EN   UA

01

КАФЕДРА ФАРМАКОЛОГІЇ ТА ТОКСИКОЛОГІЇЇ

Завідувач кафедри, професор, доктор ветеринарних наук, член-кореспондент НААНУ  Гунчак Василь Михайлович 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

409 50 70

Навчальна практика “Лікарські та отруйні рослини” на факультеті ветеринарної медицини зі спеціальності “Ветеринарна медицина. Ветеринарна фармацевтична справа” відбулася на кафедрі фармакології та токсикології Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Базою практики були: кафедра, територія Університету, парки й аптеки міста Львова та смт Східниця Львівської області Дрогобицького району. Відповідно до робочої програми практики студенти виконали великий обсяг роботи у різний час.

Практиканти провели заготівлю рослин для гербарію у різних локаціях, вчилися ідентифікувати рослини у природі за допомогою різноманітних мобільних додатків: Picture This, Blosoom, Plant Snap, Naturalist, а також зробили висновки щодо найбільш оптимального. Цікавою “забавою” було плетіння вінків із лікарських рослин. При цьому рослини ідентифікували і вивчали за вмістом біологічно-активних речовин.
Студенти апробували різні методи висушування рослин, зокрема під пресом і в силікагелі. Найкращі екземпляри слугували матеріалом для створення гербарних зразків.
На базі Зеленої аптеки смт Східниця було проведено аналіз лікарських зборів, лікарської сировини та наявних рослинних засобів загалом. Цікава та пізнавальна розмова відбулася у здобувачів із працівником аптеки, котра розповіла про незамінні природні ресурси Східниці, зокрема лікувальні джерела. Тому практиканти дегустували воду та проводили профорієнтаційну роботу серед населення (звідки ми?, що вивчаємо?, де вчимося?).
Користуючись матеріальною базою кафедри, методичними рекомендаціями для навчальної практики й літературою навчальної платформи під супроводом керівника практики студенти виготовили іменні магістрально-мануальні лікарські збори.
Практиканти виготовляли лікарські форми й дегустували свою роботу. Проводили стандартизацію галенових форм у контексті органолептичних властивостей.
Наявним результатом роботи з практики став гербарій, який здобувачі оформили відповідно до існуючих вимог. Вибрані зразки висушених рослин були монтовані на темному аркуші паперу. Дані, що прописували у маркувальній етикетці, вивчали за допомогою енциклопедичних довідників й обговорювали колективно.
Керівник практики, доцент кафедри фармакології та токсикології ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького Наталія Слободюк оцінила кожного з практикантів не лише балами, а й “Подякою” у форматі грамоти.

>>Відео<<


Допис підготувала Наталія СЛОБОДЮК, доцент, керівник навчальної практики

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru