EN   UA

ФАКУЛЬТЕТ ГРОМАДСЬКОГО РОЗВИТКУ ТА ЗДОРОВ'Я 

 00124

Декан, професор, доктор ветеринарних наук   Пеленьо Руслан Андрійович

Заступники декана:
доцент,  кандидат технічних наук  Сливка Наталія Богданівна
доцент,   кандидат сільськогосподарських наук Сухорська Ольга Петрівна
доцент, кандидат ветеринарних наук Сус Галина Володимирівна

fb
     іnstagram    telegramm      vstupp

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

25 травня 2022 року відбулася гостьова лекція доктора психологічних наук, доцента, керівника секції психології кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Сумського державного університету Ганни УЛУНОВОЇ здобувачам вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки» і викладачам факультету громадського розвитку та здоров’я.
Тема «Профілактика та корекція професійного вигорання у викладачів», підкріплена в сучасних українських реаліях тривалим інтенсивним стресом, для учасників заняття стала потужним інструментом психологічної підтримки.

Лектор обрала для заняття інтерактивну форму, в його ході учасники випробували дві практичні методики дослідження, зокрема психомалюнку і тест емоційного вигорання В. Бойка. Інтерпретацію результатів Ганна Євгенівна супроводжувала детальними коментарями із практичними прикладами-ілюстраціями.
Для магістрантів ОПП «Освітні, педагогічні науки», як і для викладачів, такі знання важливі з огляду власне на продовження професійного «довголіття», відчуття комфортності життя в професії. Застереження нашої гості-лектора про необхідність моніторити свої емоційні стани задля запобігання їх переходу в незворотні фази для декого з учасників навчання стали одкровенням, викликали навіть певну занепокоєність. Такі знання відносимо до необхідних викладацьких soft skills, увага до яких не повинна применшуватися ні на тлі пандемій, ні воєн, адже лихоліття закінчується, а живий про живе думає, як кажуть в народі.
Окрім інформаційного та діагностичного складників, наша колега звернула увагу й на способи превенції та подолання болісних емоцій, запобігання третій, найбільш загрозливій, фазі професійного вигорання – виснаженню. Кажуть, що з неї нема вороття в професію.
Магістранти Наталія Придворова, Олег Васьків, Олена Заяць, Оксана Зайцева, Зоряна Байовська, Тарас Пундяк разом із гарантом освітньо-професійної програми професором Олесею Смолінською та викладацьким складом факультету громадського розвитку і здоров’я щиро вдячні Ганні Євгенівні Улуновій за високий професіоналізм та відкритість до комунікацій.

Допис підготувала магістрантка ОПП «Освітні, педагогічні науки» Олена Заяць

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru