бринзи». I тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2021-2022 н.р. (науковий керівник, доцент Сливка Ірина Миколаївна).
5. Боршош В. Використання сироваткового відвару цвіту липи у технології сиру козиного. II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2024-2025 н.р. (науковий керівник, доцент Сливка Наталія Богданівна, диплом ІІІ ступеня).

2025 р.

  1. Октисюк Д.М., Цісарик О.Й., Мусій Л.Я. Використання злакових культур у технології йогурту функціонального призначення. Вектори розвитку науки, освіти та технологій в умовах глобалізації: збірник тез доповідей міжнародної науково-практичної конференції (Полтава, 12 березня 2025 р.). Полтава: ЦФЕНД, 2025. С. 65–66.
  2. Гусаковський Ю.І., Мусій Л.Я. Інноваційні підходи до розроблення технології молочних продуктів з використанням концентратів молочної сироватки. Освітні і культурно-мистецькі практики в контексті інтеграції України у міжнародний науково-інноваційний простір в умовах воєнного часу: збірник тез доповідей VІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів та молодих вчених (м. Запоріжжя, 10-11 квітня 2025 р.). Запоріжжя : Вид-во Хортицької національної академії, 2025. Т.5. С. 45–47.

Студентська наукова конференція «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького (до 240-річчя започаткування викладання ветеринарної медицини у Львові)», Львів, 14–15 травня 2025 р.

  1. ЛАКТУЛОЗА І СТЕВІЯ У СКЛАДІ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ КИСЛОМОЛОЧНИХ ДЕСЕРТІВ: СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ

Андрій Сокирко, Олександр Андрющенко, студенти 1-го курсу магістр, ФХТБ

Науковий керівник: Оксана Білик, к.т.н., доцент

  1. РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ПРОБІОТИЧНОГО НАПОЮ НА ОСНОВІ МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ З ЕКСТРАКТОМ ШИПШИНИ

Володимир Бакай, студент 1-го курсу, магістр, ФХТБ

Науковий керівник: Оксана Білик, к.т.н., доцент

  1. ВИКОРИСТАННЯ ЧОРНИЦІ У ТЕХНОЛОГІЇ НИЗЬКОЛАКТОЗНОГО МОЛОКА

Андрій Варлам, студент 1-го курсу, магістр, ФХТБ

Максим Нагорний, студент 2-го курсу СП, бакалавр, ФХТБ

Науковий керівник: Наталія Сливка, к.т.н., доцент

  1. ТЕХНОЛОГІЯ ВЕРШКОВОГО МАСЛА З АНТИОКСИДАНТНИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ

Віталій Гаврилів, студент 4-го курсу, бакалавр,

Іван Ориняк, студент 3-го курсу (СП на основі фахового молодшого бакалавра), бакалавр, ФХТБ

Науковий керівник: Орися Цісарик, д. с.-г.н., професор

  1. ВИКОРИСТАННЯ М’ЯТИ У ТЕХНОЛОГІЇ ЙОГУРТУ

Юрій Гусаковський, студент 1 курсу, магістр, ФХТБ

Олег Слепокура, студент 2 курсу (СП), бакалавр, ФХТБ

Науковий керівник: Любов Мусій, к.т.н., доцент

  1. РОЗВИТОК МОЛОЧНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ

Софія Дмитрів, студентка 3 курсу, бакалавр, ФХТБ

Науковий керівник: Лілія Мороз, ассистент

  1. ПЕРСПЕКТИВИ ВИРОБНИЦТВА АЛКОГОЛЬНОГО МОРОЗИВА Руслан Думінський, студент 1-го курсу, магістр, ФХТБ

Науковий керівник: Наталія Сливка, к.т.н., доцент

  1. КОЕНЗИМ Q10 У ХАРЧОВИХ ПРОДУКТАХ: ТЕХНОЛОГІЧНІ ТА НУТРИЦІОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ

Христина Загорецька, студентка 2 СП курсу, бакалавр, ФХТБ

Науковий керівник: Інна Скульська, к.т.н., старший викладач

  1. ВИКОРИСТАННЯ РОСЛИНОГО АДАПТОГЕННОГО ЕКСТРАКТУРАДІОЛИ РОЖЕВОЇПРИ ВИРОБНИЦТВІ КЕФІРУ З АНТИСТРЕСОВИМЕФЕКТОМ

Христина Загорецька, студентка 2 курсу (СП), бакалавр, ФХТБ

Науковий керівник: Іван Лучка, к. с.-г. наук, ст. викладач

  1. РОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЇ ДЕСЕРТУ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ З АНТИСТРЕСОВОЮ КОМПОЗИЦІЄЮ MG + B₆

Назар Кокун, студент 3 курсу (фаховий молодший), бакалавр, ФХТБ Науковий керівник: Іван Лучка, к. с.-г. н., ст. викладач

  1. ЗМІНА ЯКОСТІ СИРКОВИХ МАС З КРОПОМ В ПРОЦЕСІ ЇХ ЗБЕРІГАННЯ ЗАЛЕЖНО ВІД РЕЖИМУ ТЕРМІЗАЦІЇ

Діана Конашук, Володимир Кривень, Андрій Проців, Юрій Васильковський студенти 1-го курсу, магістр, ФХТБ

Науковий керівник: Володимира Наговська, к.т.н., доцент

  1. ГУЦУЛЬСЬКА ОВЕЧА БРИНЗА – ПЕРШИЙ ГЕОРГАФІЧНИЙ ХАРЧОВИЙ ПРОДУКТ В УКРАЇНІ

Андріана Линда, студентка 2-го курсу, бакалавр, ФХТБ.

Науковий керівник: Ірина Сливка, к.с.-г.н., доцент

  1. ТЕХНОЛОГІЯ ВЕРШКОВОГО МАСЛА З ТРОЯНДОВИМ НАПОВНЮВАЧЕМ

Діана Октисюк, студентка 1-го курсу магістр, ФХТБ

Науковий керівник: Орися Цісарик, д. с.-г.н., професор

  1. ОБҐРУНТУВАННЯ ДОЦІЛЬНОСТІ СТВОРЕННЯ ЦЕХУ З ВИРОБНИЦТВА НЕЗБИРАНОЇ МОЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ

Тарас Оленюк, студент 2-го курсу (СП), бакалавр, ФХТБ

Роман-Іван Мартинів, студент 4-го курсу, бакалавр, ФХТБ

Науковий керівник: Оксана Білик, к.т.н., доцент

  1. ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ДО ВИРОБНИЦТВА МОРОЗИВА З ПРЕБІОТИКАМИ

Марко-Доменіко Ріілло, студент 3-го курсу, бакалавр, ФХТБ

Ольга Іваницька, студент 1-го курсу, магістр, ФХТБ

Науковий керівник: Ольга Михайлицька, к.т.н., доцент

  1. СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ КРАФТОВОГО ВИРОБНИЦТВА МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ

Лідія Яворницька, Юлія Ярема, студентки 4 курсу, бакалавр, ФХТБ Науковий керівник: Любов Мусій, к.т.н., доцент

2024 р.

1. РОЗРОБКА РЕЦЕПТУРИ КИСЛОМОЛОЧНОГО СИРУ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ
Вікторія Колодрубець, студентка 4-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Науковий керівник - Любов Мусій, к.т.н., доцент
2. ПОШУК НЕМОЛОЧНИХ РЕЦЕПТУРНИХ КОМПОНЕНТІВ У ТЕХНОЛОГІЇ МОРОЗИВА ДЛЯ ВЕГЕТАРІАНЦІВ
Ольга Райхіль, студентка 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Наталія Сливка, к.т.н., доцент
3. ЗАСТОСУВАННЯ КОРЕНЯ СЕЛЕРИ В ТЕХНОЛОГІЇ СИРКОВОЇ МАСИ
Данута Толочко, Роман Тис, Руслан Ткачук, студенти 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Володимира Наговська, к.т.н., доцент
4. АНАЛІЗ СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТКУ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ
Марко-Доменіко Ріілло, студент 2-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Степан Конський, студент 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Ольга Михайлицька, к.т.н., доцент
5. ТЕХНОЛОГІЯ СИРУ НЕВШАТЕЛЬ ІЗ ДОДАВАННЯМ МИГДАЛЮ
Марко Гуменецький, студент 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Орися Цісарик, д. с.-г.н., професор
6. РОЗРОБКА РЕЦЕПТУРИ МОРОЗИВА ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ
Анна-Марія Оленчин, студентка 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Оксана Білик, к.т.н, доцент
7. ПІДБІР МОЛОЧНОКИСЛИХ БАКТЕРІЙ, ІЗОЛЬОВАНИХ З ПРИРОДНИХ ЕКОНІШ, ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ СИРУ
Валерія Боршош, Дмитро Дида, студенти 4-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Наукові керівники: Ірина Сливка, к.с.-г.н., доцент, Іван Лучка, к.с.-г.н.
8. СТВОРЕННЯ ДИВОВИЖНИХ СМАКІВ У МОЛОЧНИХ ПРОДУКТАХ
Максим Нагорний, студент 1-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Науковий керівник - Наталія Сливка, к.т.н., доцент
9. ВИГОТОВЛЕННЯ КРАФТОВИХ СИРІВ
Анастасія Дубинська, студентка 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Ольга Михайлицька, к.т.н., доцент
10. ТЕХНОЛОГІЯ ВЕРШКОВОГО МАСЛА З ТРОЯНДОВИМ НАПОВНЮВАЧЕМ
Діана Октисюк, студентка 4-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Науковий керівник - Орися Цісарик, д. с.-г.н., професор
11. ВИКОРИСТАННЯ АНТИОКСИДАНТІВ У ТЕХНОЛОГІЇ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ
Юрій Гусаковський, студент 4-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Георгій Жуков, студент 2-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Науковий керівник - Любов Мусій, к.т.н., доцент
12. ДОЦІЛЬНІСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ СУНИЦЬ У ВИГОТОВЛЕННІ
МАСЛА З НАПОВНЮВАЧАМИ
Данута Толочко, Роман Тис, Руслан Ткачук, студенти 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Володимира Наговська, к.т.н., доцент
13. ДОЦІЛЬНІСТЬ БУДІВНИЦТВА ЦЕХІВ ВИРОБНИЦТВА НЕЗБИРАНОЇ МОЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ
Володимир Бакай, Василина Собко, студенти 2-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Науковий керівник - Оксана Білик, к.т.н., доцент
14. ВИКОРИСТАННЯ КВІТКОВОГО ПИЛКУ В ТЕХНОЛОГІЇ СИРКОВИХ ВИРОБІВ
Артур Гризак, Олексій Козак, студенти 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Оксана Білик, к.т.н, доцент
15. ТЕОРЕТИЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ЙОГУРТУ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ ШТАМІВ ENTEROCOCCUS FAECIUM, ЯК ДОДАТКОВОЇ КУЛЬТУРИ З ПРОБІОТИЧНИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ
Олексій Мухамеджанов, студент 2-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Науковий керівник - Ірина Сливка, к.с.-г.н., доцент

2023 р.

1. НОВІ ФІТОДОБАВКИ У МОЛОЧНИХ ПРОДУКТАХ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ. Надія Дженджелюк, Таня Теслюк, здобувачі вищої освіти 4-го курсу 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Науковий керівник ˗ Юрій Гачак, к.б.н., доцент.
2. ОБГРУНТУВАННЯ БУДІВНИЦТВА ЦЕХІВ З ВИГОТОВЛЕННЯ НЕЗБИРАНОЇ МОЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ. Данута Толочно, студентка 4-го курсу 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Марія Маніла, здобувач вищої освіти 2-го курсу (СП) 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Науковий керівник ˗ Володимира Наговська, к.т.н., доцент.
3. ТЕХНОЛОГІЯ ВЕРШКОВОГО СИРУ «PETIT SIUSSE» ІЗ ДОДАВАННЯМ МИГДАЛЮ. Марко Гуменецький, Андрій Глущук, здобувачі вищої освіти 4-го курсу 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Наукові керівники ˗ Орися Цісарик, д. с.-г.н., професор. Інна Скульська, к.т.н., старший викладач.
4. ВИКОРИСТАННЯ ЕНТЕРОКОКІВ В МОЛОЧНІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ. ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ «ENTEROCOСCUS FAЕCIUM» ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА КИСЛОВЕРШКОВОГО МАСЛА. Владислав Максимець, здобувач вищої освіти 1-го курсу 2-го РВО «Магістр», ФХТБ. Науковий керівник ˗ Орися Цісарик, д. с.-г.н., професор.
5. АНАЛІЗ БЕЗПЕЧНОСТІ МОРОЗИВА, ЩО РЕАЛІЗУЄТЬСЯ В ТОРГІВЕЛЬНИХ МЕРЕЖАХ МІСТА РОГАТИН. Ольга Райхіль, Анна-Марія Оленчин, здобувачі вищої освіти 2-го курсу (СП) 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Наукові керівники ˗ Наталія Сливка, к.т.н., доцент, Оксана Білик, к.т.н., доцент.
6. УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ЖИРОВИХ СУМІШЕЙ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА БУТЕРБРОДНОЇ ПРОДУКЦІЇ В МЕЖАХ РЕАЛІЗАЦІЇ КОНЦЕПЦІЇ ВЕНДІНГ-БІЗНЕС. Андрій Варлам, здобувач вищої освіти 1-го курсу (СП) 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Ігор Герус, студент 1- го курсу 2-го РВО «Магістр», ФХТБ. Науковий керівник ˗ Наталія Сливка, к.т.н., доцент.
7. ХАРАКТЕРИСТИКА СТАНУ РИНКУ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ПРОДУКТІВ В УКРАЇНІ. Софія Ступак, здобувач вищої освіти 2-го курсу 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Науковий керівник ˗ Любов Мусій, к.т.н., доцент.
8. ПРОЕКТ ЦЕХІВ ВИГОТОВЛЕННЯ М’ЯКИХ СИРІВ. Ольга Демчук, Анастасія Дубинська, здобувачі вищої освіти 4-го курсу 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Науковий керівник ˗ Ольга Михайлицька, к.т.н., доцент.

2022 р.

1. ЗМІНА ЯКОСТІ МОЛОЧНОЇ СИРОВИНИ У СІМЕЙНИХ ФЕРМАХ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ У РІЗНІ ПЕРІОДИ РОКУ
Мирослава Іванів, студентка 2-го курсу 2-го РВО «Магістр», ФХТБ.
Науковий керівник ˗ Орися Цісарик, д. с.-г. н., професор.
2. СУЧАСНИЙ СТАН ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ
Поліна Браткiвська, студентка 1-го курсу 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ.
Науковий керівник ˗ Ольга Михайлицька, к.т.н., доцент.
3. РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ АДИГЕЙСЬКОГО СИРУ З ДОДАВАННЯМ ШПИНАТУ ТА СУХОГО ЧАСНИКА
Наталія Мануйлик, Юліана Баб’як, студентки 1-го курсу 2 –го РВО «Магістр», ФХТБ.
Науковий керівник ˗ Володимира Наговська, к.т.н., доцент.
4. ВИГОТОВЛЕННЯ ЙОГУРТУ ІЗ ЛИМОНОМ ТА М’ЯТОЮ
Христина Цьолка, студентка 2-го курсу 2 -го РВО «Магістр», ФХТБ.
Науковий керівник ˗ Інна Скульська, к.т.н., старший викладач.
5. РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ЙОГУРТУ З НАСІННЯМ ЛЬОНУ
Анастасія Мілованова, студентка 2-го курсу 2 -го РВО «Магістр», ФХТБ.
Науковий керівник ˗ Любов Мусій, к.т.н., доцент.
6. ТЕХНОЛОГІЯ ЙОГУРТУ НА ОСНОВІ ТИПОВИХ КАРПАТСЬКИХ ШТАМІВ МОЛОЧНОКИСЛИХ БАКТЕРІЙ
Анастасія Мамонько, Марія Коваль, студентки 2-го курсу, 2 -го РВО «Магістр», ФХТБ.
Науковий керівник ˗ Ірина Сливка, к.с.-г.н, доцент.
ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького, Львів, Україна.
7. ОБҐРУНТУВАННЯ БУДІВНИЦТВА ЦЕХУ З ВИРОБНИЦТВА КИСЛОМОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ
Артур Гризак, студент 4-го курсу 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ.
Науковий керівник ˗ Оксана Білик, к.т.н., доцент.


2021 р.

1. «ТЕХНОЛОГІЯ КЕФІРУ ІЗ ДОДАВАННЯМ ПЮРЕ ІЗ СТЕБЕЛ
СЕЛЕРИ»
Олександр Сенченко, студент 1-го курсу магістратури ФХТБ
Науковий керівник Орися Цісарик, д. с.-г.н., професор
2. «МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО СПРЯМУВАННЯ ІЗ НОВИМИ ФІТОСПЕЦІЯМИ»
Наталія Маланчук, студентка 2-го курсу СП ФХТБ,
Іванна Чикачова, Максим Козловець, студенти 1-го курсу магістратури ФХТБ
Науковий керівник: Юрій Гачак, к.б.н., професор університету
3. «ЗАСТОСУВАННЯ НОВИХ ФІТОСИРОПІВ В ЯКОСТІ СМАКОВИХ ДОБАВОК У МОЛОЧНИХ ПРОДУКТАХ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО СПРЯМУВАННЯ»
Василь Пухнатий, студент 4-го курсу ФХТБ,
Роман Романів, студент 2-го курсу СП ФХТБ
Іванна Чикачова, Максим Козловець, студенти 1-го курсу магістратури ФХТБ
Науковий керівник: Юрій Гачак, к.б.н., професор університету
4. «МОЛОКО І ЛЬОН: ПАНАЦЕЯ ДЛЯ ОЗДОРОВЛЕННЯ ОРГАНІЗМУ»
Христина Цьолка, Мирослава Іванів, студенти 4-го курсу, ФХТБ
Науковий керівник: Інна Скульська, к.т.н., старший викладач
5. «РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ КИСЛОМОЛОЧНОГО НАПОЮ НА ОСНОВІ «ТИБЕТСЬКОГО ГРИБКА»
Володимир Полот, студент 2-го курсу СП ФХТБ,
Науковий керівник: Ольга Михайлицька, к.т.н., доцент
6. «СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ РИНКУ МОРОЗИВА»
Анастасія Мілованова, студентка 4-го курсу ФХТБ,
Науковий керівник: Любов Мусій, к.т.н., доцент
7. «РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ КЕФІРУ З НАСІННЯМ ЛЬОНУ»
Юрій Труш, Ірина Калиняк, студенти 2-го курсу СП ФХТБ,
Науковий керівник: Любов Мусій, к.т.н., доцент
8. «12 НЕЗВИЧАЙНИХ ФАКТІВ ПРО ЗВИЧАЙНИЙ ЙОГОРТ»
Дмитро Мінькач, Олександр Добровольський,студенти 2-го курсу СП ФХТБ,
Науковий керівник: Ірина Сливка, к.с.-г.н., доцент
9. «СПРАВА СМАКУ: - ТУРЕЦЬКИЙЙОГУРТ – СКЛАД, ВЛАСТИВОСТІ, ВИКОРИСТАННЯ»
Дмитро Мінькач, Олександр Добровольський, студенти 2-го курсу СП ФХТБ,
Науковий керівник: Ірина Сливка, к.с.-г.н., доцент
10. «КОРИСТЬ І ШКОДА МІКРОГРІНУ»
Богдан Пахолків, студент 2-го курсу магістратури ФХТБ
Маркіян Озарко, студент 2-го курсу СП ФХТБ
Науковий керівник: Володимира Наговська, к.т.н., доцент
11. «ДОЦІЛЬНІСТЬ БУДІВНИЦТВА ЦЕХІВ ВИРОБНИЦТВА НЕЗБИРАНОЇ МОЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ».
Лілія Куровець, студентка 2-го курсу СП ФХТБ
Науковий керівник: Оксана Білик, к.т.н., доцент
12. «РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ЙОГУРТОВИХ МУСІВ З ФРУКТОВИМИ СОКАМИ».
Юлія Якубляк, Тетяна Хімко, студентки 2-го курсу СП ФХТБ
Наукові керівники: Оксана Білик, к.т.н., доцент, Наталія Сливка, к.т.н., доцент

Тема наукових досліджень «Розроблення технології інноваційних молочних продуктів функціонального призначення».

Викладачами кафедри технології молока і молочних продуктів було захищено 9 дисертацій, а саме:

  • Цісарик Орися Йосипівна - в 2010 році в Інститут біології тварин УААН захистила докторську дисертацію на тему «Обмін речовин та біохімічний склад молока у корів при згодовуванні насіння ріпаку» і отримала диплом доктора сільськогосподарських наук за спеціальністю 03.00.04 –біохімія.
  • Наговська Володимира Олександрівна - в 1994 році у Фізико-механічний інститут імені Г.В. Карпенка захистила кандидатську дисертацію на тему «Зміна фазово-структурного стану дифузійних покрить при термічній обробці у водні» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.02.01 – матеріалознавство і термічна обробка металів.
  • Сливка Наталя Богданівна – в 2005 році у Національному університеті харчових технологій захистила кандидатську дисертацію на тему «Вплив окремих мікроелементів на визрівання та якість твердих сичужних сирів з низькою температурою другого нагрівання» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних та рибних продуктів.
  • Михайлицька Ольга Романівна – у 2006 році в Одеській національній академії харчових технологій захистила кандидатську дисертацію на тему «Удосконалення технології сирів голландської групи при застосуванні мікроелементів» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних та рибних продуктів.
  • Білик Оксана Ярославівна – у 2016 році в Одеській національній академії харчових технологій захистила кандидатську дисертацію на тему «Розробка технології альбумінного сиру «Урда» із молока різних видів тварин» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.
  • Мусій Любов Ярославівна – у 2015 році в Одеській національній академії харчових технологій захистила кандидатську дисертацію на тему «Розроблення технології кисловершкового масла з пробіотичними властивостями» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.
  • Сливка Ірина Миколаївна – в 2015 році у Білоцерківському національному аграрному університеті захистила кандидатську дисертацію на тему «Біотехнологія створення бактеріального препарату для виробництва бринзи» та отримала диплом кандидата сільськогосподарських наук за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія.
  • Скульська Інна Володимирівна – у 2017 році в Одеській національній академії харчових технологій захистила кандидатську дисертацію на тему «Удосконалення технології виготовлення бринзи» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.
  • Лучка Іван Васильович – у 2008 р. в Інституті біології тварин НААН захистив кандидатську дисертацію на тему: «Метаногенез в рубці великої рогатої худоби і деякі фактори його регуляції» та отримав диплом кандидата сільськогосподарських наук за спеціальністю 03.00.04 – біохімія.

Патенти


Впровадження наукових розробок кафедри у виробництво

В результаті співпраці між кафедрою технології молока і молочних продуктів та ТОВ «Молочна компанія «Галичина» шляхом виконання науково-дослідної роботи №270-07-21 «Розроблення заквашувального препарату для йогурту «Карпатський» із залученням штамів молочнокислих бактерій, виділених із традиційних карпатських продуктів» розроблено склад бактеріального препарату на основі класичної йогуртової закваски та штаму E. faecium SB18, який сьогодні успішно використовують в технології йогурту «Карпатський» під зареєстрованою торгівельною маркою – «Carpaticus – пробіотична дія».

Таким чином, для вітчизняної молокопереробної промисловості, колективом кафедри запропоновано бактеріальний препарат, який відтворює унікальний мікробіальний склад традиційної карпатської бринзи. Він забезпечує відмінні споживні властивості продукту і надає молочним продуктам функціональних властивостей.

1

2

3

4

Участь у конференціях та семінарах

  1. Октисюк Д.М., Цісарик О.Й., Мусій Л.Я. Використання злакових культур у технології йогурту функціонального призначення. Вектори розвитку науки, освіти та технологій в умовах глобалізації: збірник тез доповідей міжнародної науково-практичної конференції (Полтава, 12 березня 2025 р.). С. 65–66.
  2. Цісарик О.Й., Мусій Л.Я., Сливка І.М. Розроблення технології кисловершкового масла з використанням Enterococcus faecium, виділеним із карпатської бринзи. Молочна промисловість від виробника до споживача: сучасні тренди та орієнтири: програма та матеріали ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції, 27 травня 2025 р., м. Київ. К.: НУХТ, 2025 р. С. 110–112.
  3. Лучка І.В., Білик О.Я., Кругла Д. Молочна промисловість від виробника до споживача: сучасні тренди та орієнтири: програма та матеріали ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції, 27 травня 2025 р., м. Київ. К.: НУХТ, 2025 р. С. 83.
  4. Лучка І., Сливка І., Дзень Є., Боршош В. Розробка технології кисломолочного сиру із застосуванням штаму Enterococcus faecium SB 12. Матеріали міжнародної науково-практичної конференції присвячена 95-річчю від дня народження доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка УААН Григорія Олександровича Богданова. 6-7 березня 2025 року, м. Київ, НУБіП України.
  5. Цісарик О.Й., Мусій Л.Я., Сливка І.М. Розробка технології кисломолочного напою на основі вторинної молочної сировини. Тези доповідей VIII Міжнародної науково-технічної конференції «Стан і перспективи харчової науки та промисловості, присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя. Тернопіль, 25-26 вересня 2025 р. С. 32–35.
  6. Михайлицька О.Р., Наговська В.О., Мороз Л.Я. Актуальні тенденції у розвитку виробництва та споживання здорової їжі. Тези доповідей VIII Міжнародної науково-технічної конференції «Стан і перспективи харчової науки та промисловості, присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя. Тернопіль, 25-26 вересня 2025 р. С. 54–55.
  7. Білик О.Я., Сливка Н.Б., Лучка І.В. Розроблення технології масляної пасти зі смаком полуниці для дітей. Тези доповідей VIII Міжнародної науково-технічної конференції «Стан і перспективи харчової науки та промисловості, присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя. Тернопіль, 25-26 вересня 2025 р. С. 18–20.
  8. Гусаковський Ю.І., Мусій Л.Я. Інноваційні підходи до розроблення технології молочних продуктів з використанням концентратів молочної сироватки. Освітні і культурно-мистецькі практики в контексті інтеграції України у міжнародний науково-інноваційний простір в умовах воєнного часу: збірник тез доповідей VІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів та молодих вчених (м. Запоріжжя, 10-11 квітня 2025 р.). Запоріжжя : Вид-во Хортицької національної академії, 2025. Т.5. С. 45–47.
  9. Михайлицька О.Р., Лучка І.В. Актуальні напрями наукових досліджень у харчовій галузі Методологія сучасних наукових досліджень: збірник наукових праць учасників ХХІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Харків, 27–28 берез. 2025 р.). С. 141-143.
  10. Наговська В., Михайлицька О., Конашук Д. Розроблення технології сметанного продукту з використанням олії бразилійського горіха. Молочна промисловість від виробника до споживача: сучасні тренди та орієнтири : матеріали ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції (27 травня 2025, Київ). К.: НУХТ, 2025. С. 92–93.
  11. Mykhaylytska O., Nagovska V., Slyvka N. Technological design of cottage cheese with the addition of fenugreek using obram equipment. Scientific trends in the development of modern technologies: Abstracts of XXII International Scientific and Practical Conference. (June 02-04, 2025, Krakow, Poland). Krakow, 2025. Pp. 200–202.
  12. Цісарик О., Дроник Г., Сливка І., Кушнір І., Мусій Л. Створення бактеріальних препаратів для молочної промисловості з використанням штамів молочнокислих бактерій, виділених із традиційної карпатської бринзи. Журнал «Біологія тварин» (Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми сучасної біології, тваринництва та ветеринарної медицини», присвячена 100-річчю від дня народження доктора біологічних наук, професора, академіка УААН, заслуженого діяча науки і техніки України, директора Інституту біології тварин НААН з 1972 по 1993 рік Петра Лагодюка). 2024. Т. 26(3). С. 121.
  13. Цісарик О.Й., Мусій Л.Я., Мороз Л.Я. Розроблення технології функціонального кисломолочного десерту з пророщеним насінням сочевиці. Тези доповідей XІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг». Львів. 2024. С. 31–32.
  14. Кушнір І.І., Цісарик О.Й., Кушнір І.М., Федак Н.М. Перспективи використання ентерококів, виділених із традиційної карпатської бринзи. Матеріали міжнародної науково-практичної конференції «Пріоритетні напрями наукового забезпечення виробництва продукції тваринництва у Карпатському регіоні для подолання викликів, пов’язаних з воєнним станом» (с. Оброшине, 25 червня 2024 р.). Оброшине. 2024. С. 62–
  15. Slyvka N.B., Mykhaylytska O.R., Skulska I.V., Bilyk O.Ya. Prospects for using black elderberry in the fermented whey drinks technology. Actual Issues of Modern Science. European Scientific e-Journal. Ostrava: Tuculart Edition, European Institute for Innovation Development. 2024 June 5. Vol. Р. 94–107. doi: 10.47451/inn2024-05-06
  16. Mykhaylytska O.R., Slyvka N.B., Nagovska O., Vavrysevych Ya.S. The use of «Lactomyces tibeticus» for the production of fermented milk drink. Actual Issues of Modern Science. European Scientific e-Journal. Ostrava: Tuculart Edition, European Institute for Innovation Development. 2024 June 1. Vol. 31. Р. 108–122. doi: 10.47451/inn2024-06-01
  17. Сливка Н.Б., Михайлицька О.Р., Білик О.Я. Розробка технології немолочного йогуртоподібного напою на основі безглютенових злаків. In: Innovations in modern education: European and global context: Abstracts of 13th International Scientific and Practical Conference [Internet]; 2024 Novemb 25-27; Krakow, Poland. Krakow; 2024. [cited 2024 Dec 13]; 326–329.
  18. Наговська В.О., Михайлицька О.Р., Сливка Н.Б., Толочко Д.М. Розроблення технології м’якого сиру з корицею та імбиром. У: Куцик ПО, редактор. 12-а Міжнародна науково-практична конференція «Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг»; 5 груд. 2024; Львів. Львів: Видавництво «Растр-7»; 2024. C. 141–
  19. Лучка І.В., Білик О.Я., Сливка І.М., Кокун Н.І., Лесик Я.В. Застосування наносполук цинку в технології виробництва кефіру для створення інноваційного функціонального продукту. У: Куцик ПО, редактор. 12-а Міжнародна науково-практична конференція Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг; 5 груд. 2024; Львів. Львів: Видавництво «Растр-7»; 2024. С. 136–
  20. Лесик Я., Лучка І., Денис Г., Хомин М., Шах Л. Вплив підвищених температур довкілля на організм кролів та шляхи його вирішення у промисловому кролівництві. Збірник матеріалів Міжнародної науково – практичної онлайн конференції «Інновації та перспективи сучасної науки в розвитку галузей кролівництва та звірівництва», 22 березня 2024 року, Черкаська дослідна станція біоресурсів НААН, Черкаси 2024. С.
  21. Юзьвяк М., Лесик Я., Шевченко Т., Денис Г., Хомин М., Кремпа К., Лучка І. Параметри організму кролів за дії наночастинок в умовах підвищених температур довкілля. Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми сучасної біології, тваринництва та ветеринарної медицини», 3–4 жовтня 2024 р., Інститут біології тварин НААН, м. Львів, Біологія тварин; Україна. № 26 (3). С. 122.
  22. Пахолків Н.В., Лучка І.В. Вплив змін клімату у тваринництві. Збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції «Зміна клімату та її наслідки для тваринництва і ветеринарної медицини: наукові підходи та інноваційні рішення». 10–11 жовтня 2024 р., Україна. С. 262–265.
  23. Цісарик О.Й., Сливка І.М., Мусій Л.Я. Розроблення технології м’якого сирного продукту з нутовим борошном. Тези доповідей VII Міжнародної науково-технічної конференції «Стан і перспективи харчової науки та промисловості. Тернопіль, 2023 р. С. 26-28.
  24. Мусій Л.Я., Цісарик О.Й., Сливка І.М. Використання насіння соняшника у технології йогурту. Програма та тези матеріалів ХII Міжнародної науково-технічної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції». Київ, 2023. С. 251-253.
  25. Гачак Ю.Р., Михайлицька О.Р., Ваврисевич Я. С., Дудко В.Р., Щур М.І. Нові види солодких кисломолочних напоїв з використанням сиропів лікувально-профілактичного призначення. Теорія модернізації в контексті сучасної світової науки: матеріали I Міжнародної наукової конференції, Полтава, 23 червня 2023. Міжнародний центр наукових досліджень. Вінниця: Європейська наукова платформа, 2023. С. 152–157.
  26. Наговська В., Михайлицька О., Сливка Н., Білик О. Розроблення технології кисломолочного напою зі спельтою. Географічна освіта і наука: виклики і поступ: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 140-річчю географії у Львівському університеті. Львів, 18‒20 травня 2023. Львів : Простір-М, 2023. С. 236–241.
  27. Гачак Ю. Р., Михайлицька О. Р., Варивода Ю. Ю., Воськало В. А. Застосування нових біодобавок як смакових складників у молочних продуктах лікувально-профілактичного спрямування. Традиційні та інноваційні підходи до наукових досліджень: Матеріали V Міжнародної наукової конференції. Тернопіль, 7 липня 2023. Міжнародний центр наукових досліджень. Вінниця : Європейська наукова платформа, 2023. С. 121–123.
  28. Цісарик О.Й., Скульська І.В., Гуменецький М.М. Розроблення технології м’якого сиру з мигдалем. Стан і перспективи харчової науки та промисловості: тези доповідей VІІ Міжнародної науково-технічної конференції. (Тернопіль 28–29 вересня 2023 року) / М-во освіти і науки України, Терн. націон. техн. ун-т ім. І. Пулюя, 2023.
  29. Цісарик О.Й., Скульська І.В., Гуменецький М.М. Виготовлення мʼякого сиру Petit-suisse з мигдалем. Збірник тез «Актуальні проблеми та перспективи розвитку харчової промисловості» (Миколаїв 09-10 листопада 2023 року) / М-во освіти і науки України, Миколаївський національний аграрний університет.
  30. Цісарик О.Й., Мусій Л.Я., Сливка І.М. Розроблення технології сиркових виробів з використанням рослинної сировини. Тези доповідей VI Міжнародної науково-технічної конференції «Стан і перспективи харчової науки та промисловості. Тернопіль, 2022 р. С. 22-23.
  31. Цісарик О.Й., Мусій Л.Я., Коваль Г.М., Сливка І.М. Розроблення технології йогурту з геродієтичними властивостями. Програма та тези матеріалів ХI Міжнародної науково-технічної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції». Київ, 2022. С. 238-240.
  32. Gachak Yu.R., Binkevich V.Ya., Mykhailytska O.R. Veterinary and sanitary inspection of oil and milk fruit with phytosyrup "nut" and its technological examination. International scientific innovations in human life. Proceedings of the 10th International scientific and practical conference. Cognum Publishing House. Manchester, United Kingdom. April 13–15, 2022. Pp. 66–72.
  33. Гачак Ю.Р., Михайлицька О.Р., Маланчук Н.І. Нові види кріопорошків як біодобавки у молочних продуктах лікувально-профілактичного призначення. Modern research in world science. Proceedings of the 7th International scientific and practical conference. Lviv, Ukraine. October 2-4, 2022. Pp. 231–234.
  34. Браткiвська П., Михайлицька О. Сучасний стан харчової промисловості України. Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького (до 30-річчя від створення факультету харчових технологій та біотехнології): Тези доповідей конференції. Львів, 10–11 листопада 2022. 2022. С. 58–61.
  35. Цісарик О.Й., Мусій Л.Я., Сливка І.М. Використання вівсяних висівок у технології йогурту геродієтичного призначення. Матеріали ІХ Міжнародної науково-практичної конференції «Хімія, Біо- і Нанотехнології, Екологія та Економіка в Харчовій та Косметичній Промисловості», 2021 р. С. 26-28.
  36. Гачак Ю.Р., Михайлицька О.Р., Пухнатий В.В., Романів Р.В. Застосування нових фітосиропів як смакових добавок у молочних продуктах лікувально-профілактичного спрямування. Priority directions of science and technology development. Abstracts of the 6th International scientific and practical conference. SPC “Sci-conf.com.ua” (Kyiv, Ukraine, February 20-22, 2021). Pp. 198–200.
  37. Гачак Ю.Р., Михайлицька О.Р., Сливка І.М., Чикачова І.І., Козловець М.О. Застосування фітодобавок при виробництві сиркових мас. Хімія, біо- і нанотехнології, екологія та економіка в харчовій і косметичній промисловості: Збірник матеріалів ІХ Міжнародної науково-практичної конференції, 18–19 листопада 2021 р., Харків, 2021. С. 19–20.

Участь у наукових заходах (конференціях, семінарах, симпозіумах) та виставках.

  1. XXII International Scientific and Practical Conference. (June 02-04, 2025, Krakow, Poland). Krakow, 2025.
  2. Міжнародна науково-практична конференція «Вектори розвитку науки, освіти та технологій в умовах глобалізації» (Полтава, 12 березня 2025 р.).
  3. VІ Міжнародна науково-практична конференція «Освітні і культурно-мистецькі практики в контексті інтеграції України у міжнародний науково-інноваційний простір в умовах воєнного часу». (м. Запоріжжя, 10-11 квітня 2025 р.).
  4. Студентська наукова конференція «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького (до 240-річчя започаткування викладання ветеринарної медицини у Львові)», Львів, 14–15 травня 2025 р.
  5. ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція у форматі форуму «Молочна промисловість від виробника до споживача: cучасні тренди та орієнтири», 27 травня 2024 р., м. Київ.
  6. VIII Міжнародна науково-технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості, присвячена 30-річчю заснування кафедри харчової біотехнології і хімії ТНТУ імені Івана Пулюя. Тернопіль, 25-26 вересня 2025 р.
  7. ХХІ Міжнародна науково-практична конференція «Методологія сучасних наукових досліджень» (м. Харків, 27–28 берез. 2025 р.).
  8. Міжнародна науково-практична конференція присвячена 95-річчю від дня народження доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка УААН Григорія Олександровича Богданова. 6-7 березня 2025 року, м. Київ, НУБіП України.
  9. Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми сучасної біології, тваринництва та ветеринарної медицини», присвячена 100-річчю від дня народження доктора біологічних наук, професора, академіка УААН, заслуженого діяча науки і техніки України, директора Інституту біології тварин НААН з 1972 по 1993 рік Петра Лагодюка, 3–4 жовтня 2024 р., Інститут біології тварин НААН, м. Львів.
  10. XІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг». Львів. 05 грудня 2024.
  11. Міжнародна науково-практична конференція «Пріоритетні напрями наукового забезпечення виробництва продукції тваринництва у Карпатському регіоні для подолання викликів, пов’язаних з воєнним станом» (с. Оброшине, 25 червня 2024 р.).
  12.  13th International Scientific and Practical Conference [Internet]; 2024 Novemb 25-27; Krakow, Poland.
  13. 12-а Міжнародна науково-практична конференція Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг; 5 груд. 2024; Львів.
  14. Студентська наукова конференція «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького (до 240-річчя започаткування викладання ветеринарної медицини у Львові)», Львів, 16–17 травня 2024 р.
  15. Міжнародна науково – практична онлайн конференція «Інновації та перспективи сучасної науки в розвитку галузей кролівництва та звірівництва», 22 березня 2024 року, Черкаська дослідна станція біоресурсів НААН, Черкаси.
  16. Міжнародної науково-практичної конференції «Зміна клімату та її наслідки для тваринництва і ветеринарної медицини: наукові підходи та інноваційні рішення». 10–11 жовтня 2024 р., Україна.
  17. Конференція «Актуальні проблеми та перспективи розвитку харчової промисловості», Миколаїв 09-10 листопада 2023 року.
  18. ХII Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції». Київ, 7 листопада 2023 р.
  19.  VII Міжнародна науково-технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості». Тернопіль, 28–29 вересня 2023 р.
  20.  I Міжнародна наукова конференція «Теорія модернізації в контексті сучасної світової науки», Полтава, 23 червня 2023.
  21.  Конференція «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького», Львів, 4–5 травня 2023.
  22. Міжнародна науково-практична конференція «Географічна освіта і наука: виклики і поступ», присвячена 140-річчю географії у Львівському університеті, Львів, 18‒20 травня 2023.
  23.  V Міжнародна наукова конференція «Традиційні та інноваційні підходи до наукових досліджень», Тернопіль, 7 липня 2023.
  24. Студентська конференція «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького», до 30-річчя від створення факультету харчових технологій та біотехнології. Львів, 10-11 листопада 2022 р.
  25.  ХI Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції». Київ, 8 листопада 2022 р.
  26. VI Міжнародна науково-технічна конференція «Стан і перспективи харчової науки та промисловості». Тернопіль, 22–23 вересня 2022 р.
  27.  Вебінар «Web of Science Core Collection для ефективної наукової діяльності». 5 травня 2022 р.
  28. Вебінар «Профіль установи: створення, корегування, використання». 10 травня 2022 р.
  29. The 10th International scientific and practical conference «International scientific innovations in human life». Manchester, United Kingdom, April13-15, 2022;
  30. The 7th International scientific and practical conference «Modern research in world science». SPC «Sci-conf.com.ua», Lviv, Ukraine, October 2-4, 2022.
  31. Студентська конференція «Дні студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького», присвячена 140-річчю відкриття навчального закладу «Цісарсько-королівська ветеринарна школа та школа підковування коней разом із клінікою-стаціонаром для тварин у Львові», 13 травня 2021 р.
  32. ІХ Міжнародна науково-практична конференція «Хімія, Біо- і Нанотехнології, Екологія та Економіка в Харчовій та Косметичній Промисловості», 18-19 листопада 2021 р.
  33. IX Міжнародна науково-практична конференція «Ветеринарні препарати: розробка, контроль якості та застосування», 19-22 вересня 2021 р.
  34. 6th International scientific and practical conference «Priority directions of science and technology development», Kyiv, Ukraine, 20-22 February, 2021;
  35. Вебінар «Головні метрики сучасної науки. Scopus та Web of Science» від науково-навчального центру компанії «Наукові публікації – Publ.Science», 18-21 травня 2021 р.
  36. IХ Міжнародна науково-практична конференція «Хімія, біо- і нанотехнології, екологія та економіка в харчовій та косметичній промисловості» (18-19 листопада 2021 р., Харків).
  37. The 5 th International scientific and practical conference “Modern directions of scientific research development”. BoScience Publisher, Chicago, USA, October 28-30, 2021.
  38. Proceedings of III International Scientific and Practical Conference INNOVATIONS AND PROSPECTS OF WORLD SCIENCE. Vancouver. Canada, 4-6 November 2021.

Науковий напрям досліджень викладачів кафедри технології молока і молочних продуктів
Тема виконується в межах робочого часу: 0121U110078 «Розроблення технології інноваційних молочних продуктів функціонального та геродієтичного призначення», дата початку та завершення теми з 01 січня 2021 по 31 грудня 2025 року.

Науковий напрям
Наука про життя, нові технології профілактики та лікування найпоширеніших захворювань.
Пріоритетний тематичний напрям
Створення стандартів і технології запровадження здорового способу життя, технології підвищення якості та безпеки продуктів харчування.

Наукові дослідження і розробки, які фінансувались за кошти замовника (спеціальний фонд)
270-07-21 «Розроблення заквашувального препарату для йогурту «Карпатський» із залученням штамів молочнокислих бактерій, виділених із традиційних карпатських продуктів» (МК «Галичина»), науковий керівник Цісарик О.Й., обсяг фінансування 200,000 тис. грн., дата початку та завершення теми з 01 липня 2021 року по 31 жовтня 2021 року.

Науково-технічна (експериментальна) розробка на тему «Біотехнологія створення вітчизняних бактеріальних препаратів для молочної промисловості» (номер державної реєстрації 0116U208537), термін виконання якої 01.08.2016-30.07.2018 рр. профінансована за кошти держбюджету в обсязі 404000 грн.
Наукова робота згідно договору № Ф-70/122-2017 від 05 липня 2017 року на тему «Молекулярно-генетична ідентифікація молочнокислої мікрофлори національних молочних продуктів і біотехнологія створення бактеріальних препаратів» (грант Президента України для молодих вчених), термін виконання якої 05.07.2017-30.12.2017 рр. профінансована за кошти держбюджету в обсязі 60000 грн.
Госпдоговірна тематика за договором № 011016 від 01 жовтня 2016 р. «Визначення чутливості мікробіальної тест системи BRT-Inhibitor Test (компанії Chr. Hansen) до інгібіторів», термін виконання якої 01.10.2016-31.12.2016 р. профінансована за кошти ТОВ «Хр. Хансен Україна» в обсязі 30000 тис. грн.